Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Eindexamens 2022

Hier houden we je op de hoogte van het laatste eindexamennieuws. Volg ons op YouTube of Tiktok.

De eindexamens zijn begonnen!

It's D-day! Vandaag is de officiële eerste dag van de centrale eindexamens. Scholieren.com sleept jullie er doorheen met onder andere reacties van leerlingen, motivatievideo's en ons kersverse examendier: Harry het hangbuikzwijn. In deze blog zetten we op een rijtje waarvoor jij je tussen de examens en het leren door naar onze kanalen kunt haasten. 

Reacties op de examens

Dagelijks publiceren wij na elk examen een artikel op onze website waarin examenkandidaten vertellen wat ze van het examen vonden. Dit doen we voor alle niveaus, behalve voor vmbo basis en kader (op die niveaus worden de examens online gemaakt en in willekeurige volgorde). Ook bellen we met een docent van elk vak zodat die zijn/haar inschatting kan geven van hoe moeilijk het examen was. Wil jij teruglezen hoe jouw lotgenoten het ervan af hebben gebracht? Check dan deze pagina. 

Check ook ons liveblog voor al het laatste nieuws, memes en de examen-antwoorden!

Zelf reageren

Wil je zelf ook laten weten hoe jouw examen is gegaan? Vul dan vooral de poll in op onze website na elk examen dat je hebt gemaakt. Zo krijgen wij een nóg beter beeld van hoe elk examen gegaan is. Volg ons vooral ook op Instagram: @eindexamens. Ook daar kun je via de vraagsticker in onze Stories aangeven hoe jij het examen vond gaan. 

Over Instagram gesproken...

Dat Instagram-account draait tijdens de eindexamens overuren. Naast reacties van examenkandidaten, memes, achtergrondverhalen en spotify-playlists komt er dagelijks een motivatievideo voorbij van een bn'er. Van Diederik Gommers tot Tino Martin: bekend Nederland leeft met jullie mee. 

Elke avond rond de klok van 19.00u komt ons examenjournaal op Insta en YouTube. Daarin vertellen kandidaten van alle niveaus hoe hun examendag is verlopen. Zij huilen en juichen met jullie mee. 

Als kers op de taart voorspelt Harry het zwijntje, onze examenmascotte van dit jaar, hoe één van de examens van de volgende dag zal gaan. Welk kenmerkend aspect komt sowieso aan bod in het geschiedenis-examen van havo en vwo? Harry weet het! 

Bereken je cijfer

Ben jij van plan om je antwoorden te checken na elk examen? Dan ben je bij ons ook aan het juiste adres! Via onze bereken-je-cijfer-tool kun je invullen hoeveel antwoorden je goed denkt te hebben en dan berekenen wij voor jou welk cijfer je ongeveer gehaald hebt. Je definitieve cijfer hangt natuurlijk af van de n-term, maar het is altijd handig om te weten waar je ongeveer aan toe bent. 

Genoeg reden dus om onze website en Instagram goed in de gaten te houden! Heel veel succes de komende weken en onthoud: alles komt goed!

Gepubliceerd op 17 mei 2021


ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Alles over de examens in je timeline?