Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Aanslagen Amerika 11 september

Nederlands

Spreekbeurt

11 september

5.6 / 10
5e klas havo
 • Anoniem
 • Nederlands
 • 1023 woorden
 • 35191 keer
  11 deze maand
 • 23 januari 2002
Het is nu ruim 4 maanden geleden, 11 september de dag van de terreuraanslag op het WTC en op het pentagon in Amerika.

Ik heb geschokt naar de beelden van de aanslagen in Amerika gekeken.

Naast geschokt was ik vooral kwaad nadat er werd gemeld dat het waarschijnlijk ging op een terroristische aanslag. En later werd vastgesteld dat het om een terroristische aanslag ging.

Ik zie me nog zitten op m’n bank kijkend naar die afschuwelijke beelden die maar al herhaald werden.

Naast vragen als ‘Hoe kon zoiets gebeuren?’ en ‘Waarom gebeurde dit?’ speelde de vraag door mijn hoofd ‘Hoe kan men in de toekomst zo’n aanslag van deze omvang voorkomen?’

Daarom heb ik besloten om mijn documentatie map over deze ramp te doen en te zoeken naar de juiste maatregel.


Ik ging op zoek naar het antwoord in kranten , op de TV , in bladen , en op het internet.
Naar lang zoeken heb ik naar mijn mening het juiste antwoord gevonden.

Voordat ik wil beginnen zou ik graag eerst willen weten wie denkt dat je zulke rampen van deze omvang in de toekomst niet kunt voorkomen.
Mag ik de vingers zien van die mensen ?

Het zou een fatale fout zijn te denken dat, als Osama Bin Laden eenmaal gedood is of in een gevangenis is opgesloten, er een eind komt aan de terreur van islamitische extremisten.

Want zijn eigen aanhang bestaat uit tenminste 5000 duizend gemotiveerde krijgers, daarnaast beschikt hij over ruwweg 50.000 oud-strijders.

Daarachter staat weer een onzichtbaar leger van miljoenen moslims, variërend van kansloze desperado’s in de Afghaanse bergen en de vluchtelingenkampen van het Midden-Oosten tot rijke zakenlieden en autocratische regeringen. Al deze mensen geven hoog op op Bin Laden

Maar beschouwen hem niet als onmisbaar, in hun strijd tegen de Grote Satan (VS) en andere goddeloze regimes.

Als Bin Laden wordt uitgeschakeld kan dit zelfs tot nieuw terrorisme leiden omdat zijn eigen organisatie Al Qaeda (De Basis) een netwerk is met 24 groeperingen die afzonderlijk kunnen opereren.

Bin Ladens dood of gevangen neming zal bij hen grote woede en agressie opwekken. Bin Laden en zijn aanhangers zullen blijven ophitsen tot moorddaden, die allemaal tot doel hebben de heilige plaatsen- Mekka, Medina, Jeruzalem - te zuiveren van ongelovigen.

Volgens Pieter Huysman, die jaren lang als hoofd van de strategische en operationeel planning naast de Amerikaanse opperbevelhebbers van de NAVO in Europa heeft gestaan, moet men alle kleine en grote terreurgroepen opsporen en uitschakelen.

Het opsporen van deze groepen zou volgens hem kunnen met James-Bond achtige figuren, spionnen dus en een internationale gecoördineerde inlichtingendienst. Dit zou natuurlijk een oplossing zijn voor terrorisme maar hoelang dit uitschakelen van terreurgroepen zou kunnen duren weet niemand ook bestaat hier weer het gevaar van het oproepen van woede een agressie van aanhangers van deze groepen.

Het voorkomen van aanvallen zoals op het WTC en Pentagon kan ook door betere beveiliging:
Te denken valt aan strenge controle van vliegend personeel op weg naar de vliegtuigen ,Iets wat tot voor kort steekproefsgewijze plaats vond.

KLM-piloten zouden zich graag willen kunnen weren met vuurwapens, deze wapens zouden binnen direct bereik in de cockpit moeten liggen.

Anti - terreur technologie kan eventuele terroristen opsporen voordat zij aan boord van een vliegtuig stappen.
Hierbij valt te denken aan scannen van gezichten. Van een gezicht worden de belangrijkste karakteristieken verzameld en vergeleken met de ‘gezichtsafdrukken’ van verdachten in een database.

Er wordt gewerkt aan röntgenapparatuur die door kleding heen kan kijken op afstand zodat mensen met wapens opgespoord kunnen worden.

Ook afluisteren van e-mail hoort tot de mogelijkheden. De FBI plaats een eigen computer bij een Internet -provider. De data die daar voorbijkomen van en naar een verdachte kunnen worden opgeslagen.

