Cookies..
Door Scholieren.com te bezoeken ga je akkoord met het gebruik van cookies. Klik hier voor meer info.

Welkom op deze speciale editie van de Studiekeuzepagina. Op deze pagina ontdek je wat online proefstuderen inhoudt en voor welke bachelors van Wageningen University je zo'n online proefstudie kunt volgen. Ideaal om erachter te komen wat je precies leert bij deze studies en of het wat voor jou is!

Proefstuderen: Bodem, Water, Atmosfeer

Tijdens deze online collegereeks kun je alvast proeven aan de Bachelor opleiding Bodem, Water, Atmosfeer. Je leert hoe natuur- en scheikunde een belangrijke rol spelen in de wereld om je heen. Alle belangrijke aspecten van deze opleiding komen in deze zes-weekse collegereeks online cursus aan bod.

Wat houdt online proefstuderen precies in? Lees het hier

Hoe en wanneer?

We starten deze collegereeks op 9 januari 2017. In de zes daarop volgende weken krijg je elke week een aantal mini (video-)colleges en opdrachten die je thuis kunt maken. Via het forum helpen onze studenten je met je opdrachten! Ook heb je alle ruimte om op het forum te discussiëren met mede-kandidaten om zo je eigen mening te vormen over alle onderwerpen rond Bodem, Water, Atmosfeer.

Waar gaat de collegereeks over?

Je leert over uiteenlopende onderwerpen en krijgt antwoord op onder andere de volgende vragen:

• Hoe zijn de continenten ontstaan?

• Hoe werkt de waterkringloop?

• Wat zijn de verschillende functies van een bodem? En wat voor soorten bodems zijn er?

• Wat is een waterbalans en waar gebruiken we die voor?

• Hoe komen we aan schoon drinkwater?

• Wat doet de ozonlaag?

• Wat zeggen ze nou echt tijdens het weerbericht; wat is nou precies neerslag, wat zijn hoge en lage drukgebieden en winden?

Zelf aan de slag

Bij elk onderwerp zijn er video’s gemaakt waarin onze onderzoekers en studenten uitleggen voor welke uitdagingen we staan. Daarna kun je zelf aan de slag met de opdrachten!

Aan het einde van de collegereeks is er een afsluitende dag in Wageningen. Hier krijg je de kans de sprekers te ontmoeten en zelf als Bodem, Water, Atmosfeer student en ga je zelf het veld in.

Meld je nu aan voor een online proefstudie