Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Piercings

Beoordeling 5.4
Foto van een scholier
  • Spreekbeurt door een scholier
  • Klas onbekend | 766 woorden
  • 6 maart 2004
  • 83 keer beoordeeld
Cijfer 5.4
83 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Nieuw seizoen Studententijd de podcast!

Studenten Joes, Tess en Annemoon zijn terug en bespreken alles wat jij wilt weten over het studentenleven. Ze hebben het onder andere over lentekriebels, studeren, backpacken, porno kijken, datediners, overthinken, break-ups en nog veel meer. Vanaf nu te luisteren via Spotify en andere podcast-apps! 

Luister nu
Ik houd mijn spreekbeurt over: Piercings
Dat doe ik omdat ik het een leuk onderwerp vind. Eerst wilde ik een stukje vertellen over de geschiedenis van de piercing. DE GESCHIEDENIS Al heeel lang geleden doorboorde mensen zich met verschillende soorten sieraden. Egyptische farao’s en hoge ambtenaren deden het om te laten zien dat ze belangrijk waren. Hoe belangrijker je was hoe meer piercings je had. De Afrikaanse stammen doorborden hun lichaam ook al heeel lang met sieraden. +- 10 jaar geleden, werd het piercen als iets gezien dat niet goed was. Dit was de geschiedenis van de piercing. DE PLEK WAAE JE DE PIERCING LAAT PLAATSEN MOET HYGIENISCH EN BETROUWBAAR ZIJN. Als je een piercing wilt laten zetten kun je dat het beste doen bij een specialist, die weet hoe alles moet en doet alles hoe het moet. Het is belangrijk dat die specialist heel hygiënies werkt. Hij moet bv: een piercing naald maar een keer gebruiken. Alle plekken waar legaal piercings worden gezet worden gecontroleerd door de g.g.d. Zij kijken dan of alles goed gebeurt en hygiënies gebeurt. Ik ga nu een stukje vertellen over: hoe een piercing word gezet. HOE WORD EEN PIERCING GEZET Eerst wordt je huid schoongemaakt op de plaats waar jij hem wil hebben. Ze maken het gaatje voor het piercen met een naald van chirurgisch staal. Chirurgisch staal is een speciaal soort staal waar haast niemand allergisch voor is. Op de plek waar je de piercing wilt hebben wordt een stipje gezet. Daarna wordt er een tangetje op de plaats waar je de piercing wilt gezet. Dan word er een schone naald uit de verpakking gehaald. Het sieraad wat je wilt word dan in de naald geplaatst. (de naald is hol waardoor je het sieraad mee kan nemen) Dan word de naald door de plaats waar de piercing moet komen gehaald, zodat het sieraad op de goede plek komt. De piercing word nog een keer ontsmet voor extra hygiëne. De piercing mag niet met een een piercingpistool worden aangebracht, want die zijn niet nauwkeurig genoeg. Als je piercing is geschoten moet je hem wel goed verzorgen dus vertel ik daar ook nog wat over.
DE VERZORGING Van een goede specialist krijg je meestal ook een goed verzorg advies. Je moet vooral de 1e maanden goed opletten. Je mag de 1e maanden ook niet onder de zonnebank of sauna je mag ook niet gaan zwemmen. Als je een tong piercing hebt genomen moet je mondspoeling nemen. Een goede nazorg van de piercing zorgt er ook voor dat hij mooi eruit komt te zien (dus niet rood of ontstoken.) En zorgt er ook voor dat je geen infecties krijgt. De geneestijd van een piercing schilt per piercing maar ook per mens, tussen de 6 en 24 weken. De genezing kan bij een navelpiercing soms wel 9 maanden duren. Je moet dus veel geduld hebben als je een piercing net hebt geschoten. Een piercing kan ook mislukken daar wil ik je nu even iets over vertellen. MISLUKTE PIERCINGS Als je een piercing niet goed verzorgd, of hij is verkeerd aangebracht, dan kun je ernstige ziektes oplopen: een ontstoken navel of bloeding in je tong, grote littekens, verlammingen en infecties. Of nog erger. Als je naar het zieken huis moet en je bent bewusteloos dan kunnen de artsen niets voor je doen. Ze kunnen wel je piercing los knippen of uitschroeven. Als je geopereerd moet worden in de buurt van je piercing andere reden kan je piercing soms in de weg zitten voor de operatie. Ik heb een plaatje van een waarschijnlijk verkeerd geschoten piercing. Ik kon niet lezen wat er bij stond, want het was Japans. LATEN ZIEN
Je hebt veel verschillende piercings zoals een navelpiercing of een neus,tong,wenkbrouw, of gewoon een voor in je oor. Ik heb alleen maar oorpiercings die heten ook wel oorbellen om te laten zien. LATEN ZIEN Als laatste deel van mijn spreekbeurt had ik nog wat grappige en handige weetjes over de piercing. DE WEETJES De man met de meeste piercings in de wereld is een Belg, hij heeft er wel 137 !!!!!!!!! Hij heeft ongeveer 30 piercings in zijn oren, 9 in zijn neus, 12 in zijn wenkbrauwen, 7 in zijn mond, 3 in zijn tong, 1 in zijn navel, en verder nog op 71 andere plekken. Op somige scholen piercing verboden zijn. In Engeland de nieuwste rage littekens aanbrengen is. Ze vinden de piercings wel leuk, maar die littekens leuker. Dat piercing best duur kunnen zijn bv.: een tong piercing die kan 155 euro kosten
Als aller laatste heb ik nog wat plaatjes van piercing om te laten zien
LATEN ZIEN

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.