Besturing vliegtuig vanaf de grond kan misbruik voorkomen zoals op 11 september 2001 is gebeurt. Zo gauw men door heeft dat een piloot in nood is zou men de besturing van het vliegtuig vanaf de grond moeten kunnen overnemen De piloot heeft dan geen controle meer over het vliegtuig maar kan dan ook niet meer worden misbruikt door een kaper.
Deze technologie kan ook een gevaarlijke keerzijde hebben want terreurorganisaties hoeven alleen maar de techniek te bemachtigen en de toestand is dan nog veel gevaarlijker.

Al deze middelen zijn mogelijk maar sommige hebben ook een gevaarlijke kant.

Een maatregelen zonder gevaar is zorgen dat terroristische groeperingen niet meer over geld kunnen beschikken. Deze jacht op geld achter terrorisme zou wereldwijd en met medewerking van alle bedrijven en banken ,ook die banken die een bankgeheim kennen, mogelijk moeten zijn.

Alle maatregelen die genoemd zijn zouden kunnen helpen om zo’n aanval te voorkomen.
Maar eigenlijk is er maar een oplossing en wel de haat tegen westerlingen die in het Midden Oosten zo sterk aanwezig is te laten verdwijnen. Die haat wordt voornamelijk gekweekt op scholen in Afghanistan en Pakistan, Waar kinderen van Afghanen maar ook tienduizenden Pakistani van Afghaanse afkomst worden gehersenspoeld in de ideologie die de islam boven alles stelt. Wie geen islamiet is , is een vijand dat is daar regel nummer

1. De kinderen op die scholen geloven daar zo sterk in dat als ze al iets horen wat niet past bij wat ze op school horen ze het gewoonweg niet geloven. Dat geloof van die kinderen in wat ze daar wordt vertelt , kun je vergelijken, tenminste wat sterkte van het geloof betreft en eigenlijk ook wel wat betreft de onzin die het geloof inhoud met ons geloof in Sinterklaas iets waar we allemaal sterk in geloofd hebben.

Die scholen zouden door de betreffende landen moeten worden verboden en worden gesloten waarbij er voor moet worden gezorgd dat de kinderen goed worden opgevangen omdat anders de kans aanwezig is dat deze kinderen als mini-Bin Ladens later met bommen op hun buik de wijde wereld in trekken.

Deze gruwelscholen worden gefinancierd door rijke zakenlui die een goede relatie tussen hun land en het Westen met name Amerika verafschuwen.

Dit moet kunnen door de verschillende landen over te halen om met elkaar te praten zodat men meer begrip voor elkaar krijgt en daarmee respect voor elkaar men hoeft het immers niet met elkaar eens te zijn zolang men elkaars mening maar respecteert.

Tot slot zou ik graag willen weten wie nog steeds denkt dat je zo’n aanslag van deze omvang niet kunt voorkomen.

Let op

De verslagen op Scholieren.com zijn gemaakt door middelbare scholieren en bedoeld als naslagwerk. Gebruik je hoofd en plagieer niet: je leraar weet ook dat Scholieren.com bestaat.

Heb je een aanvulling op dit verslag? Laat hem hier achter.

