Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Eindexamens 2022

Hier houden we je op de hoogte van het laatste eindexamennieuws. Volg ons op YouTube of Tiktok.

Scholier steekt klasgenote dood om gala

Hidde

Maren Sanchez, een 16-scholiere uit de Amerikaanse staat Connecticut, werd afgelopen vrijdag op klaarlichte dag neergestoken in de gang van haar school.

Opmerkelijk: volgens persbureau Reuters verklaren diverse getuigen dat de moord volgde na een afwijzing. De dader zou Maren hebben meegevraagd naar het examengala, maar dat zou zij hebben geweigerd.

Deze afwijzing zou hem zo boos hebben gemaakt, dat hij op de ochtend van het gala, het meisje waar hij een oogje op had, bruut van het leven beroofde. De politie heeft de juistheid van deze berichten nog niet bevestigd of ontkend, maar onderzoekt iedere aanwijzing.

Medewerkers van de school zagen een deel van de steekpartij en verleenden direct eerste hulp, maar dat mocht niet meer baten. Om 07:43 's ochtends, amper een halfuur na de aanval, werd de scholiere in een nabijgelegen ziekenhuis doodverklaard.

Uitgesteld

De dader werd al gauw opgepakt. Het examenfeest, dat die avond plaats zou vinden, is tot nader order uitgesteld.

Gepubliceerd op 28 april 2014


ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Alles over de examens in je timeline?