Eindexamens 2024

Hier houden we je op de hoogte van het laatste eindexamennieuws. Volg ons op YouTube of Tiktok.

29 mei 2024

Een makkelijk laatste examen voor de vwo'ers met Arabisch

Voordat de vwo'ers konden genieten van hun welverdiende vakantie, stond het examen Arabisch nog voor 94 examenkandidaten op de planning. Gelukkig was het geen moeilijk examen!


Dit zijn de eerste reacties van scholieren, een docent en het LAKS op het vwo-examen Arabisch. 

Reactie van scholieren

"Dit examen ging heel goed! Omdat Arabisch mijn moedertaal is, had ik ook niet verwacht dat het een lastig examen zou worden. Eigenlijk vond ik het niveau van het examen vrij laag voor een vwo-leerling. Wat mij betreft hadden er meer wetenschappelijke teksten in het examen mogen staan, zoals vaak het geval is bij examen Engels of Nederlands."

- Laila (21)

"Ik ben blij dat mijn laatste examen goed ging! De teksten waren makkelijk en interessant. Erg leuk was dat er een tekst ging over een restaurant in Egypte. Deze zomervakantie ga ik naar Egypte, dus nu weet ik naar welk restaurant ik moet gaan, haha!"

- Jomana (20)

Reactie van een docent

"De meeste leerlingen vonden het vwo-examen makkelijk te doen. Het examen bevatte veel leuke en interessante teksten, zoals over kunst, concerten, Marokkaanse kookkunst, een Syrische schrijver, maar ook over virtueel gamen en zeep gemaakt van ezelmelk. Daarnaast bestond het examen uit een goede afwisseling van open en gesloten vragen. Ik heb gelukkig alleen maar tevreden leerlingen gehoord."

- Docent Samira Haddad 

Reactie van het LAKS

"Op het vwo-examen Arabisch hebben wij (nog) geen klachten binnengekregen."

- Dada, klachtenlijncoördinator 

Gepubliceerd op 29 mei 2024


Alles over de examens in je timeline?