voeg reactie toe

2679

reacties

ik von ut wel goed maar alleen hoe ga je zoiets vertellen voor de klas ut lijkt net of je je eigen eigen mening geeft en je presenteert nix met mn positive reactie,probeer ik je ni neerte dalen...pas wel op dat je rekening houdt dat je ni alleen mot vertellen maar ook mot presenteren...toh vin ik ut wel cool van je sweet kisses JT
door JT Strong (reageren) op 19 maart 2002 om 17:59
Goed werkstuk!!!!
door guus (reageren) op 25 april 2002 om 17:46
je moet je niet bemoeien met iets waar je hele maal niks van weet die kinderen in afganistan gaan iedere dag dood om iets wat ze niet begrijpen als je weet dat je toch al dood gaat neem je toch je vijand mee en amerika was en is de vijand !
door bin lade (reageren) op 27 mei 2002 om 9:44
Hey Rowan, Ik begrijp dat je geschokt bent door 11 september. Maar er zitten wel beledigende dingen in jou spreekbeurt. De manier waarop jij over de Islam praat suggereerd al dat je de Islam geen goede godsdienst vind. En nog wat voordat je over bepaalde zaken komt praten vind ik dat je bepaalde voorkennis moet hebben. Blijkbaar weet je geen ene shit over de Islam, want nergens in de koran staat dat je mensen met een andere moet disrespecteren. Maar in je spreekbeurt vermeld je met veel nadruk dat die terroristen islamieten zijn. En nu worden veel islamieten verantwoordelijk gesteld voor die aanslag. Maar als je het vergelijkt met de tweede wereld oorlog. Daarin werden miljoenen joden vermoord door Hitler in naam van het christendom. Maar niemand rekent een christene op de tweede wereld oorlog af, maar een islamiet wel op wat er 11 september is gebeurt. En nog wat. Tuurlijk is het onmensenlijk wat er gebeurt is op 11 september. Maar kijk wat er in de rest van de wereld gebeurt; iedere dag komen miljoenen mensen in afrika om door o.a hongersnood, jarenlang heeft de amerika regering wapens geleverd aan israel tegen palestina en dan komen ze nog praten over vrede (en na 11 september kwamen ze opeens op voor palestina om zogenaamde goodwill te tonen voor islamitische landen?, de golfoorlog in iran waar miljoenen onschuldige mensen in omkwamen en dan niet te vergeten Vietnam. Kijk zoveel mensen zijn er omgekomen door het toedoen van de amerikaanse regering, ik zeg niet dat ze het verdiend hebben, maar ze hadden het wel kunnen verwachten. Tuurlijk dit valt niet goed te praten, ik bedoel wie een fout probeert goed te praten maakt er nog eentje. Maar what goes around comes around. Er is ook jarenlang terrorisme geweest, maar daar hebben ze nooit echt iets aan gedaan. Maar als amerika opeens getroffen word word er meteen wereldwijd campagne gevoegd. Tuurlijk is terrorisme slecht, maar waarom hebben ze er niet eerder iets aangedaan? Mischien omdat een amerikaans leven blijkbaar meer telt dan een niet-westers leven.
door Maya (reageren) op 7 juni 2002 om 16:21
mooi verslag heel emotioneel ik had het overgenomen en kreeg er een 9.5 voor harstikke bedankt groetjes sylvia willemen
door sylvia (reageren) op 25 september 2002 om 9:00
je bent geweldig dankzij jou heb ik nu een mooie spreekbeurt! THANKS!!!!!!!
door jp (reageren) op 12 november 2002 om 20:03
Ja he, slechte verslagje. Je bent dom. Ik heb tieten.
door Bert Bus (reageren) op 25 maart 2003 om 10:47
Maar hoe denk jj dan over de Islamitische jongeren die niets te maken hebben met de teroristen. Want ik heb percies het beeld gekregen dat je niet begrijpt waarom dit allemaal gebeurt. Osama Binladen zit hier niet achter maar het is de slechte resident Bush die dit heeft laten gebeuren
door sarah (reageren) op 14 september 2003 om 13:34
Ik vind dat jij echt een goed verslag hebt gemaakt
door Jop (reageren) op 21 november 2003 om 12:30
Ik vindt dat je het super goed heb gedaan, want je wist bijna alles over de aanslag in Amerika en ik heb er ook veel informatie van gekregen nu kan ik mijn spreekbeurt ook makkelijk maken. Ik geef je er een 9- voor doe je best op je school veel succes
door aqid (reageren) op 1 december 2003 om 20:45
Ik vindt dat je het super goed heb gedaan, want je wist bijna alles over de aanslag in Amerika en ik heb er ook veel informatie van gekregen nu kan ik mijn spreekbeurt ook makkelijk maken. Ik geef je er een 9- voor doe je best op je school veel succes ik begrijp het niet want erst stondt daar spreekbeurt over aanslag op Amerika en boven staat werkstuk over aanslag op Amerika. Dag dag dag dag dag dag dag dag dag dag dag dag dag dag dag dag dag dag dag dag dag dag dag dag
door aqid (reageren) op 1 december 2003 om 20:49
het is een mooi verslag erg indrukwekkend
door davy van venrooy (reageren) op 19 mei 2004 om 9:31

Welkom!

Goed dat je er bent. Scholieren.com is de plek waar scholieren elkaar helpen. Al onze informatie is gratis en openbaar. Met een profiel kun je méér:

snel zien welke verslagen je hebt bekeken
de verslagen die je liket terugvinden
snel uploaden en reacties achterlaten

Log in op Scholieren.com

Maak een profiel aan of log in om te stemmen.

Geef dit een cijfer

Huiswerk

Stel je bent leraar en een leerling heeft zijn huiswerk niet gemaakt, wat doe je?
 • Snitchen bij ouders
 • Strafwerk schrijven, moest ik vroeger zelf ook
 • Weddenschap afsluiten om de leerling gemotiveerd te krijgen
 • Je negeert het. Eigen verantwoordelijkheid toch?