Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

kunstwerk klimmen

Beoordeling 6.4
Foto van een scholier
  • Verslag door een scholier
  • Klas onbekend | 593 woorden
  • 17 oktober 2007
  • 4 keer beoordeeld
Cijfer 6.4
4 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Ckv verslag kunstwerk bij rotonde Klimmen/Overheek

Waarom heb ik net dit kunstwerk gekozen?
Ik heb dit kunstwerk gekozen omdat het in Voerendaal ligt dus dicht bij mij in de buurt, en dat ik het wel apart vond uitzien, ik heb het ook gekozen dat het nog niet zo oud is.

Het kunstwerk is 10 meter hoog en is gemaakt van rvs (roest vrij staal) het bestaat uit een paal en uit een kleine molen wieken of een klaviertje van de bloem (meningen zijn verdeeld). Het kunstwerk is gebouwd op 13 maart 2006. Het is een modern kunstwerk, dat kun je zien aan het materiaal want het ziet erg strak modern uit, dat rvs. Ze hebben voor dit ontwerp gekozen omdat er in Nederland meerdere molens staan, bijvoorbleeld In klimmen staan er zelf ook een paar. Het kunstwerk is gemaakt door John Deckers; hij werd geboren in 1953 in Susteren, Limburg, en werkt momenteel nog in Sittard. Hij studeerde aan de Academie voor Schone Kunsten in Hasselt (België) van 1988 tot 1994, en aan de Academie voor Plastische Kunsten in Genk, van 1992 tot 1995. Tevens volgde hij 1995 nog een cursus glasfusen in Hilversum. Hij heeft ook een atelier namelijk In maart 1999 opende John zijn nieuwe atelier met eigen expositieruimte aan de Mgr. Vranckenstraat 20B te Sittard. In deze galerie, welke mede gerund wordt door zijn vrouw Carla Deckers, worden regelmatig tentoonstellingen georganiseerd met werken van andere hedendaagse kunstenaars in combinatie met de nieuwste werken van John zelf. Hij ontwikkelde in de loop der jaren een eigen persoonlijke beeldtaal. Het resultaat is een overtuigende compositie van balans en verhoudingen. Zijn beelden en sculpturen maakt hij voornamelijk in brons, koper, r.v.s. en kortestaal. Vele werken van hem zijn inmiddels aangekocht door particulieren, stichtingen, bedrijven en gemeenten. Zijn werk werd o.a. geëxposeerd in galeries in Nederland, België, Frankrijk, Canada, alsmede op de Kunstrai in Amsterdam, Lineart in Gent en in het National Museum of Modern Art in Boekarest.
Dit zijn de opleidingen van John Deckers:
1988 – 1994: ACADEMIE VOOR SCHONE KUNSTEN, HASSELT (B)
1992 – 1996: ACADEMIE VOOR PLASTISCHE KUNSTEN, GENK (B)
1995: GLASFUSEN, HILVERSUM

Het kunstwerk heeft te maken met dat er in Nederland veel molens zijn en ook in klimmen daarom hebben ze daar dit kunstwerk gezet dat de molen symboliseert. Het is dus typisch Nederlandse cultuur met molens. Dit is het eerste kunstwerk dat daar op de rotonde staat. Deze had zich laten inspireren door de oude windmolen op de Overheek die op 27 december 1941, tijdens een korte maar hevige storm, haar wieken verloor. De naakte, stenen romp die er sedertdien staat vormt nog steeds een der markantste plekjes van Klimmen.

Ik werd op het idee gebracht door mijn ouders, en ik wist er toen nog geen dus ik heb dit kunstwerk toen meteen gepakt. Dit kunstwerk kan je gratis bezoeken want het is gewoon buiten op straat. De meningen er over zijn verdeeld sommige vinden het mooi er zijn ook mensen die vinden dat het niet uitziet en zonden van het geld wat het heeft gekost. Wat me op valt aan dit kunstwerk is dat het zo modern is de meeste dingen zijn toch wat klassieker. Als je er voor staat dan voel je jezelf erg klein en dan is dat kunstwerk zeel groot. Je kan het kunstwerk mooi vinden maar sommige mensen vinden het ook gewoon erg lelijk dat moet je zelf oordelen als je daar bent. Ik heb vooral ook geleerd dat er ook zeel modernere kunstwerken kunnen bestaan met modern strak materiaal en dat het dus niet altijd klassiek hoeft te zijn met hout en steen.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.