Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen
Onderzoeksbureau Markteffect doet een landelijk onderzoek naar studiekeuze. Alle Nederlandse scholieren kunnen meedoen. Als je 'm invult, verdien je gegarandeerd 2 euro. Klik hier!

Schuld

Mel Wallis de Vries

2015

224

6.0 / 10
  • Anoniem
  • Nederlands
  • 354 woorden
  • 9
  • 3080 keer
    71 deze maand
  • 30 april 2016

Nederlands Why i love this book.

 

De hoofdpersonen in het boek schuld van Mel Wallis de Vries zijn Kate, Yara, Leila en Tess.

Leila is verlegen en teruggetrokken.

De 3 andere meiden zijn eigenwijs en zelfverzekerd maar toch allemaal anders. De belangrijkste bijfiguren zijn Romee, de beste vriendin van Yara, Britt een vriendin van Kate, de ouders en de broer van Leila.

 

Het verhaal speelt zich af op een school in Amsterdam waar 3 meisjes kort na elkaar zelfmoord plegen. Niemand weet waarom, tenminste dat denkt iedereen. Het begint allemaal met de verlegen Leila die op een avond zelfmoord pleegt, dit doet ze allemaal omdat al haar “vriendinnen” haar hebben laten zitten zonder dat ze het zo hebben bedoeld. Dit heeft Leila allemaal in een dagboek geschreven dat na de dood van Leila door haar broer wordt gevonden. De broer denkt dat Leila had gewild dat alle 3 de meisjes hiervoor moesten boeten en wel op een hele speciale manier, door ze te vermoorden.

Hij begint met Kate, die dreigbrieven krijgt zoals: Ben je al bang? Zou je wel moeten zijn!

Als hij Kate heeft vermoord wist hij alle sporen en hij laat het lijken op zelfmoord. En dan is Yara aan de beurt die een stuk moeilijker is maar alsnog lukt het door middel van de dreigbrieven zonder ondertekening. En dan als laatste van het lijstje is Tess aan de beurt die een makkelijke prooi leek. De vader van Leila is dokter waardoor de broer van Leila makkelijk aan een slaapmiddel komt. Als hij het bij Tess heeft ingebracht vertrekt hij en Tess valt langzaam in slaap maar grijpt dan haar telefoon en belt 112. Ze krijgt geen lucht meer omdat de broer haar een sjaal om haar nek heeft geknoopt. De telefonist van de alarmdienst weet dat het niet goed is en traceert het adres, zo komt er dus toch een ambulance die Tess redt. De broer wordt opgepakt en het loopt goed af voor Tess maar voor de andere meiden niet.

 

 Sanne Forschelen B1I  4 maart 2016

 

Ik vind het een heel leuk boek wat ik aanraad voor meisjes die van jeugdthrillers houden.

Let op

De verslagen op Scholieren.com zijn gemaakt door middelbare scholieren en bedoeld als naslagwerk. Gebruik je hoofd en plagieer niet: je leraar weet ook dat Scholieren.com bestaat.

Heb je een aanvulling op dit verslag? Laat hem hier achter.

voeg reactie toe

6064

reacties

De moordenaar wordt niet eens opgepakt
door Lynn Spreeuwenberg (reageren) op 25 juni 2016 om 11:41

Welkom!

Goed dat je er bent. Scholieren.com is de plek waar scholieren elkaar helpen. Al onze informatie is gratis en openbaar. Met een profiel kun je méér:

snel zien welke verslagen je hebt bekeken
de verslagen die je liket terugvinden
snel uploaden en reacties achterlaten

Log in op Scholieren.com

Maak een profiel aan of log in om te stemmen.

Geef dit een cijfer
Hou ervan

bijlagen1

Bijlage 1Download

Hoge waardering

Sophie Prevoo7.6
Danielle wiersema7.2
Kubra Kubra1e klas vwo7.1
Claire Vdb4e klas vwo6.6
Jeska Everhard2e klas vwo6.5
Meer verslagen ›