Eindexamens 2024

Hier houden we je op de hoogte van het laatste eindexamennieuws. Volg ons op YouTube of Tiktok.

Examenstunt-inspiratie: deze TikToks moet je even zien

Door Lynn

Ballonnen in de gangen, de directeur zijn auto vol met post-its, en een leraar die zijn lokaal niet meer in kan komen. Ja, je raadt het al: de tijd van examenstunts is aangebroken! Dat ene moment in het jaar waarin examenleerlingen de ongeschreven regel hebben de school eens goed op zijn kop te zetten. 

Dus, tijd om je boeken even aan de kant te gooien en te zien hoe je echt afscheid neemt van je schooltijd.

Weinig troep

Dat scholen niet altijd staan te springen om die creatieve uitspattingen van examenstunts, is vaak wel duidelijk. Maar geen zorgen, je kunt je schooljaar nog steeds met een knal afsluiten, zonder dat het een teringzooi wordt.

@roosvdspruijt Wanneer examenstunt verboden is op je school!!☺️☺️ #fyp #HC ♬ original sound - hyu ⛧

Lekker verkleden

Waarom alleen verkleden met carnaval als je schoolgangen je catwalk kunnen zijn? Kies er daarom voor om allemaal verkleed naar school te gaan. Vinden de leraren vast ook een stuk leuker dan al die bende die gemaakt wordt.

@indypindy2 Verkleed als de eerste letter van je naam examenstunt editie😌 #examenklas #verkleedalsdeeerstelettervanjenaam #havo5 #vwo6 #foryou #fy ♬ Whats the Prob Dog? (Let Me Think About It) - WISEKIDS & Ida Corr

Kijkplezier

Tover de gymzaal om tot een sumo-arena. Zie je klasgenoten in sumopakken, terwijl de rest van de school toejuicht. Super leuk om naar te kijken.

@kyraxmulder En het leuke is, dat ik het volgend jaar weer allemaal opnieuw mag doen🤘🏼 #liemerscollege #examenstunt ♬ Memories (feat. Kid Cudi) - David Guetta


Eigen tegel

Jij, de sterleerling in wiskunde, die nooit ook maar één blik op het antwoordblaadje van de buurman heeft geworpen en nooit een lesje heeft geskipt. Het perfecte moment om je legendarische status te vereeuwigen met een tegel. Je zet op die tegel jouw naam en die van je klasgenoten. Zo blijven docenten je altijd onthouden, en het is super leuk als je tien jaar later op school komt en jouw naam nog ziet.

@nika078x #examenstunt2022 #yuvertacollege #examen #stoeptegel ♬ Love You So - The King Khan & BBQ Show

En weer schoon

Naast alle examenstunts die de school schoonhouden, is er natuurlijk niks leuker dan de boel een beetje 'te decoreren'. Kleine disclaimer: de kans is reëel dat je daarna met een dweil in de hand staat.

@norah.louisa Eindexamenstunt 2022 #examenstunt #havo ♬ Just A Little While - The 502s

Sta jij op het punt om met je klas een examenstunt te doen? Perfect! Leg het vast, gooi het op TikTok en vergeet niet ons te taggen. 

Gepubliceerd op 16 april 2024


ADVERTENTIE
Durf jij de uitdaging aan?

Ben jij tussen de 17-30 jaar en wil je kennismaken met Defensie en een bijdrage leveren aan de samenleving? Tijdens de MDT Missie van het Ministerie van Defensie en Stichting TijdVoorActie zet je jezelf 80 uur in voor zelfontwikkeling, maatschappelijke impact én teamwork. Meer weten? 

Check de video

Alles over de examens in je timeline?