Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

De eetclub door Saskia Noort

Beoordeling 1.5
Foto van een scholier
Boekcover De eetclub
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas havo | 409 woorden
  • 17 juni 2013
  • 4 keer beoordeeld
Cijfer 1.5
4 keer beoordeeld

Boekcover De eetclub
Shadow

Op een koude winternacht gaat een kapitale villa in vlammen op. Evert Struyk, getrouwd, vader van twee kinderen en succesvol zakenman, komt daarbij om het leven. Zijn vrouw Babette en zijn kinderen weten ternauwernood te ontsnappen. Hun vriendenclub, ‘de eetclub’, is geschokt en verbijsterd. Babette wordt opgevangen door haar vriendin Karen. Karen komt tot…

Op een koude winternacht gaat een kapitale villa in vlammen op. Evert Struyk, getrouwd, vader van twee kinderen en succesvol zakenman, komt daarbij om het leven. Zijn vrouw Babette…

Op een koude winternacht gaat een kapitale villa in vlammen op. Evert Struyk, getrouwd, vader van twee kinderen en succesvol zakenman, komt daarbij om het leven. Zijn vrouw Babette en zijn kinderen weten ternauwernood te ontsnappen. Hun vriendenclub, ‘de eetclub’, is geschokt en verbijsterd. Babette wordt opgevangen door haar vriendin Karen. Karen komt tot de ontdekking dat de vriendschappen binnen de eetclub niet zo onvoorwaardelijk zijn als zij leken. Langzaam maar zeker wordt het voor Karen duidelijk dat bepaalde mensen belang hebben bij de dood van Evert.

De eetclub door Saskia Noort
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Alle personages uit de eetclub zijn: Karen van der Made, Michel Brouwers, Babette Struyk, Evert Struyk, Hanneke Lemstra, Ivo Smit, Simon Vogel, Patricia Vogel, Angela Bijlsma en Kees Bijlsma. De belangrijkste zijn Karen, Michel, Babette, Simon en aan het begin Hanneke. Maar ook Dorien Jager, de politieagente is belangrijk.

Het verhaal start met een soort proloog, geschreven door een hij-verteller, Evert Struyk. Daarin denkt hij terug aan zijn relatie met zijn vrouw en gezin. De rest van het boek is geschreven door een ik-vertelster, Karen van de Made. Zij wordt in haar slaap gestoord, door het geluid van de telefoon. Het is Patricia met de mededeling dat het huis van Babette in de brand staat.

Het begin van het boek, waarin wordt verteld dat er brand is in het huis van Babette is een zeer belangrijke gebeurtenis. Dat is meteen ook de dood van Evert, het lijkt erop alsof hij zelfmoord heeft gepleegd. Dit wordt meteen gevolgd, door de verdwijning van Hanneke. Zij krijgt ruzie op de after party van Evert zijn begrafenis en vlucht naar Amsterdam. Een aantal dagen later, lijkt het erop alsof ze zelfmoord heeft willen plegen. Ze is van het balkon gesprongen, tenminste dat wordt iedereen wijs gemaakt. Ze voelt zich steeds meer aangetrokken tot Simon en op een avond vind er hevig overspel in de schuur. Hierna wordt Karen uit de eetclub gegooid, omdat iedereen denkt dat zij alle roddels aan de politieagente heeft verteld. Ze is niet welkom op de begrafenis van Hanneke, maar komt toch. Er vind weer een stiekeme ontmoeting met Simon plaats, nu vind ze ook een e-mail van Evert naar Hanneke. Ondertussen blijkt Babette de slechtste te zijn uit de eetclub, ze schijnt Evert mishandeld te hebben. Karen heeft nog een laatste afspraak met Simon, hij wilt nog een keer met haar naar bed. Hij vertelt haar over zijn problemen met Evert. Babette komt binnenvallen zij takelt Karen flink toe met traangas en stroomstoten en is heel erg kwaad op Simon. Karen slaat Babette en Simon neer en belt de politie,

Babette blijkt de dader van de 2 moorden te zijn.

Uiteindelijk biecht Karen haar overspel met Simon op aan Michel, er volgen moeilijke maanden. Ze besluiten te verhuizen, om alles achter zich te laten. Een paar dagen voor Karen met Michel verhuist, ziet ze Angela en Patricia zij keren hun hoofd weg van haar. De enige echte vriendin die ze had bij de eetclub, was Hanneke.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "De eetclub door Saskia Noort"