Eindexamens 2024

Hier houden we je op de hoogte van het laatste eindexamennieuws. Volg ons op YouTube of Tiktok.

Dit krijgen jullie cadeau als je slaagt voor je eindexamen

De eindexamens zitten er zo goed als op en nu is het wachten op de uitslag. Gewoon in één keer slagen zou fijn zijn, maar al helemaal als je weet dat er een mooi eindexamencadeau op je wacht.

Deze presentjes zijn jullie beloofd als jullie je diploma halen. En voor wie (nog) geen cadeau in het verschiet ligt: wellicht kun je je ouders hiermee inspireren...

Eindexamencadeau

Vmbo'er Faye (16) krijgt voor haar verjaardag en eindexamen een scooter cadeau. "Hij staat al in de schuur", zo vertelt ze. Haar rijbewijs heeft ze daarentegen nog niet binnen, maar haar theorie wel. "Hiermee kan ik straks naar mijn nieuwe opleiding in Dordrecht, gespecialiseerd pedagogisch medewerker!" Nu nog slagen voor haar praktijkexamen - en vmbo-examen.

"Ik krijg een parfum als ik slaag", aldus vmbo'er Yusuf (16). Welk parfum weet hij nog niet, maar "waarschijnlijk eentje die meer dan negentig euro kost. Ik mag 'm zelf gaan uitzoeken."

Weer iets totaal anders: vmbo'er Ole (15) krijgt van zijn ouders "een mooie nieuwe gitaar". Hij vertelt: "Ik kon kiezen tussen een mooie computer of wat anders, en ik heb gekozen voor een elektrische gitaar ter waarde van duizend euro." De vijftienjarige treedt regelmatig op met zijn band, dus dan komt het instrument goed van pas."

Weekendje weg

Havisten Amy (19) en Loïs (16) en vwo'er Linde (17) krijgen een tripje cadeau. "Als ik slaag, ga ik met mijn oma naar Parijs", vertelt Amy. "Waarschijnlijk gaan we de basic dingetjes doen, naar het Louvre en zo. Voor mij is het nog één grote verrassing." Loïs vertelt: "Ik ga op reis naar New York met mijn tweelingzus, als we slagen!"

"Ik krijg als eindexamencadeau een weekendje weg met mijn moeder - in hoeverre ik weet wat ik krijg", meldt Linde. "Ik denk dat we ergens naar Nederland, België of Duitsland zullen gaan. Het zal niet veel verder zijn. Misschien wel een weekend naar een dierentuin, of zo. Nou ja, ik moet eerst maar slagen!"

De examenuitslag van het eerste tijdvak is op woensdag 12 juni 2024. Om 08.00 uur 's ochtends worden de normeringen bekendgemaakt.

Gepubliceerd op 29 mei 2024


ADVERTENTIE
Maak jij weleens gebruik van de achteraf betalen-optie bij een webshop?

Voor veel jongeren is het de normaalste zaak van de wereld, maar het kan ook risico’s met zich meebrengen. Zo belandde Maura in de schulden: 'Wat begon met achteraf betalen eindigde met een schuld van zo’n 3.000 euro.'

Lees nu het interview

Alles over de examens in je timeline?