Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Eindexamens 2022

Hier houden we je op de hoogte van het laatste eindexamennieuws. Volg ons op YouTube of Tiktok.

Examendag 3: hoe ging het bij jou?

Door Kim

Ennnn.... examendag numero très is achter de rug.

Het wordt al bijna normaal: onze bloggers weten hun zenuwen inmiddels aardig te bedwingen. Maar waren die toetsen een beetje te doen?

Havo: Duits ging goeeeed

Positieve berichten vanuit de gymzaal na Deutsch: "Duits ging goeeeed! Denk ik," laat Jorieke weten. "Al verliep het begin van het examen wel chaotisch, omdat de surveillanten de uitwerkbijlagen kwijt waren en we de antwoorden dus maar op kladpapier moesten schrijven. Na een half uur was dat opgelost. En ik was gelukkig helemaal niet zenuwachtig meer, waar ik gisteren nog wel last van had..."

Ook Meltem en Nina zijn tevreden over Duits: "Het ging best wel goed, behalve dat ik opgave 13 niet gemaakt heb door tijdnood," blikt Meltem terug. Nina heeft zelfs 39 van de 50 punten gehaald, vertelt ze trots.

Jorieke vond economie heel dubbel: "Ik vond de vragen best vaag en wist niet altijd wat er bedoeld werd. Wat is in hemelsnaam onderwaardering van de Yuan? Ik heb maar wat geluld."

Vwo: what the fuck

Zowel de vwo-artistiekelingen als de -übernerds mochten vandaag aan de slag. Onze bloggers Rutger II en Jorinde waren niet echt te spreken over Kunst. "What the fuck, waarom moest je vertellen waarom een bepaalde dans verleidelijk is?" foetert Rutger II. Jorinde is ook al zo lekker enthousiast: "Het examen was best wel moeilijk, de onderwerpen waren saai en het was mentaal uitputtend."

Blogger Tjeerd was vandaag jarig, en vierde dat in de sporthal boven z'n examen Wiskunde B. Wat een feest! Ahem. Gelukkig voor Tjeerd ging 't wel goed. "Ik had vaak niet het juiste eindantwoord, maar wel alle tussenstapjes waar je natuurlijk ook punten voor krijgt. Ik vond het wel anders dan verwacht: sommige onderwerpen waren veel makkelijker dan in de oefenexamens, andere juist veel moeilijker.

Vmbo: ziek moeilijk

De vmbo'ers (verschillende niveaus) bogen zich vandaag over Nederlands en beeldende vakken. Over dat laatste waren veel twitteraars best positief: "ik mag niet klagen hoe het ging, volgens mij zit het wel goed (@DaanHarmeling) en"Het was niet heel moeilijk. Wel jammer dat allebei mijn pennen leeg waren..." (@Jennifer0492) lazen we. @Merijnnn4 vond het "beter dan verwacht" gaan.

Nederlands ging over het algemeen moeilijk, merkten we op Twitter. @MylifeasLaris tweet: "Dat was echt niet normaal meer. ik ben super goed in Nederlands en dit was echt ziek moeilijk en veel!". @yousexygirl: "Fucckkk!! Nee!! Examen Nederlands slecht gemaakt XD hahaahahah!! Ik kijk het op internet... Tfoee,, -__-'"

Und jetzt?

En nu? WEEKEND! Een hele lange, want de komende vier dagen zijn er geen examens. Genoeg tijd om even uit te rusten, bij te slapen, je te laten verwennen door je moeder en verder te blokken.

Maandag doen de vmbo'ers (verschillende niveaus) Nederlands, natuur- en scheikunde 1, Duits en wiskunde. Havo houdt z'n adem in bij geschiedenis en Frans en de vwo'ers doen geschiedenis en natuurkunde. Heel veel succes alvast!

Hoe gingen jouw examens vandaag? Ben je het met de bloggers en twitteraars eens, of heb jij er een heel ander gevoel over? Deel je mening hieronder in de reacties!

Gepubliceerd op 16 mei 2012


ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Alles over de examens in je timeline?