Eindexamens 2022

Donderdag 9 juni is de uitslagdag. Volg ons ook op YouTube of Tiktok.

Handtekeningenactie voor frauderende docent

Door Kim

Protestkrabbel van een leerlingScholieren van het Elzendaal College in Gennep zijn een actie gestart voor hun leraar Duits, Rob Schlüper. De schoolleiding wil hem ontslaan, omdat hij stiekem foute examenantwoorden van elf leerlingen heeft verbeterd. 

Febe Verlaan, één van z'n leerlingen (niet uit de examenklas) heeft daarom een handtekeningenactie op poten gezet. Morgen besluit de school pas of de docent écht ontslagen wordt, maar voor die tijd wil ze een dik pak met protesthandtekeningen bij de schoolleiding overhandelen. Tegen De Telegraaf zegt ze: "Iedereen vindt hem een hele lieve leraar. Hij moet gewoon blijven. Hij is er gewoon echt voor de leerlingen."

Te moeilijk examen

En dat laatste merkte de tweede corrector van de eindexamens Duits ook, toen het 'm opviel dat er bij elf examenleerlingen foute antwoorden opvallend onopvallend gecorrigeerd waren. Nadat hij zijn vermoedens aan de schoolleiding van het Elzendaal College had laten weten, heeft Schlüper meteen toegegegeven.

Vandaag nam-'ie de telefoon niet op, maar hij vertelt over zijn actie in het Algemeen Dagblad: “Ik had het nooit mogen doen. Ik zag die kopjes van die kinderen zwoegen op dat examen. Ik vond het onrechtvaardig zwaar voor hen”. Hij vond 't examen dus veel te moeilijk. "Het was niet eerlijk voor mijn leerlingen. Zij hebben het hele jaar hard gewerkt en mooie resultaten bereikt en nou zakten ze wellicht vanwege een slecht opgesteld examen."

Actie op Hyves

Naast de handtekeningactie zijn er ook een aantal Hyves-pagina's opgericht om de docent te redden van zijn ontslag. Honderden leerlingen hebben daarop al hun frustraties gekrabbeld, zoals Bart: "Het is echt verneukt als je wordt ontslagen. Nu is er geen een leraar meer waarmee je kan praten en die zijn mond houdt tegen iedereen. Je bent de chillste leraar die ik ooit heb gehad en ooit zou hebben gehad."

Kiezen voor herkansing

En de examenkandidaten? Die mogen samen met hun ouders kiezen: óf het examen op de eerlijke manier laten nakijken en dat cijfer accepteren, óf ervoor kiezen om eind juni een herkansing te maken.

Gepubliceerd op 6 juni 2011


Op onze eindexamenpagina verzamelen we voor jou al het nieuws, reacties op de examens en tips & trucs. Volg ons op Instagram @eindexamens voor de snelste updates en abonneer op ons Youtube-kanaal voor het dagelijkse examenjournaal!

ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

A.

A.

Wat een bullshit zeg, een handtekeningenactie voor die leraar. Hij had gewoon nooit die antwoorden mogen verbeteren en al zeker niet op een examen. Iedere eindexamenkandidaat die een Duits maakte, had het net zo moeilijk en daar heeft men ook geen medelijden mee. En misschien lag het wel helemaal niet aan 'het slecht opgestelde examen' dat zijn leerlingen het slecht deden, maar gewoon aan het niveau van de lessen die hij gaf. Het eindexamen is immers een test over wat je in je schooljaren hebt geleerd.

11 jaar geleden

I.

I.

Ik vind dit een onvergeeflijke fout, een leraar kan nog zo aardig zijn, zoiets kan gewoon echt niet. Ontslaan dus.

11 jaar geleden

K.

K.

M'n eerste reactie was: houden die gast, 't is vast een supergoeie leraar. Maar sinds ik me realiseerde dat hij door z'n actie de rest van de leerlingen in Nederland achterstelt (oneerlijk!), mag-'ie van mij eruitvliegen.

11 jaar geleden

N.

N.

"Het was niet eerlijk voor mijn leerlingen. Zij hebben het hele jaar hard gewerkt en mooie resultaten bereikt en nou zakten ze wellicht vanwege een slecht opgesteld examen."

Net als Kim dacht ik ook eerst: die leraar heeft gelijk! Maar dit slaat nergens op - hij stelt nu de rest van alle examenkandidaten met Duits achter. Bovendien: ik vind dat een leraar helemaal niet mag oordelen of het examen te moeilijk is of niet. Het is toch door professionele mensen opgesteld, en het wordt door heel Nederland getoetst. Hij had zich nergens mee mogen bemoeien.

11 jaar geleden

M.

