Eindexamens 2024

Hier houden we je op de hoogte van het laatste eindexamennieuws. Volg ons op YouTube of Tiktok.

Hier vind je alle introweken en inschrijfdeadlines voor 2024

Als beginnende student mag je het niet missen: de introductieweek. Hier leer je je nieuwe stad kennen én hopelijk nieuwe vrienden voor het leven. Lees hier een overzicht van alle introweken (en wacht niet te lang met aanmelden!)

Almere (Windesheim)

In Almere organiseren de studentenverenigingen van 26 augustus t/m 30 augustus gezamenlijk een introductieweek, inclusief overnachting. Je kan je nu inschrijven.

Amsterdam (UvA)

De Intreeweek is de introductieweek van de UvA (Universiteit van Amsterdam). De Intreeweek vindt plaats van 26 augustus - 30 augustus. Inschrijven kan vanaf 4 juli.

Amsterdam (VU)

De Vrije Universiteit organiseert de VU Bachelor Introductiedagen van 21 tot en met 27 augustus. Je kan meedoen aan drie verschillende varianten: een vijfdaagse introductieweek, een tweedaagse introductieweek of een opleidingsintroductie. Eind juni ontvang je een uitnodigingsmail.

Amsterdam (HvA) 

De Hogeschool van Amsterdam organiseert van 26-08-2024 t/m 30-08-2024 een introweek voor alle nieuwe studenten. Hoe de introweek eruit komt te zien is nog niet bekend.

Breda (Avans & Breda University)

Breda organiseert het HBO Intro Festival op 12 september. Aanmelden kan binnenkort via de link die je in je mailbox krijgt als je staat ingeschreven bij Avans of Breda University.

Delft

In Delft kun je meedoen aan de OWee Week. Deze vindt plaats van 18 tot en met 22 augustus. De inschrijvingen zijn nu open.

Den Bosch

Den Bosch organiseert het HBO Intro Festival. Dit vindt plaats op 5 september. Inschrijven kan via een link in je mail als je ingeschreven staat bij een studie in Den Bosch.

Den Haag

Ga jij studeren aan de Haagse Hogeschool? Dan kan je meedoen aan de introweek, genaamd Hi The Hague. De intro is  van 31 augustus tot 7 september. De Haagse Hogeschool organiseert ook de Haagse Intro op 5 september. Je vindt hier een infomarkt en een podium met Haagse DJ's. 

Website

Den Haag (voor studenten van Leiden University in DH)

De introweek in Den Haag van Universiteit Leiden heet de HOP-week. Deze vindt plaats van 19 tot en met 23 augustus. Inschrijven kan vanaf halverwege juni via een uitnodiging via de e-mail.

Eindhoven (TUe)

Voor studenten die gaan studeren aan de Technische Universiteit Eindhoven is er Intro Eindhoven, van 26 tot en met 30 augustus. Na je inschrijving via Studielink ontvang je van de Technische Universiteit Eindhoven een inschrijvingsformulier voor je opleiding. In dit formulier kun je aangeven of je mee wilt doen met de introductieweek. In juli ontvang je van de introductiecommissie een bevestigingsmail met praktische zaken over de intro.

Eindhoven, Tilburg en Venlo (Fontys)

Ga je aan de Fontys studeren in Eindhoven, Tilburg of Venlo, dan kun je je aanmelden voor de Purple Introductieweek van 26 - 30 augustus. De aanmelding verloopt via je opleiding

Enschede (University Twente)

De introductieweek in Enschede heet Kick-In en vindt plaats van woensdag 21 augustus t/m donderdag 29 augustus voor bachelorstudenten en voor masterstudenten zaterdag 24 augustus t/m donderdag 29 augustus. Voor de Bachelor Kick-In, is de deadline voor het aanmelden 20 augustus 2024. Voor de Master Kick-In, is de deadline voor het aanmelden 23 augustus 2024. 

Website

Enschede (studentenverenigingen)

Naast de Kick-In organiseert het samenwerkingsverband van de Enschedese studentenverenigingen samen met de vier studentenverenigingen de Enschedays. Deze vinden plaats op 14 en 15 juni. Je kunt je nu inschrijven.

Website

Enschede, Deventer, Apeldoorn (Saxion)

Ga je aan Saxion Hogeschool studeren, dan kun je je aanmelden voor de HOI week van 27 tot en met 29 augustus. Vanaf wanneer je je kunt inschrijven is nog onduidelijk, maar houd de inschrijfpagina in de gaten!

Groningen

In Groningen heb je de KEI-week. Die is dit jaar van 12 tot en met 16 augustus. De inschrijvingen zijn open.

Leeuwarden

Leeuwarden organiseert van 22 tot en met 25 augustus de LEIP-week. De ticketverkoop is nu gaande.

Leiden

In Leiden heet de introductieweek de EL CID-week. Deze is van 12 tot en met 16 augustus. Als je bij het mboRijnland, de LiS, Hogeschool Leiden of de Universiteit Leiden staat ingeschreven, heb je een mail gekregen met een uitnodiging voor de introductieweek. De deadline om je in te schrijven is 10 augustus.

Maastricht

In Maastricht kun je deelnemen aan de INKOM. Deze is van 19 tot en met 22 augustus. De inschrijvingen hiervoor zijn nog niet geopend.

Nijmegen (Radboud Universiteit)

De Radboud Intro vindt plaats van 18 tot en met 25 augustus. De inschrijvingen openen begin juli via de mail en lopen tot vrijdag 18 augustus.

Nijmegen, Arnhem (HAN)

Voor studenten die naar de HAN gaan, is er de Open UP introductieweek. Die vindt plaats van 26 tot en met 30 augustus. Je meldt je aan via de intro-opleidingspagina van jouw opleiding.

Rotterdam

De Eurekaweek is de introductieweek van Rotterdam, van 19 tot en met 22 augustus. Je kan via de website tickets kopen.

Tilburg

De TOP-week is de introductieweek voor alle nieuwe studenten in Tilburg. Deze vindt plaats van 19 tot en met 23 augustus. Op 5 juni openen de inschrijvingen via de inschrijfpagina.

Utrecht

Utrecht organiseert de UIT-week van 12 tot en met 15 augustus. Sinds 22 mei zijn de tickets te koop.

Wageningen

Studenten van de Wageningen University en Aeres Hogeschool kunnen meedoen aan de AID-week van 16 tot en met 21 augustus.

Zwolle

Zwolle organiseert de Bruisweken van 26 tot en met 28 augustus. Tickets zijn nu te koop.

Internationals

Voor internationals zijn er daarnaast in verschillende studentensteden ook aparte introductieweken, georganiseerd door Erasmus Student Network (ESN). Je kan je opgeven via de websites van de ESN-afdelingen in verschillende steden.
- Amsterdam: 19-23 augustus
- Groningen: 30 augustus - 4 september
- Rotterdam: 26-27 augustus
- Utrecht: data nog niet bekend

Wij zullen de gelinkte websites en informatie over inschrijvingen en deadlines regelmatig nalopen. Wil je zeker weten dat je niks mist? Check dan zelf de website of socials van de instelling waar je gaat studeren. Veel plezier bij je introductieweek!

Gepubliceerd op 12 juni 2024


Alles over de examens in je timeline?