Eindexamens 2022

Volg ons ook op YouTube of Tiktok. (Bijna) klaar met je examens? Vul ons tevredenheidsonderzoek in 🙏

Examendag 3: hoe ging het bij jou?

Door Kim

Ennnn.... examendag numero très is achter de rug.

Het wordt al bijna normaal: onze bloggers weten hun zenuwen inmiddels aardig te bedwingen. Maar waren die toetsen een beetje te doen?

Havo: Duits ging goeeeed

Positieve berichten vanuit de gymzaal na Deutsch: "Duits ging goeeeed! Denk ik," laat Jorieke weten. "Al verliep het begin van het examen wel chaotisch, omdat de surveillanten de uitwerkbijlagen kwijt waren en we de antwoorden dus maar op kladpapier moesten schrijven. Na een half uur was dat opgelost. En ik was gelukkig helemaal niet zenuwachtig meer, waar ik gisteren nog wel last van had..."

Ook Meltem en Nina zijn tevreden over Duits: "Het ging best wel goed, behalve dat ik opgave 13 niet gemaakt heb door tijdnood," blikt Meltem terug. Nina heeft zelfs 39 van de 50 punten gehaald, vertelt ze trots.

Jorieke vond economie heel dubbel: "Ik vond de vragen best vaag en wist niet altijd wat er bedoeld werd. Wat is in hemelsnaam onderwaardering van de Yuan? Ik heb maar wat geluld."

Vwo: what the fuck

Zowel de vwo-artistiekelingen als de -übernerds mochten vandaag aan de slag. Onze bloggers Rutger II en Jorinde waren niet echt te spreken over Kunst. "What the fuck, waarom moest je vertellen waarom een bepaalde dans verleidelijk is?" foetert Rutger II. Jorinde is ook al zo lekker enthousiast: "Het examen was best wel moeilijk, de onderwerpen waren saai en het was mentaal uitputtend."

Blogger Tjeerd was vandaag jarig, en vierde dat in de sporthal boven z'n examen Wiskunde B. Wat een feest! Ahem. Gelukkig voor Tjeerd ging 't wel goed. "Ik had vaak niet het juiste eindantwoord, maar wel alle tussenstapjes waar je natuurlijk ook punten voor krijgt. Ik vond het wel anders dan verwacht: sommige onderwerpen waren veel makkelijker dan in de oefenexamens, andere juist veel moeilijker.

Vmbo: ziek moeilijk

De vmbo'ers (verschillende niveaus) bogen zich vandaag over Nederlands en beeldende vakken. Over dat laatste waren veel twitteraars best positief: "ik mag niet klagen hoe het ging, volgens mij zit het wel goed (@DaanHarmeling) en"Het was niet heel moeilijk. Wel jammer dat allebei mijn pennen leeg waren..." (@Jennifer0492) lazen we. @Merijnnn4 vond het "beter dan verwacht" gaan.

Nederlands ging over het algemeen moeilijk, merkten we op Twitter. @MylifeasLaris tweet: "Dat was echt niet normaal meer. ik ben super goed in Nederlands en dit was echt ziek moeilijk en veel!". @yousexygirl: "Fucckkk!! Nee!! Examen Nederlands slecht gemaakt XD hahaahahah!! Ik kijk het op internet... Tfoee,, -__-'"

Und jetzt?

En nu? WEEKEND! Een hele lange, want de komende vier dagen zijn er geen examens. Genoeg tijd om even uit te rusten, bij te slapen, je te laten verwennen door je moeder en verder te blokken.

Maandag doen de vmbo'ers (verschillende niveaus) Nederlands, natuur- en scheikunde 1, Duits en wiskunde. Havo houdt z'n adem in bij geschiedenis en Frans en de vwo'ers doen geschiedenis en natuurkunde. Heel veel succes alvast!

Hoe gingen jouw examens vandaag? Ben je het met de bloggers en twitteraars eens, of heb jij er een heel ander gevoel over? Deel je mening hieronder in de reacties!

Gepubliceerd op 16 mei 2012


Op onze eindexamenpagina verzamelen we voor jou al het nieuws, reacties op de examens en tips & trucs. Volg ons op Instagram @eindexamens voor de snelste updates en abonneer op ons Youtube-kanaal voor het dagelijkse examenjournaal!

ADVERTENTIE
Musical The Prom verloot een limousine naar je eindfeest!

Zit je middenin je eindexamens en wil je in stijl naar je eindfeest? Doe dan mee aan de winactie en maak kans op een limousine die jou en je vrienden naar jullie eindfeest brengt!

Ja, ik doe mee!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

S.

S.

Oproep: Hierboven heb ik een respons gelezen waarin feitelijk gezien stond dat het belachelijk was dat gevraagd werd waarom een dans verleidelijk is, als je het hier over eens bent en ook als de schrijver het volgende niet gedaan heeft, bij deze dan: Maak klachten over het centraal examen van Kunst. Alle klachten worden serieus genomen en maak daarom een klacht over het examen van kunst, want het examen bevatte een groot aantal vragen waarbij vraagtekens konden gezet vanwege de vraag zelf waar veel aan ontbrak, nogmaals het is uitermate belangrijk dat de klachten over examens worden vermeld op de site van LAKS, Het doorgeven van de klacht duurt op de site werkelijk paar minuutjes.

10 jaar geleden

L.

L.

Duits was inderdaad simpel! de vragen waren niet al te moeilijk. Hoewel ikzelf op tijd klaar was bleken er veel mensen niet op tijd klaar te zijn.

Eco was vaag, inderdaad die vraag over de Yuan (niet Yen) en over het BBP van China waren onduidelijk geformuleerd.

10 jaar geleden

K.

K.

he? de Chinese dus, niet de Japanse?

10 jaar geleden

D.

D.

@L.

De vraag over de onderwaardering is gewoon duidelijk geformuleerd hoor? Ik heb hem gewoon kunnen maken..

10 jaar geleden

R.

R.

@ Sanne van Doorn,
Ja ik was degene die dat belachelijk vond/vind en ik heb al geklaagd op de klachtenlijn. Toch is het fijn om te horen dat er serieus naar gekeken wordt, want MIJN NORM MOET VERSOEPELD!!!

10 jaar geleden

K.

K.

Rutger, waarom bel je gewoon niet de klachtenlijn om alvast te klagen over alle examens die nog moeten komen?Misschien versoepelt dat de normen.

10 jaar geleden

D.

D.

De klachten zijn niet alleen over het examen zelf maar ook over de voorbereiding op examens.

10 jaar geleden

J.

J.

veelste moeilijk.

10 jaar geleden

D.

D.

i ck vinde ninormaal maar kom goed is niks 100 euro voor blikje is ninormaal in de wtarer maar ik vind het helemaal mooi ik word hekemaal wak ik ga nooit meer doen hehhe ius ninormaal tot ziens jongens ik wil jullie gtraag andere keer zizne hadoei

7 jaar geleden