Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Wat is online proefstuderen?

Wat is online proefstuderen?

In het voorjaar van 2018 starten er weer vijf gratis online proefstudies bij Wageningen University & Research. Wil jij meer leren over interessante onderwerpen en vanuit huis op de bank of in een tussenuur op school ontdekken of een van deze studierichtingen iets voor jou is? Schrijf je dan nu in voor een online proefstudie.

Wat is een online proefstudie?

Een online proefstudie is een (gratis) reeks van colleges die je via je laptop of tablet kunt volgen. De reeks duurt vier of zes weken, je volgt steeds een college van één uur per week. Je bekijkt korte filmpjes, maakt opdrachten en krijgt leuke quizjes voorgeschoteld.

Zo'n proefstudie is speciaal voor vwo-scholieren in de vijfde of zesde klas gemaakt, om alvast een indruk te geven van het studeren aan de universiteit. (Mocht je niet in 5 of 6 vwo zitten, dan mag je de collegereeks natuurlijk ook gewoon volgen!)

Als je de hele proefstudie afrondt, krijg je een LOB-certificaat. En er is een team van studenten (die ook daadwerkelijk de opleiding volgen) met wie je gedurende de proefstudie altijd contact kunt opnemen om vragen te stellen over de opleiding, over het studentenleven in Wageningen en andere zaken.

Waarom is dit dan handig?

Tijdens een online proefstudie kom je meer te weten over verschillende onderwerpen gerelateerd aan bacheloropleidingen van Wageningen University & Research. Je gaat dieper in op de inhoud van een studie dan je bijvoorbeeld tijdens een open dag of meeloopdag doet.

Door het volgen van de online lessen krijg je inzicht in wat je staat te wachten op een universiteit. Het helpt je bij het maken van een juiste studiekeuze. Vraag ook aan je mentor en decaan of je het online proefstuderen kunt gebruiken als oriëntatie op je vervolgstudie of lob-activiteit.

Drie onderwerpen

Op dit moment zijn er vijf online proefstudies ontwikkeld, je kunt zelf kiezen welke jij het meest interessant vindt:

  • Tourism
  • Economie & Beleid
  • Communicatie & Life Sciences
  • Op naar een Biobased samenleving
  • Bodem, Water, Atmosfeer

Klik hier om je direct aan te melden voor één van de vijf proefstudies!

 

Meld je nu aan voor een online proefstudie