Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Romeo + Juliet (1995)

Beoordeling 6.9
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 4e klas havo | 839 woorden
  • 24 december 2004
  • 93 keer beoordeeld
Cijfer 6.9
93 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Titel: Romeo en Juliet
Regisseur: Baz Luhrmann
Gemaakt: Verenigde staten 1996
Hoofdrolspelers: Romeo en Juliet
Plaats: Kijkhuis Leiden
Genre: Speelfilm met liefde en drama en actie voor de hele familie. Inhoud: Het verhaal gaat over twee families in Verona. De Capulets en de Montagues. ze haten elkaar, eigenlijk zonder reden. Relletjes tussen de kinderen van de twee families zijn altijd wel het geval ze vinden plaats op Verona Beach. Op een feest in het huis van de Capulets ontmoeten Romeo en Juliet elkaar. Romeo is de zoon van Montague en Juliet is de dochter van Capulet. De twee worden hevig verliefd. Het is wel even slikken als ze erachter komen dat ze eigenlijk vijanden zijn, maar wat maakt dat in de liefde uit? Ze trouwen elkaar in het geheim. Dan vermoordt Romeo per ongeluk Tybalt, de neef van Juliet. Romeo wordt verbannen uit Verona. Hij neemt afscheid van Juliet en gaat buiten de stad in een camper wonen. Intussen wordt Juliet uitgehuwelijkt. Ze vindt dat vreselijk want haar hart ligt bij Romeo. Gelukkig weet de pater raad. Hij geeft Juliet een drankje dat haar 24 uur dood maakt. Op de dag van haar huwelijk wordt ze dood aangetroffen in bed. In plaats van een huwelijk is er die dag een begrafenis. Juliet wordt opgebaard in de graftombes van de Capulets. De Pater schrijft een telegram aan Romeo waarin staat dat Juliet over zoveel uur zal ontwaken en dat Romeo dan bij haar moet zijn in de graftombe. Dan kunnen ze daarna samen vluchten. Maar het noodlot slaat toe: de telegram komt niet bij Romeo en Romeo krijgt van een vriend het verkeerde nieuws te horen: Juliet is dood. Romeo wordt gek en haalt zwaar vergif om zich te doden. Hij gaat eerst naar de graftombe waar Juliet ligt en gaat naast haar liggen. Zij begint juist te ontwaken maar Romeo ziet dat niet en neemt het gif. Als Juliet haar ogen opent neemt Romeo een slok. Juliet schiet zichzelf dan ook dood met Romeo’s pistool. De dood van de 2 geliefden had zoveel impact op zowel de Capulets en de Montagues, dat ze vrede sloten. Het plot volgt de chronologische story omdat beetje voor beetje je alles duidelijk word gemaakt. Het Plot is liefde overwint alles maar in de story is dat juist weer niet te merken omdat blijkt dat ze door een groot misverstand toch om het leven komen.Flashbacks spelen vooral een grote rol als Juliet in de graftombe ligt dan ziet ze haar hele leven met Romeo aan zich voorbij schieten en doordat Juliet en de Pater al een voorgevoel hebben over wat er gaat gebeuren
De belangrijkste personages in de film waren Romeo en Juliet zij waren de twee echte hoofdrolspelers van wij je ook duidelijk merkte wat ze dachten. Verder waren de bende leden van belang vooral Tybalt waardoor alle problemen begonnen. En de pater die veel voorspelde. Het was een goede omgeving waar de scènes gedraaid werden als het om liefde ging een mooi oud huis met grote kamers en ruzie tussen de bendeleden in een verpauperde omgeving dus alles paste goed. De kostuums maakte juist weer geen goede indruk op me ze vielen eigenlijk geeneens op. De belichting speelde ook een grote rol met licht en donker buiten was het meestal licht behalve als er iets gebeurde wat van belang was dan was het donker. Binnen een huis was het meestal belicht zoals sfeerverlichting een beetje schemerig maar erg viel het niet op. Aan de cameravoering is me niks opgevallen. Het was gewoon zo als het hoort te zijn dus niks anders dan normaal. De montage vond ik wel weer heel goed het liep goed in elkaar over en het sprong niet met allerlei kleuren van de hak op de tak dus dat was fijn om naar te kijken. Het geluid komt uit de dialogen de mensen die praten. Uit het weer komen veel geluiden en van buiten de fysische omstandigheden en het verkeer de geluiden komen dus vooral van buiten. De muziek zelf speelt een belangrijke rol omdat het de scènes extra kracht geeft en het thema daar mee word versterkt zoals muziek altijd gebruikt word. Belangrijkste thema is liefde overwint alles dat is de boodschap die word meegegeven. De regisseur wilde dat ook laten zien en dat je goed met elkaar om moet gaan maakt niet uit hoeveel je van elkaar verschilt of hoe boos je op iemand ben je kan altijd verliefd worden. Ik vond eigenlijk vooral de muziek mooi in de film verder vond ik het een beetje een jaren 60 film de acteurs speelde ook veel te oubollig met hun poëzie teksten die ze maar zeiden en verbannen worden als je iemand vermoord. Dus eigenlijk was alleen die muziek die mij imponeerde verder was het veel te oubollig gewoon geen film uit deze tijd omdat je dan het al leuker had kunnen maken met special effect’s maar het verhaal werd wel weer heel goed duidelijk gemaakt dat was de intentie en dat is wel goed gelukt.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Romeo + Juliet (1995)"