Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Eindexamens 2024

Hier houden we je op de hoogte van het laatste eindexamennieuws. Volg ons op YouTube of Tiktok.

Slaag-zakregeling 2023

DIKKE VETTE DISCLAIMER

Deze tool kan foutjes bevatten. Gebruik hem op eigen risico en controleer bij twijfel samen met je docent je cijfers. Je kunt geen rechten ontlenen aan het resultaat. Kom je iets tegen wat beter kan of heb je een vraag? Stuur dan even een mailtje of DM.

Vul je cijferlijst in

  • Vakken waar je geen examen in doet mag je leeg laten. Als je voor een vak alleen een schoolexamen (SE) hebt gedaan, laat dan het centraal examencijfer (CE) leeg.
  • Rond je cijfers niet af, dit doen wij voor je waar dat nodig is. Het eindcijfer is altijd afgerond op een heel getal, en wordt berekend door het gemiddelde van het SE- en CE-cijfer te berekenen.
  • Als je géén CE-examen hebt gedaan, wordt het eindcijfer gelijk aan het afgeronde SE-cijfer.
  • Vul alleen de vakken in die bepalen of je geslaagd bent of niet, eventuele extra vakken kun je weglaten.
Er zitten fouten in het formulier. Los deze fouten op voordat je het opnieuw probeert.
** Wat is het combinatiecijfer?

Resultaat

Op basis van de cijfers die je hebt opgegeven ben je volgens de slaag-zakregeling waarschijnlijk cum laude geslaagd. Op basis van de cijfers die je hebt opgegeven ben je volgens de slaag-zakregeling waarschijnlijk geslaagd. Aan de hand van de cijfers die je hebt opgegeven ben je volgens de slaag-zakregeling waarschijnlijk niet geslaagd.

Voorlopige cijferlijst

Vak SE CE Eindlijst Eind
{{ grade.exam.subject.name }} Combinatiecijfer {{ grade.exam }} {{ formatGrade(grade.school_grade) }} {{ formatGrade(grade.central_grade)}} {{ formatGrade(grade.grade_rounded, 0) }}
Gemiddelde {{ formatGrade(results.average_ce, 2) }}

Je bent op basis van deze berekening niet geslaagd, maar we zien dat je voor meer dan 6 vakken examen hebt gedaan. Als je een 7e vak hebt gedaan, dan mag je een van je vakken weglaten als er daarna nog een geldig examen overblijft en je vakken nog in een profiel passen (Nederlands weglaten mag bijvoorbeeld dus niet).

Wil je kijken of de uitslag misschien anders is als je een vak met een onvoldoende weglaat? Doe de berekening dan opnieuw.

Uitleg

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Alles over de examens in je timeline?