Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Eindexamens 2022

Hier houden we je op de hoogte van het laatste eindexamennieuws. Volg ons op YouTube of Tiktok.

'Mogelijk nog een examen gestolen'

Hidde

Op de Rotterdamse scholengemeenschap Ibn Ghaldoun zou mogelijk nog een examen uit de kluis gejat zijn. Het zou gaan om het examen Engels.

Dat meldde het AD vanmorgen. Om welk niveau het zou gaan, wordt niet vermeld.

'Onrechtmatigheden’

De politie bevestigt tegenover Scholieren.com dat er onderzoek wordt gedaan naar 'onrechtmatigheden bij een ander examen', maar wil niet zeggen welk examen. Een woordvoerder laat weten dat het ook niet zeker is of het onderzoek op Ibn Ghaldoun plaatsvindt. "Nog niets is definitief. Maar het is een feit dat het onderzoek op deze school gestart is."

Volgens het AD zou het mogelijk gaan om het examen Engels. Dit jaar maakten 59.512 vmbo'ers (gl/tl), 57.891 havisten en 40.574 vwo'ers dat examen.

In het kader van het onderzoek is gesproken met leerlingen en medewerkers van de school, en is hen gevraagd vrijwillig vingerafdrukken af te staan. Ook zijn er, naast 'gewone' rechercheurs, specialisten in digitale opsporing ingezet. Dat meldt het Openbaar Ministerie zaterdagmiddag in een persbericht.

Geen braaksporen

Eerder werd op de school het examen Frans gestolen, waardoor ruim 16.000 vwo'ers een dag later een vervangend examen moesten maken. Dat examen werd uit de kluis van de Rotterdamse scholengemeenschap Ibn Ghaldoun gestolen, zonder dat er braaksporen te vinden waren. Eerder is er ook al 'n sleutel van de kluis kwijtgeraakt op de school. De tweeëntwintigjarige verdachte is ondertussen alweer vrijgelaten, maar wordt nog wel verdacht.

De school laat aan het ANP weten verbaasd te zijn door het nieuws. "De politie heeft hierover niet eens contact met ons opgenomen. Wij wachten het onderzoek af," reageert bestuursvoorzitter Ayhan Tonca.

Grote gevolgen

Mocht er daadwerkelijk een tweede examen zijn gestolen, dan zou dit grote gevolgen kunnen hebben: dan kán er worden besloten het examen voor een of meerdere kandidaten geheel of gedeeltelijk ongeldig te verklaren. Maar of het zover zal komen, is nu nog nog maar de vraag.

Scholieren.com houdt je op de hoogte.

Meer weten over de examendiefstal? In ons nieuwsdossier uitgelekte examens kun je alles nog eens rustig nalezen.

Gepubliceerd op 8 juni 2013


ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Alles over de examens in je timeline?