Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Oesters van Nam Kee (2002)

Beoordeling 5.5
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 537 woorden
  • 16 februari 2006
  • 4 keer beoordeeld
Cijfer 5.5
4 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Het verhaal: Berry is een 18-jarige jongen die op het gymnasium zit. Hij woont in de enige villastraat van de wijk maar dit probeert hij verborgen te houden voor zijn criminele vrienden uit Amsterdam - West. Hij verveelt zich en gaat niet naar school, hij hangt een beetje rond met zijn criminele vrienden. Een potje voetballen, in de friettent zitten en af en toe experimenteren met drugs. Maar dan ontmoet hij de wat oudere nachtclubdanseres Thera en dan wordt hij verliefd. Wanneer hun lust en liefde geconsumeerd met oesters uit restaurant Nam Kee een hoogtepunt bereikt verdwijnt ze plotseling. De liefde van Berry is inmiddels groot maar nu onbeantwoord, dit drijft hem tot de wanhoop en gaat terug naar zijn oude vrienden. Zij helpen hem alleen nog maar verder in de put en ze geven hem een pistool. Eerst gaat hij Ben (de nieuwe vriend van Thera) bedreigen met het pistool en daarna gaat hij naar een buurtfeest en schiet hij iemand neer (die het wel overleeft). Berry vlucht naar Zuid-Frankrijk, naar hun oude vakantiehuisje. Hij wordt daar gevonden en weer teruggebracht naar Nederland. Middelen: De film speelt zich in het meestal af in Amsterdam. In het begin vooral in de kamer van Thera, een beetje een donkere kamer waardoor er al snel een zwoele sfeer ontstaat. Ze zitten ook een tijdje in het Hilton, in de Yoko en John suite. Het is daar heel licht en daardoor vrolijker. In de wat romantischere scènes is het wat donkerder. De personages waren heel normaal gekleed. Alleen als Thera danste in de nachtclub had ze een pruik op en was ze wat dikker opgemaakt en had ze ordinairdere kleding aan. Muziek had geen opvallende rol in de film, het diende meer als een achtergrond en er werd ook niet veel gebruik van gemaakt.Ook zijn er geen speciale geluidseffecten gebruikt.
Personages: Berry is de 18-jarige gymnast die een hekel heeft aan school en rondhangt met criminele vrienden. Thera is de wat oudere nachtclubdanseres. Je krijgt niet veel informatie over deze 2 hoofdrolspelers. Je krijgt wel wat informatie over Berry maar dit zijn zijn gedachten. De informatie die je over Thera krijgt zijn ook zijn gedachten. Recensie: De regisseur is best wel geslaagd in de uitwerking van het hoofdthema. Hij zet de passionele en obsessieve verliefdheid van een 18 jarige jongen realistisch weer. Het is een geloofwaardig verhaal omdat er veel punten van herkenning inzitten en omdat het heel eigentijds is. De sterke punten zijn zeker de acteerprestaties van Katja Schuurman en Egbert-Jan Weeber. De zwakke punten zijn soms de onnatuurlijke dialogen tussen Berry en zijn vrienden. De acteur en actrice waren uitermate geschikt voor de rollen. Ze hadden meestal gewone alledaagse kleren aan en waren niet overdreven opgemaakt. Dit paste goed bij de film omdat het een eigentijdse film is. Er zaten geen special effects in deze film. Er werd goed gebruik gemaakt van licht maar er zat te weinig muziek in. Het was een redelijke film omdat het eigentijds was en omdat er veel punten van herkenning inzaten, ook door de veel bekende (soap)-gezichten inzitten zoals Johnny de Mol, Edwin Jonker, Muhammed Chaara en Elle van Rijn, maar het nadeel is dat het thema me niet zo aanspreekt.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Oesters van Nam Kee (2002)"