M.

handtekeningen gaan hier niet voor helpen... als je als leraar daar 10 jaar werkt moet je toch weten wat wel en niet mag. ik vind het al helemaal raar dat jullie dat examen hierdoor mogen herkansen... lekker eerlijk, wel als jullie dan 1 herkansing mogelijkheid hiervoor gebruiken. als een examen te moeilijk is dan is het niet aan de leraar om dit te herzien, dan lever je klachten in bij het klachtenbureau ;P btw is jullie nederlands leraar ook niet zo geweldig bezig... "nergends" heb ik nog nooit van gehoord misschien nergens, "leraar" met 2 a's en "wil" niet "wilt"... dacht verbeter die protestkrabbel maar even...

11 jaar geleden

Y.

Y.

Hoe zijn ze erachter gekomen dat hij dit gedaan heeft?

11 jaar geleden

N.

N.

Ik ben het helemaal eens met het geven van een ontslag. Dit kan gewoon niet. Je gaat geen éxámenfouten verbeteren.

11 jaar geleden

P.

P.

Vorige jaar was toets Duits ook te moeilijk misschien moet Cito eens een keer verdomme deskundig gaan kijken wat nou werkelijk het niveau is van vmbo t leerlingen shit zeg .Ik denk dat de norm van dit jaar 1,6 gaat worden net als vorige jaar

11 jaar geleden

J.

J.

Oke hij helpt leerlingen de examens door of hij wil ze alleen maar betere cijfers geven, maar een leraar die dermate sjoemelt met zeer belangrijke prestaties van werk van leerlingen kan daar voor zijn ontslag krijgen. Gezien het leraren tekort en jet gebrek aan 1ste graads leraren kunnen ze hem beter een andere straf geven. Toch is een ontslag niet onrechtvaardig. (tuurlijk zou ik ook niet willen dat mijn geliefde Duits leraar wordt ontslagen, als hij dit risico voor mij neemt.

11 jaar geleden

L.

L.

Lol, dom van hem want met het verbeteren van die ene vraag redden zijn leerlingen het ook niet als ze allemaal zo slim zijn als die ShaziaXD...
Nederlands is al te moeilijk!!! ROFLMFAO

11 jaar geleden

A.

A.

er is toch geen vervanger voor die leraar.
en stel je eens nou voor dat die leraar dat voor jou doet dan vind je ook dat hij moet blijven, die protestbrief mag je niet serieus nemen aangezien het examen NL toch niet gelukt is maakt het niet veel uit.

11 jaar geleden

F.

F.

Als ik zo die protestkrabbel zie, dan kunnen ze beter een nieuwe docent Nederlands zoeken.

de stRaf is VEELSTE?! groot, en verdient zeker een 2de kans.
verdient de straf een 2de kans?

leuk tijd, iedereen wilt

Ik wordt hier moedeloos van.

11 jaar geleden

J.

J.

ok, diegene die die protestkrabbel heeft gestuurd moet trouwens wel even haar grammatica nakijken, ze is misschien wel dol op haar docent duits, maar haar nederlands is van het niveau likmevestje.
het zou me niks verbazen als ze dan ook voor haar nederlands zou zijn gezakt, als ze überhaupt ooit bij haar eindexamen zou kunnen komen dan;)

11 jaar geleden

A.

A.

Ten eerste, degene die de protestkrabbel geschreven heeft, check je spelling, heel veel fouten terwijl ik zelf ook al slecht in ben (A)
en ik vind het zeer terecht dat de leraar ontslagen wordt, iedereen moet die examen toch maken? dus iedereen heeft het ook even moeilijk mee, nu worden de rest van de kinderen wel een beetje achtergehouden. dat je medelijden hebt met hen is een ander verhaal maar dit is toch ongeloofwaardig voor een leraar die daar al 10 jaar werkt? dan weet je echt al wel wat wel mag en niet mag.

11 jaar geleden

B.

B.

Wat zuren ze nou hun fouten worden toch verbeterd waren gaan ze dan actie voeren om hem weg te krijgen. Ik zou harstikke blij zijn geweest met zo'n leraar ik moest het een keer over doen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!111

10 jaar geleden

R.

R.

10 jaar geleden

A.

A.

hallo , het klopt misschien wel allemaal. Maar de meiden bedoelden het goed. dus ik snap niet waarom jullie naar hun spellingsfouten kijken.
beetje zielig allemaal.

10 jaar geleden

A.

A.

Ik ben het helemaal met de reactie hier boven ^ .

de meisjes bedoelden het goed.
laat de meiden met rust. !!

10 jaar geleden

P.

P.

hallo allemaal, ik vind dat de gene die dit erop heeft gezet er ook af mag halen.

het is allemaal bullshit ! het gaat toch over de leraar?
waarom worden de meiden er dan bij betrokken met de spellingsfouten ???????

10 jaar geleden