Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Komt een vrouw bij de dokter door Kluun

Beoordeling 1
Foto van een scholier
Boekcover Komt een vrouw bij de dokter
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas vmbo | 834 woorden
  • 14 april 2012
  • 1 keer beoordeeld
Cijfer 1
1 keer beoordeeld

Boekcover Komt een vrouw bij de dokter
Shadow

Komt een vrouw bij de dokter is het openhartige verslag van een man die in de bloei van zijn leven de terminale ziekte van zijn vrouw beleeft. Rauw, ontroerend, en steeds met humor. Een stijl die net als de diagnose als een mokerslag aankomt.

Komt een vrouw bij de dokter is het openhartige verslag van een man die in de bloei van zijn leven de terminale ziekte van zijn vrouw beleeft. Rauw, ontroerend, en steeds met humor…

Komt een vrouw bij de dokter is het openhartige verslag van een man die in de bloei van zijn leven de terminale ziekte van zijn vrouw beleeft. Rauw, ontroerend, en steeds met humor. Een stijl die net als de diagnose als een mokerslag aankomt.

Komt een vrouw bij de dokter door  Kluun
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Informatie.
Titel:Komt een vrouw bij de dokter
Auteur:  Kluun.
Uitgeverij:  Podium b.v. Uitgeverij..
Uitgegeven: in oktober 2007,de eerste druk is van oktober 2003
Het aantal bladzijden zijn: 316 pagina’s.


Over het boek.
Stijn en Carmen zijn net getrouwd. Ze zijn een hip gelukkig gezin en ze hebben een dochtertje Luna. Alleen alles word anders als Carmen een pijntje voelt in haar borst. Ze gaat naar het ziekenhuis voor nader onderzoek. Ze constateren dat ze een grote tumor heeft. Ze zijn heel boos omdat het ziekenhuis een half jaar geleden zei dat er niks aan de hand was. Er volgt een vreselijke periode van controles, onderzoeken en chemotherapie. Stijn houdt heel veel van Carmen, maar heeft last van zijn monofobie: zijn ziekelijke angst om monogaam te zijn en dwangmatige behoefte tot vreemdgaan heeft. Hij gaat elke keer met Carmen mee naar de controles en doet hij het werk voor zijn bedrijf. Het is voor hem ondenkbaar dat hij zijn wekelijkse stap avond op vrijdag laat vallen. Goede vrienden als Ramon en Frenk gebruikt hij als dekmantel om zijn vreemdgaan te verhullen. Ook zijn jaarlijkse 'mannenweekend' in Miami of Barcelona wil hij voor geen goud missen, terwijl Carmen ziek thuis zit. Daar zijn zijn vrienden niet bepaald blij mee.

Het gaat met Carmen steeds slechter en ze stopt met werken. Ze vind het fijn dat Stijn zo zorgzaam is maar is toch bang dat hij vreemd gaat. Ze weet van zijn monofobie.

Stijn is met enkele vrienden in Breda voor het carnaval. Hij is dolblij als hij Roos ziet, een vrouw die hij vorig jaar al heeft ontmoet. Ze wijst hem iedere keer af maar nu mag hij haar wel zijn visitekaartje geven. Terug in Amsterdam is hij verrast als ze hem mailt voor een afspraakje. Er volgen er meer en het komt tot een verhouding. Hij raakt aan haar verslaafd, probeert haar zo veel mogelijk te zien en vrijt zoveel mogelijk met haar. Hij moet zorgvuldig opereren, sms'jes wissen, populaire cafés vermijden en heel vaak tegen Carmen liegen. Het gaat steeds slechter met Carmen, de kanker heeft zich ook uitgezaaid in haar lever. Ze moest een borst laten amputeren, is kaal vanwege de chemo’s, weegt nauwelijks nog 50 kilo en haar conditie is slecht. Haar aftakeling heeft ook gevolgen voor hun relatie: Carmen heeft geen zin in seks meer, Stijn moet zijn best doen om te verbergen dat hij haar niet meer aantrekkelijk vindt, en weet niet of hij bij haar blijft uit medelijden of liefde. Stijn biecht zijn vreemdgaan op aan Carmen, maar hij vertelt haar niet over Roos. Na een jaar blijkt het dat de chemokuur niet werkt. Carmen wil de hoop opgeven en vraagt euthanasie aan. Tot hun verbazing bloeit Carmen weer wat op, nadat een laatste kuur toch aanslaat. Zij en Stijn besluiten alleen nog leuke dingen te doen, elke dag is winst. Ze gaan veel op vakantie, zoeken vrienden op, maken lol en worden opnieuw verliefd op elkaar. Stijn heeft afscheid van Roos genomen, maar na vier maanden zien ze elkaar toch weer. Ook sms'en ze veelvuldig.

Op advies van Roos maar tegen zijn zin zoekt Stijn een alternatieve genezeres op, Nora. Het bezoek helpt, Nora geeft hem inzicht in zijn relatie tot Carmen en Roos.

Carmen houdt een dagboek bij, speciaal voor Luna, voor later, en Stijn maakt met enkele vrienden een homevideo. Hoewel Luna pas drie is, willen ze haar zo goed mogelijk voorbereiden op Carmens dood. Nu het bijna zo ver is, wordt Stijn bang: hij heeft nog nooit iemand zien sterven. Hij bewondert zijn vrouw, die tot aan het einde zo flink blijft. Ze praten openlijk over zijn overspel, ook over Roos. Carmen zegt dat ze ondanks alles zielsveel van hem houdt, dat hij zich niet schuldig moet voelen en dat ze hem bewondert om alles wat hij de laatste jaren voor haar gedaan heeft.

Alleen Stijn is er bij als de arts Carmen het dodelijke drankje geeft. Omdat dit na twintig minuten nog niet werkt, geeft hij haar een extra spuit. Die maakt vijftien seconden later een einde aan haar leven.

Stijn bekijkt met wat vrienden de video van Carmen en bereidt zich voor op de begrafenis van twee dagen later. Tegen enkele goede vrienden zegt hij dat hij erover denkt ook Roos uit te nodigen. Die weten van de situatie af en vinden dat het moet kunnen. 's Avonds gaat hij zorgvuldig op zijn eigen plaats in bed liggen. Hij zapt wat televisie en nodigt Roos met een sms'je uit voor de begrafenis. Plotseling ziet hij op het nachtkastje de Gucci's liggen, de gymschoenen die Carmen bij de begrafenis had willen dragen. Hij pakt de gympen en loopt naar de kist beneden om ze aan haar voeten te doen.

 
Mijn mening
Ik vind dit een mooi maar heel ontroerend boek ik kreeg er bijna tranen van in mijn ogen. Ik vind het op een passende manier geschreven. Ik heb het met plezier gelezen en dit verslag geschreven.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Komt een vrouw bij de dokter door Kluun"