Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Het Schnitzelparadijs (2005)

Beoordeling 6
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 336 woorden
  • 24 maart 2009
  • 284 keer beoordeeld
Cijfer 6
284 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
De film ging over een Marokkaanse jongen, Nordip die slim was en cum laude geslaagd was. Hij had ook nog een broer, maar dat was een straatschoffie. Zijn vader wilde dat hij medicijnen ging studeren, maar hij wilde dat helemaal niet. Tot hij op een dag zei dat hij in de bibliotheek ging werken, maar eigenlijk ging hij in het restaurant de Blauwe Gier werken. Daar werken alleen Marokkanen en Turken. Hij begon daar als sopper. Hij had daar nog geen vrienden en vond het sophok niet echt leuk. Toen hij Agnes zag was hij meteen verliefd. Zij was het nichtje van Mevrouw Meerman (de eigenaresse), maar dat wist hij niet. Hij kreeg naderhand ook nog vrienden. Agnes en Nordip begonnen een geheime relatie maar daar mocht niemand iets van weten. Hij deed altijd goed zijn best, zelfs zo goed dat hij op een gegeven moment bij Mevrouw Meerman moest komen die hem een baan aanbood tot hulp- chef. Op een dag kwam de broer van Nordip binnen en zag dat hij werkkleding droeg van het restaurant. Hij vertelde het tegen hun vader en die werd heel kwaad. Omdat hij had gezegd dat hij in de bibliotheek ging werken, maar in werkelijkheid werkte hij als sopper in de Blauwe Gier. Op een dag toen Nordip en Agnes stonden te zoenen, werden ze betrapt door Sander. Nadat Sander hun betrapt had ging hij naar Mevrouw Meerman en vertelde wat hij had gezien. Toen Agnes zei dat het niet verder kon, verliet Nordip haar. Toen Nordip stond te koken kwam Sander naar hem toe en vertelde op een minachtende manier dat hij bij Mevrouw Meerman moest komen. Daar kreeg hij te horen dat hij ontslagen was omdat hij een relatie had met een van de Meermannen. Toen de familie Meerman kwam eten in het restaurant zat Agnes ook aan de tafel. Nordip ging toen naar haar toe en keek haar aan, net zolang tot dat Agnes opstond en met hem meeging. Uiteindelijk gaat ze dus met hem mee.

REACTIES

D.

D.

Dat is racisties en niet waar.
In de blauwe gier werkte niet ALLEEN Marokkanen en Turken

12 jaar geleden

M.

M.

Voeg reactie tewak. Ik vind dit helemaal mooi, ik ben gelukkig. Ze gooide gelukkig geen blikje in de water voor 100 euro's . Ik zie je graag volgende keer. Haudoe

7 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Het Schnitzelparadijs (2005)"