Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Grease (1978)

Beoordeling 6.9
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 1e klas vwo | 501 woorden
  • 8 januari 2005
  • 259 keer beoordeeld
Cijfer 6.9
259 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Filmverslag Grease Het verhaal: Het verhaal begint op het strand waar Danny (John Travolta) en Sandy (Olivia Newton-John) elkaar ontmoeten en verliefd worden. Later op school is er een nieuweling die toevallig Sandy is. Danny ziet haar en is heel blij. Alleen hij doet stoer omdat zijn vrienden er bij zijn. Sandy is boos omdat ze dacht dat Danny wat om haar gaf en nu is ze helemaal alleen op school. Tot dat ze een groepje meiden tegen komt die de Pink Lady’s worden genoemd. Die nodigen haar uit om te komen logeren. Alleen is het logeerfeestje anders dan ze gedacht had: ze drinken wijn en maken gaatjes in hun oren voor oorbellen. Sandy is een verlegen en onschuldig meisje en durft zulke dingen niet. Toch laat ze zich overhalen om gaatjes te laten prikken. Als ze eenmaal het bloed ziet moet ze overgeven. Later komt Danny Sandy tegen in een restaurant met een ander, Danny word jaloers en gaat aan sport doen om op te vallen. In de gymzaal probeert hij allerlei sporten uit zoals judo, honkbal en basketbal. Maar bij geen van deze sporten gaat het goed. Hij doet alleen maar mensen pijn en besluit om te gaan hardlopen. Hij rent langs Sandy en doet nog harder zijn best. Opeens valt hij en Sandy gaat hem helpen. Dan spreken ze iets af om iets te gaan eten. Maar dat gaat weer mis. Danny’s vrienden komen er opeens bij zitten. Rizzo en Kennickie krijgen ruzie omdat Rizzo alles moet betalen en Kennickie gooit een taart in haar gezicht. Er is als afsluiting van de schooltijd een danswedstrijd en Danny en Sandy doen samen mee. Er wordt ook gefilmd en uitgezonden op de tv en iedereen doet gek voor de camera. Danny en Sandy komen in de finale en Cha Cha ziet dat Danny goed kan dansen. Cha Cha neemt de plaats in van Sandy en Danny danst gewoon door. Daar wordt Sandy boos om en rent boos weg. Danny wint de wedstrijd niet met Sandy maar met Cha Cha. Na de wedstrijd gaan ze met z’n alleen naar een garage waar ze een autowrak omgebouwd tot een scheurijzer. Met die auto gaan ze een race rijden. Ze rijden niet om de eer, maar om de auto zelf. Voordat ze beginnen gaan ze nog even aan de auto sleutelen en de chauffeur krijgt een deur tegen zijn hoofd. Danny besluit dat hij de race gaat rijden. Na een hele spannende race wint Danny nog op het nippertje en wint de andere auto. De laatstejaars hebben nog een kermis en Danny komt Sandy weer tegen. Maar Danny herkend haar niet omdat ze een metamorfose heeft gehad. Later herkent Danny haar toch en ze komen toch weer samen. Zo is alles toch nog goed gekomen! Beoordeling: Ik vond het een mooie film omdat er zoveel humor in voor komt en het zich echt afspeelt in de jaren 70. Dat kun je zien door hun haren, kleren en alles wat ze doen.

REACTIES

T.

T.

bij sommige stukjes te veel detail wat niet nodig is voor de rest prima samenvatting!

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Grease (1978)"