Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

De eetclub door Saskia Noort

Beoordeling 3.3
Foto van een scholier
Boekcover De eetclub
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas havo | 227 woorden
  • 17 oktober 2013
  • 4 keer beoordeeld
Cijfer 3.3
4 keer beoordeeld

Boekcover De eetclub
Shadow

Op een koude winternacht gaat een kapitale villa in vlammen op. Evert Struyk, getrouwd, vader van twee kinderen en succesvol zakenman, komt daarbij om het leven. Zijn vrouw Babette en zijn kinderen weten ternauwernood te ontsnappen. Hun vriendenclub, ‘de eetclub’, is geschokt en verbijsterd. Babette wordt opgevangen door haar vriendin Karen. Karen komt tot…

Op een koude winternacht gaat een kapitale villa in vlammen op. Evert Struyk, getrouwd, vader van twee kinderen en succesvol zakenman, komt daarbij om het leven. Zijn vrouw Babette…

Op een koude winternacht gaat een kapitale villa in vlammen op. Evert Struyk, getrouwd, vader van twee kinderen en succesvol zakenman, komt daarbij om het leven. Zijn vrouw Babette en zijn kinderen weten ternauwernood te ontsnappen. Hun vriendenclub, ‘de eetclub’, is geschokt en verbijsterd. Babette wordt opgevangen door haar vriendin Karen. Karen komt tot de ontdekking dat de vriendschappen binnen de eetclub niet zo onvoorwaardelijk zijn als zij leken. Langzaam maar zeker wordt het voor Karen duidelijk dat bepaalde mensen belang hebben bij de dood van Evert.

De eetclub door Saskia Noort
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Titelbeschrijving

Saskia Noort, De eetclub, 2004.

“De eetclub” is een simpel verklaarbare titel voor het boek. Het boek gaat over vijf echtparen waarvan de vrouwen er een vriendenclub op nahouden. Hoewel ze met elkaar eten, shoppen en feesten zijn het eigenlijk niet super goede vriendinnen van elkaar. Ze vrijen met elkaars man en zijn bijna nooit eerlijk tegen elkaar.

Motivatie van mijn boekkeuze

Ik heb het boek gekozen omdat ik van een vriendin hoorde dat hij heel leuk was. De titel vond ik wel leuk want ik hou van eten dus dat sprak mij wel aan. En overspel in een verhaal maakt het altijd leuk om te lezen.

Mijn eerste persoonlijke reactie

Ik had het boek uit en mijn gevoel was dubbelzijdig, het was een leuk en spannend boek  en door de vele onverwachte wendingen blijf je lezen. Ik lees niet veel maar vond deze vanaf het begin al leuk en wilde het meteen uitlezen. Het boek heeft me ook laten nadenken over hoe het leven is. Het is niet alleen fijn en leuk. De mens is een apart wezen dat afgaat op geld en macht dat je uit dit boek goed kunt opmaken. Het verhaal was erg aangrijpend, waar je in las over de levens van mensen in een vriendenkring waar alles wat fout kan gaan fout gaat. Jaloezie en bedrog maken veel kapot.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "De eetclub door Saskia Noort"