Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

De aardbeienplukker door Monika Feth

Beoordeling 5.7
Foto van een scholier
Boekcover De aardbeienplukker
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas aso | 421 woorden
  • 8 juli 2013
  • 63 keer beoordeeld
Cijfer 5.7
63 keer beoordeeld

Boekcover De aardbeienplukker
Shadow
De aardbeienplukker door Monika Feth
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Boekbespreking

Feth, Monika, De aardbeienplukker

‘There were never strawberries like the ones we had

that sultry afternoon sitting on the step

of the open french window facing each other’

Edwin Morgan

 Mijn mening over het boek

Dit boek had een verrassend goed maar deprimerend einde, maar dat is ook vrij normaal als het gaat over een gestoorde seriemoordenaar. Toen ik de korte inhoud van het boek las, moest ik denken aan het Stockholmsyndroom.  Dit verschijnsel houdt in dat de gegijzelde sympathie voor de gijzelnemer krijgt (bron: Wikipedia).Tijdens het lezen viel me wel op dat er bij de introductie van de personages weinig werd gezegd over het uiterlijk. Je kon dus gemakkelijk het personage naar je eigen zin vormen. Dat vond ik wel origineel. Het afwisselend standpunt van het verhaal is ook goed toegepast, want je kreeg daardoor telkens een soort klifhanger wat heel motiverend werkte.

Het boek leek voor mij op een soort mix van ‘Parfum’ en aardbeien.

De inhoud zelf had geen echte verrassingen voor mij. Het was dus wel vrij voorspelbaar. Wat mij dan weer wel verraste was de liefde tussen de seriemoordenaar en de hoofdpersonage die volgens mijn mening eindigde met een open eind. Alhoewel ik wel meer romantiek had verwacht van een boek waarin de naam van een sexy vrucht is verwerkt. Ik ergerde me er wel aan dat de schrijfster bij ons probeerde omedelijden op te wekken voor de seriemoordenaar terwijl hij in koele bloede handelt.

 Korte samenvatting

Het verhaal begint allemaal wanneer Caro, een meisje dat tijdens haar studie samenwoont bij haar twee vriendinnen, vermoord wordt teruggevonden. Zij is het slachtoffer van de lokaal beroemde seriemoordenaar die voor haar al drie jonge meisjes heeft vermoordt met zeven messteken. Waarna hij dan hun kettingen steelt als aandenken. Deze gebeurtenis drijft de twee vriendinnen van Caro aan tot actie.

Vooral Jette is erg gemotiveerd. Zij zweert op Caro’s begrafenis dat ze wraak zal nemen op de moordenaar. Wat de politie die de zaak onderzoekt haar ten strengste heeft voor gewaarschuwd. Natuurlijk veroorzaakt dit dan een grote belangstelling voor de media. De gebeurtenis wordt opgepikt door de journalisten en maken er een grote krantenkop van. Wanneer de moordenaar het te weten komt, is hij gefascineerd door haar. Hij zoekt Jette op en bespioneert haar.

Ondertussen is de beroemde schrijfster Imke, die ook Jettes moeder is, zeer ongerust over haar dochter’s veiligheid. Daar had ze ook wel reden voor.

REACTIES

H.

H.

Dit verslag is totaal niet relevant het verhaal eindigt niet open maar gesloten aangezien Georg wordt opgepakt. Je hebt dit boek waarschijnlijk niet eens echt gelezen aangezien er niet eens sprake is van alle personages

7 jaar geleden

H.

H.

Beste,
Ik ben hier rustig om wat verslagen van literARTHUr te bekijken en jullie doen alleen maar zo minachtend ,STOP IK VIND HET NIET MEER LEUK!

5 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.