Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

De kloof door Jan Terlouw

Beoordeling 7.2
Foto van een scholier
Boekcover De kloof
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 468 woorden
  • 4 juni 2013
  • 26 keer beoordeeld
Cijfer 7.2
26 keer beoordeeld

Boekcover De kloof
Shadow
De kloof door Jan Terlouw
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

De hoofdpersoon van De Kloof is Ginder en is 16 jaar oud.

In het begin van het boek word er verteld dat 45 jaar geleden een grote aardbeving zorgde voor een grote kloof tussen het land Berg en Dal. Dus er word besloten  dat de ene kant Berg word en de andere kant Dal. Iedereen roept dat er zo snel mogelijk een brug moet komen. Er is een slimme man genaamd Doeve Bouwmeester. Hij kan een brug over de kloof bouwen. Maar plotseling verdwijnt  Doeve in het niets.

In het midden van het boek overlijd plotseling zijn grootmoeder. Voordat ze dood gaat, vertelt zijn grootmoeder hem dat ze een dagboek heeft. Ginder dit moet dit lezen als ze dood is. Dan gaat Ginder zelf op zoek maar de oplossing van het mysterie van zijn grootmoeder. Hij komt erachter dat iemand de bouw van de brug tegengaat. Terug in Bergen gaat hij naar de politie. Nadat hij goed kijkt naar de resten van het dagboek van zijn Grootmoeder ontdekt hij dat hij naar de renbaan moet gaan. Waar net de bende van Dr. Vileriuste  vergaderen. Hij klimt bij een van de handlangers achter op de koets en gaat mee, maar wordt betrapt. Hij wordt bij Doeve opgesloten.  

Aan het einde van het boek vertelt Doeve zijn verhaal en het blijkt dat hij de zoon van zijn overleden grootmoeder van Ginder is. Doeve is dus zijn oom. Daarna bevrijdt hij Doeve. Ginder besluit zelf een brug te gaan maken. Het geheim van Grootmoeder is dus dat Doeve Bouwmeester haar zoon was en dat ze wist dat Dr. Anton Siegfried Villerius de bouw wou tegenhouden.

Is het boek in de ik-vorm of in de hij/zij vorm geschreven? Het boek is in de hij/zij vorm geschreven.

In welke tijd speelt het verhaal zich af? Sowieso voor deze tijd, er waren minder auto´s en minder goede communicatie.

Kan het verhaal echt gebeurd zijn? Nee door een aardbeving kan er geen kloof tussen een land inkomen.

Gebruikt de auteur veel moeilijke woorden en/of lange zinnen? De auteur gebruikt veel moeilijke namen waardoor het verhaal soms een beetje moeilijk te lezen en begrijpen is.

Wat is het belangrijkste probleem in het boek en hoe ontwikkelt zich dat probleem? Het probleem is dat de bouw van een brug tussen Berg en Dal gehinderd word en dat probeert Ginder op te lossen, wat hem uiteindelijk ook lukt.

Mijn mening
Het boek de Kloof is op sommige plekken een spannend boek, waar veel onverwachte wendingen in zitten, maar niet echt een climax dus soms werd het een beetje saai. Ik vond het boek ook wel een beetje moeilijk te lezen, door de moeilijke namen die gebruikt worden. Het boek was op sommige plekken een beetje langdradig, waardoor het ook voorspelbaar werd.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "De kloof door Jan Terlouw"