Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

The Short Second Life of Bree Tanner door Stephenie Meyer

Beoordeling 6.9
Foto van een scholier
Boekcover The Short Second Life of Bree Tanner
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas havo | 508 woorden
  • 24 maart 2012
  • 96 keer beoordeeld
Cijfer 6.9
96 keer beoordeeld

Boekcover The Short Second Life of Bree Tanner
Shadow
The Short Second Life of Bree Tanner door Stephenie Meyer
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Het verhaal begint met Bree en Diego zoekend naar mensen bloed in Seattle. Bree is een vampier van 3 maanden en Diego van elf maanden. Bree en Diego vragen zicht af waarom ‘zij’-Victoria- zoveel mensen verandert in vampieren. Diego denkt dat er iets aankomt en dat ‘zij’ haar vampieren als bescherming gebruikt. Samen verbergen zij zich in een grot en hebben het over hun leven als mens. Ook praten zij over hoe Riley in hun leven kwam en hun aanbood om vampier te zijn. Samen besluiten zij dat Riley hun gebruikt als bescherming en dat hij heeft gelogen. Ook komen zij erachter dat zonlicht een vampier niet kan vermoorden, maar dat hun huid ervan gaat glimmen. Diego en Bree worden erg goede vrienden en beginnen elkaar leuk te vinden wanneer zij besluiten een ‘club’ te worden. Met deze club gaat ze Riley en andere vampieren bespieden. Als Diego gaat vechten met Raoul gebruikt ‘Freaky Fred’ zijn afstotende kracht om Raoul te stoppen. In diezelfde nacht gaan Diego en Bree Riley bespieden wanneer hij naar Victoria gaat. Zij zien gemaskerde vampieren aankomen, The Volturi. De Volturi dreigen met een straf voor Victoria voor het maken van een leger. Uiteindelijk geeft de Volturi het leger een kans onder de voorwaarde dat zij The Cullens verslaan. Als Victoria dit niet binnen 5 dagen doet, wordt zij vermoord. Bree gaat terug naar de kelder en Diego gaat nog even met Riley praten. Diezelfde nacht nog vertelt Riley dat er andere vampieren in Seattle zijn ( The Cullens ) die hun willen vermoorden , als zij willen overleven moeten ze als eenheid vechten. Na drie nachten trainen gaan Bree en de andere vampieren een veerboot jatten om op deze boot mensenbloed te drinken, en zo op kracht te komen. Riley vertelt dat The Cullens gele ogen hebben en een meisje (Bella) gebruiken als huisdier, dus zij moeten op de geur van Bella jagen. Wanneer ze beginnen met vechten tegen The Cullens vertrekt ‘Freaky Fred’naar Vancouver. Wanneer Bree bij de slag aankomt gaat ze opzoek naar de pasgeboren vampiers van The Cullens. Ze denkt dat Diego vermoord is omdat zij hem nergens meer kan ruiken of zien. Bree denkt dat Victoria en Riley hem hebben gedood omdat hij de nacht van de preek van Riley er niet was. Bree geeft zich over aan The Cullens. Zij besluiten om Bree te houden tot de Volturi komt. Bree heeft moeite om niet Bella’s blood te drinken. Op de dag dat de Volturi komt gebruikt Jane ( 1 van de Volturi) haar krachten om Bree te martelen totdat ze vertelt hoe het zit met de pasgeborenen. Bree vertelt dat Riley had gelogen tegen haar en iedereen. En als zij niet deden wat hen werd opgedragen, zij vermoord zullen worden. Bree gebruikt haar gedachten om Edward te vertellen dat The Volturi opdracht had gegeven The Cullens aan te vallen ( Edward heeft als gave dat hij gedachten kan verstaan). Het boek eindigt met de beslissing van The Volturi om Bree te vermoorden.

REACTIES

E.

E.

ik lees het boek nu in het nederlands

9 jaar geleden

U.

U.

Boek zuigt

5 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "The Short Second Life of Bree Tanner door Stephenie Meyer"