Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Stad in de storm door Thea Beckman

Beoordeling 4.6
Foto van een scholier
Boekcover Stad in de storm
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas vwo | 361 woorden
  • 3 februari 2014
  • 3 keer beoordeeld
Cijfer 4.6
3 keer beoordeeld

Boekcover Stad in de storm
Shadow
Stad in de storm door Thea Beckman
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Auteur en beschrijving
Dit boek is geschreven door Thea Beckman. Het is een geschiedenis achtig boek en het gaat over Hans die in Oudewater woont. Hij helpt een vrouw en haar dochter die op terugreis naar huis zijn. Ondertussen hebben de Fransen de stad bezet. Hans zijn vader is drukker en maakt s ’nachts pamfletten. Maar tijdens de oorlog word Hans verliefd op de mooie dochter, Lina.

Mening
Ik vind dit een erg mooi boek want ik hou van spannende verhalen. Ook is ouderwater erg dicht bij mijn woonplaats (Haastrecht) en ken ik dus ook veel gebouwen en dingen daar. Dit maakt het boek erg begrijpelijk voor mij. Het is ook een apart en origineel boek en heel anders dan de meeste boeken over oorlog.

Soort boek
Dit boek is een fictie boek. Dat is omdat de personen verzonnen zijn. Veel dingen in het boek zijn echter wel gebeurd. Zoals het gebruik van de heksenwaag in Oudewater of in het geheim drukken van pamfletten.

Thema
Het thema van dit boek is oorlog en vriendschap. In Nederland waren grote delen van het land bezet door de Fransen en er waren geregeld oorlogen. Hier lees je ook best veel over in het boek. Ook lees je over mensen die soldaten in huis moeten nemen. Ondertussen zijn er allerlei mensen bevriend met elkaar en lees je over het leven van Hans en zijn vrienden.

Elementen van tijd
Het boek speelt zich af in 1672, dit staat op de achterkant van het boek. De vertelde tijd in dit boek is 30 jaar. Van 1672 tot 1702, dit word verteld in 350 bladzijdes.Het boek is chronisch geschreven en start gelijk met een flashback. Het is 1702 en hij (Hans) verteld over wat hij allemaal heeft meegemaakt die dertig jaar ervoor. Deze flashback is eigenlijk ook een hele lange terugverwijzing. Vaak zitten er ook tijdsprongen in dit boek. Dan staat er bij een nieuw hoofdstuk, “een jaar later, in 1674…." Tijdverdichting komt ook voor in dit boek, bijvoorbeeld in hoofdstuk 12. Hier staat: “Tergend langzaam ging de week voorbij” Een vooruitwijzing komt niet echt voor in dit boek doordat het eigenlijk helemaal bestaat uit een flashback.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Stad in de storm door Thea Beckman"