Eindexamens 2022

Donderdag 9 juni is de uitslagdag. Volg ons ook op YouTube of Tiktok.

Alvast geleerd voor mijn herexamen

Door Lisa

Op donderdag 30 mei zaten mijn eindexamens er ein-de-lijk op. Een tijd van vakantie, feestjes en heerlijk uitslapen lachte me tegemoet en de lange relatie met mijn schoolboeken en examenbundels kon ik eindelijk verbreken. Of toch niet?

Nee. Ik besloot maar meteen te gaan leren voor mijn herexamen maatschappijwetenschappen.

Hoewel mijn vakantie uit niets anders dan feesten zou moeten bestaan, is juni amper begonnen als ik alweer gewapend met een examenbundel en aantekeningenschrift aan tafel schuif. Juist nu alle examens voorbij zijn, kan ik weer relativeren en beginnen mijn hersenen weer normaal te functioneren.

Twee weken blokken

De eerste gedachte die in me opkomt: ik heb maatschappijwetenschappen verknald. Optie één: "Ach, kan mij het wat schelen. Het is vakantie." Optie twee: "Niks vakantie: leren zul je, want je krijgt ongetwijfeld een herkansing!" Ik kies voor het tweede.

In de twee weken tot de uitslag manoeuvreer ik tussen alle leuke feestjes door met een portie Criminaliteit en Rechtsstaat in mijn hand, ga ik naar bed met de politieke functies van de media en droom ik over onze parlementaire democratie. Ik pen blaadjes vol en laat mijn sociale leven voor wat het is. Ik moet en zal een voldoende halen voor dat eventuele herexamen, zodat ik toch nog slaag.

Dubbel slecht nieuws

Heel wat herhaalde hoofdstukken verder is het eindelijk donderdag 13 juni. De dag van de uitslag en de spannendste dag van mijn leven. "Laat nu maar weten of ik die herkansing heb, dan kan ik tenminste verder," denk ik. Als de telefoon eindelijk rinkelt, krijgt mijn hele familie bijna een hartverzakking en kan ik wel door de grond zakken als mijn mentor vertelt dat ik inderdaad een herexamen moet maken. 

"Lisa, ik heb slecht nieuws voor je. Je kunt nog slagen, hoor. Maar dan moet je wel geschiedenis herkansen." Trillend hang ik op. Twee weken voor niets maatschappijwetenschappen geleerd...

Gepubliceerd op 25 juni 2013


Op onze eindexamenpagina verzamelen we voor jou al het nieuws, reacties op de examens en tips & trucs. Volg ons op Instagram @eindexamens voor de snelste updates en abonneer op ons Youtube-kanaal voor het dagelijkse examenjournaal!

ADVERTENTIE
Studententijd zomerspecial

Heb jij de Zomerspecial van Studententijd de podcast al geluisterd? Joes, Steie, Dienke en Pleun nemen je mee in hun zomer vol festivals, vakanties en liefde. En kijken ook alvast vooruit naar de introductietijd van het nieuwe collegejaar. Luister lekker mee vanaf je strandbedje, de camping of onderweg. 

Luister nu!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Kim

Kim

En nu maar hopen dat het leren voor geschiedenis wel z'n vruchten heeft afgeworpen. Ik duim voor een goeie uitslag morgen!

9 jaar geleden

Z.

Z.

Arme meid! Hopelijk ging geschiedenis goed en ben je geslaagd.

9 jaar geleden

L.

L.

Kleine update: ik ben geslaagd met een 7,7 voor Geschiedenis!

9 jaar geleden

R.

R.

Gelukkig maar! Het lijkt me wel echt heel vervelend dat je voor niets hebt geleerd. Maar misschien kun je het nog ooit gebruiken :)

9 jaar geleden

M.

M.

Hey, blij dat je geslaagt bent, goed gedaan!

8 jaar geleden