Eindexamens 2022

Volg ons op Instagram of Tiktok!

Volg ons ook op Instagram of Tiktok!

LAKS opent callcenter voor klachten en vragen over schoolexamens

Door Chard

Vorige week sloeg het nieuws dat de centrale examens niet doorgaan vanwege corona in als een bom. Voor sommigen betekent dat goed nieuws, maar er zijn ook scholieren die nu extra druk ervaren voor de schoolexamens. Het LAKS is tijdens elke examenperiode de plek waar eindexamenkandidaten met klachten terecht kunnen. Ook al gaan de centrale examens niet door, de klachtenlijn van het LAKS gaat gewoon live, net als andere jaren. 

Toen onderwijsminister Arie Slob bekendmaakte dat de centrale examens niet door zouden gaan, stroomden de vragen binnen bij het LAKS. Er is nog steeds veel onduidelijkheid, bijvoorbeeld over hoe scholen de schoolexamens nu inrichten en wat de zak/slaagregeling gaat zijn. Voor veel vragen kun je nog steeds het beste in eerste instantie terecht bij je school, maar vind je de communicatie onduidelijk, de regeling oneerlijk, of wil je gewoon even je ei kwijt, dan kun je terecht op Examenklacht.nl.

Klachten en problemen

"Het is in deze onzekere tijden heel belangrijk dat scholieren ergens terecht kunnen met hun klachten en problemen. Zeker nu er zoveel gewicht ligt op de schoolexamens en er veel verschillen tussen scholen kunnen ontstaan", ligt Corlien Douma, coördinator van de klachtenlijn van het LAKS, toe. "Wij hopen duidelijk te krijgen waar scholen én scholieren daarbij nog hulp of aanwijzingen kunnen gebruiken."

Volgens het LAKS is zijn er nog weinig landelijke richtlijnen over deze uitzonderlijke nieuwe regeling. "Scholen mogen heel veel zelf bepalen. Juist nu is het noodzakelijk dat eindexamenkandidaten ergens terecht kunnen met hun klachten en signalen worden doorgegeven. De infrastructuur van de Eindexamenklachtenlijn die we al hadden, kunnen we hier goed voor gebruiken."

Meldpunt

Het centrale eindexamen is de periode waar je eigenlijk heel je middelbare schooltijd naartoe werkt. De klachtenlijn van het LAKS draait normaal dan ook op volle toeren in mei, maar heeft voor deze unieke situatie besloten hem nu al open te stellen voor alle eindexamenkandidaten. "We brengen hiermee in kaart waar vooral over geklaagd wordt en hopen dat scholen en beleidsmakers gebruik gaan maken van de signalen die wij binnenkrijgen."

Gepubliceerd op 30 maart 2020


Op onze eindexamenpagina verzamelen we voor jou al het nieuws, reacties op de examens en tips & trucs. Volg ons op Instagram @eindexamens voor de snelste updates en abonneer op ons Youtube-kanaal voor het dagelijkse examenjournaal!

ADVERTENTIE
Ga jij de uitdaging aan?

Op EnergieGenie.nl vind je niet alleen maar informatie voor een werkstuk over duurzaamheid, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat. Douche jij komende week wat korter of daag je jezelf uit om een week vegetarisch te eten? Kom samen in actie!

Check alle challenges!

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit blog. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.