Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Moordmeiden door Mirjam Mous

Beoordeling 6.5
Foto van een scholier
Boekcover Moordmeiden
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas vmbo | 528 woorden
  • 24 februari 2013
  • 14 keer beoordeeld
Cijfer 6.5
14 keer beoordeeld

Boekcover Moordmeiden
Shadow
Moordmeiden door Mirjam Mous
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Moordmeiden

Onderwerp/gebeurtenissen/personages

Spreekt het onderwerp van het verhaal je aan of niet? Hoe komt dat?

Het onderwerp van de boek spreekt me aan, want de thema van de boek spreek me aan gaat over magie onder andere voodoo en ook over liefde.

 

Is uitgekomen wat je van tevoren van het verhaal verwachtte?

Ja, want toen ik de titel las dacht al het gaat over meisjes die ruzie hebben over een jongen, maar toen ik de achterkant van de boek las stond precies in wat ik dacht. Maar de einde van het verhaal had ik niet verwacht.

 

Wordt het onderwerp goed en grondig uitgewerkt of blijft het toch tamelijk oppervlakkig?

De onderwerp wordt goed grondig uitgewerkt, maar de verhaal is meestal niet chronologisch bij de meeste hoofdstukken. Het maakt het lezen een stuk moeilijker.

 

Bevat het verhaal genoeg gebeurtenissen om je te blijven boeien?

Het verhaal bevat genoeg gebeurtenissen. Bij elke hoofdstuk gebeurt er wel wat.

 

Gaat het in dit verhaal vooral om de gebeurtenissen of om de gedachten en gevoelens van de personen? Wat vind je van de nadruk daarop?

Het verhaal gaat vooral om de gevoelens van personen, want zo begint ook een beetje de ruzie van Anouk en Laura. Ze vinden allebei een jongen leuk genaamd Max. De nadruk daarop vind ik dat ze zich vreemd gedragen.

 

Wat vind je van de ideeën en het gedrag van de verschillende verhaalpersonen? Gedragen ze zich hoe het volgens jou hoort? Reageren ze verrassend of voorspelbaar?

Anouk zij is een rustig, nuchter meisje en ze denkt bij alles na voor dat ze iets doet.  Ze is erg verlegen. Ze reageert in het boek erg voorspelbaar

Laura zij heeft een mond die sneller werkt dan haar hersenen dus tegen overgesteld van Anouk. Ze reageert soms voorspelbaar.

De gedrag van de personen passen echt bij hun.

 

Veranderen de personages door wat ze meemaken en is dat begrijpelijk en aannemelijk?

Jaah, want  Anouk is een erg verlegen meisje en ze probeert indruk op Max te maken dus probeert ze zich net als Laura te gedragen. Het is begrijpelijk, want ze vind Max leuk.

 

 

Welke beslissingen die door de personages worden genomen, vind jij vreemd of onbegrijpelijk?

Ik vond het vreemd toen Laura voodoo ging doen bij hun engelse leraar genaamd Van Wild. Ze had voodoo bij hem gedaan en later kwam het uit. Ze mag haar engelse leraar niet.

 

Opbouw

Het verhaal wordt niet chronologisch verteld. De taalgebruik is erg gemakkelijk en maakt het lezen een stuk gemakkelijker. Het verhaal speelt zich af op verschillende locaties, zoals op het kerkhof, op school, op straat en thuis, in de discotheek en rondom het huis van opa. Het verhaal is geschreven in het vertellers perspectief. Je leest de vertellers gedachtens en gevoelens. Het is bij alle personen in het boek. Er staat in het boek niet precies aan gegeven wanneer het verhaal zich afspeeld, maar ongeveer rond zomer 1998. De boodschap van de schrijver is ‘de ware vriendschap kan door niks gebroken worden’.

Ik zou het boek anderen aanraden, als je van het thema vriendschap en verliefdheid houd.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Moordmeiden door Mirjam Mous"