Eindexamens 2024

Hier houden we je op de hoogte van het laatste eindexamennieuws. Volg ons op YouTube of Tiktok.

Scholieren.com en NU.nl werken samen

NU.nl en Scholieren.com werken samen tijdens de eindexamens. Door deze samenwerking kan je nu zowel bij ons terecht voor het laatste examennieuws en achtergronden, als op de allerbekendste nieuwssite van Nederland. En daar zijn we natuurlijk enorm trots op.

Van 13 tot en met 29 mei houden de redacties van Scholieren.com en NU.nl een nieuwsdossier bij op NU.nl/eindexamens en Scholieren.com/eindexamens. In dit dossier wordt niet het alleen het laatste nieuws bijgehouden, maar zijn ook voorbeschouwingen, achtergronden en de eerste reacties van scholieren op de gemaakte examens te lezen. Als aanvulling daarop vind je op Scholieren.com/eindexamens nog tips, trucs, verhalen van bijzondere examenkandidaten en columns geschreven door onze examenbloggers, vers uit de examenzaal.

Een enorm podium

“Elke scholier kent Scholieren.com van onze boekverslagen en uittreksels. Maar lang niet elke scholier kent de blogs van onze 16-koppige scholierenredactie. Dankzij onze samenwerking met NU.nl hebben we een extra podium en zullen meer mensen ons herkennen. Heel leuk voor ons natuurlijk, maar uiteindelijk ook voor de scholieren, want zo kunnen we hopelijk nog meer leerlingen nog beter helpen op de lange weg naar hun diploma," vindt Scholieren.com-hoofdredacteur Kim Einder.

Meer jongeren voor NU.nl

"Door samen te werken met Scholieren.com hebben we tientallen extra oren en ogen op middelbare scholen,” zegt Gert-Jaap Hoekman, adjunct-hoofdredacteur van NU.nl. “Dat is fantastisch, want we zijn natuurlijk altijd op zoek naar nieuws. Bovendien geeft dit ons een mooie kans om nog meer jongeren te interesseren voor het nieuws van NU.nl."

Einder: "We hebben de hulp ingeschakeld van bijna vijftig examencorrespondenten die ons dagelijks op de hoogte houden van het examennieuws op hun scholen en hun ongezouten mening geven over de eindexamens. Bovendien onderhouden we heel nauw contact met het LAKS en het College van Examens, zodat we snel nieuws horen over problemen bij examens, klachten en andere zaken."

Ook nog: SLAM!FM

Naast onze samenwerking met NU.nl slaan we ook voor het derde examenjaar de handen ineens met SLAM!FM: van maandag tot en met donderdag hoor je onze examenbloggers én projectredacteur Tjeerd tussen 21.30 en 22.00 uur bij De Avondploeg. Tjeerd praat je bij over het opvallendste examennieuws en vijf examenbloggers delen hun ervaringen uit de examenzaal. Kortom: met de heilige combi Scholieren.com, SLAM!FM en NU.nl mis je niets, maar dan ook niets over de eindexamens!

Meer weten? Lees al het examennieuws, ervaringen van onze bloggers en bijzondere kandidaten en tips & trucs voor je examens op www.scholieren.com/eindexamens

Gepubliceerd op 12 mei 2013


Alles over de examens in je timeline?