Eindexamens 2022

Donderdag 9 juni is de uitslagdag. Volg ons ook op YouTube of Tiktok.

Jongens blokken minder in goeie voetbalsteden

Door Lotte

Dit lange pinksterweekend wordt er uiteraard weer flink geblokt door de examenleerlingen. Dat is ook te merken op StudyFlow.nl.

Voor de niet-ingewijden: da's een populaire website waarop je online examens kunt oefenen. Supermakkelijk: als je klaar bent, rekent StudyFlow uit welk cijfer je gescoord zou hebben voor een echt examen. Maar voor welke vakken wordt nou het hardst geoefend?

Volgens Philippe Taminiau, een van de oprichters van StudyFlow, wordt er dit pinksterweekend vooral veel geleerd voor wiskunde en geschiedenis. "Voor wiskunde wordt er elk jaar heel veel geoefend," vertelt hij. "En verder wordt er vaak het meest geleerd voor het vak dat er al heel snel aankomt, in dit geval dus geschiedenis. Dat is ook wel een vak dat veel oefening vereist. Ook voor scheikunde wordt veel geblokt."

Jongens beginnen later

Omdat leerlingen een account aanmaken bij Studyflow, weet de website ook precies wie er allemaal oefenen. Mede-oprichter Edo van Royen weet me te vertellen dat meisjes over het algemeen eerder beginnen met oefenen dan jongens. "Typisch," zegt hij. "Al zien we dat dit jaar jongens ook wel meer oefenen en vroeger beginnen dan voorheen. Dat komt waarschijnlijk door de strengere exameneisen."

Grappig: ook merkt Studyflow elk jaar opnieuw dat er door jongens minder wordt geleerd tijdens profvoetbalwedstrijden. "Dat is vooral in Amsterdam zo, door de landskampioenschappen." Ook is er een opmerkelijk verband tussen een plaatselijk voetbalteam en het oefengedrag van de examenkandidaten in die stad. Hoe beter het team speelt, des te minder er geoefend wordt.

Representatief

Verder worden er de meeste online examens geoefend in Zutphen en de minste in Hilversum. Waar dat aan ligt? "Geen idee," zegt Edo. "Maar er oefenen zoveel leerlingen met StudyFlow, dat het toch best een representatief aantal is." Vorig jaar oefenden 45.000 leerlingen op de website, ongeveer een kwart van de examenkandidaten.

Meer weten? Het allerlaatste examennieuws, ervaringen van onze bloggers en bijzondere kandidaten, tips, trucs en eerste reacties op gemaakte examens vind je op onze gloednieuwe Eindexamenpagina!

Gepubliceerd op 20 mei 2013


Op onze eindexamenpagina verzamelen we voor jou al het nieuws, reacties op de examens en tips & trucs. Volg ons op Instagram @eindexamens voor de snelste updates en abonneer op ons Youtube-kanaal voor het dagelijkse examenjournaal!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

W.

W.

En in Zutphen woon ik dan weer. Stelletje nerds hier ;)

9 jaar geleden

B.

B.

goeie? maak het een beetje professioneler en gebruik 'goede'...

9 jaar geleden

Lotte

Lotte

Mm, nah. Professioneel is zóóó 2012.

9 jaar geleden