Eindexamens 2024

Wij helpen je er doorheen ›

Bully door Yvonne Coppard

Beoordeling 5.7
Foto van een scholier
Boekcover Bully
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas vmbo/havo | 1063 woorden
  • 10 februari 2012
  • 34 keer beoordeeld
Cijfer 5.7
34 keer beoordeeld

Boekcover Bully
Shadow
Bully door Yvonne Coppard
Shadow
ADVERTENTIE
Nieuw seizoen Studententijd de podcast!

Studenten Joes, Tess en Annemoon zijn terug en bespreken alles wat jij wilt weten over het studentenleven. Ze hebben het onder andere over lentekriebels, studeren, backpacken, porno kijken, datediners, overthinken, break-ups en nog veel meer. Vanaf nu te luisteren via Spotify en andere podcast-apps! 

Luister nu
Samenvatting
Blz. 1 t/m 10
Kerry Hollis is een meisje van rond de 15/16 jaar jong. Haar been is verongeluk door een auto ongeluk. Ze loopt hierdoor mank. Kerry turnde op hoog niveau en door het ongeluk is het niet meer mogelijk. Kerry is verhuisd omdat haar ouders vonden dat ze een nieuwe start moest maken, en haar nieuwe school lag daar kort bij. Ze heeft geen vrienden op school en word gepest door het groepje jongens ; Billy, Wayne en Fats. Kerry gaat naar school en aan het einde van de dag krijgt ze kriebels in haar buik. Ze weet dat de pestkoppen haar staan op te wachten. Als ze naar buiten loopt ziet ze Billy Taggart. Wayne Shaw en Fats Wilkins staan. Ze pakten haar tas af en gingen ermee gooien en voetballen. Haar tas zat onder de modder en was kapot. Ze hebben haar ook nog eens gedwongen te roken.

Blz. 11 t/m 21

Kerry heeft thuis verteld dat ze was gevallen en dat daardoor de tas is stuk gegaan. De volgende dag werd ze gevraagd om te coachen bij het gym team omdat de leraren wisten dat ze zo'n goede turner was. Ze wou niet. De docent bracht haar aan het einde van de dag naar huis omdat ze wat langer hadden doorgepraat. Ze zag Billy staan en stak haar tong uit. Toen ze thuis kwam stond er een klasgenoot aan de deur genaamd June. Ze hadden wat gekletst en hadden afgesproken voor de volgende dag. Toen June weg was pakte Kerry een opbergdoos onder haar bed vandaan, ze graaide tussen de medailles en vond iets om Billy mee te pakken.

Blz. 22 t/m 32
Kerry heeft Billy aangesproken op zijn gedrag. En het oud krantenartikel over zijn criminele daden van zijn vader laten zien aan hem. Niemand wist dat over Billy. Ze eisde Billy haar te beschermen en dingen voor haar te doen, in ruil dat ze niets zou verspreiden.

Blz. 33 t/m 43
Ze kreeg ruzie met June, want June dacht dat ze Billy deed pesten en had afgeperst met een geheim. Wayne heeft ook zo'n vermoeden. Maar Kerry zit niet helemaal lekker over haar macht over Billy. Wat als het Billy te veel word en het zelf aan iedereen verteld. Dan is ze haar macht kwijt. En zou die haar nog erger terug pakken. Ze is van plan om June uit te leggen hoe het allemaal in elkaar steekt, de reden van het afpersen van Billy.

Blz. 44 t/m 54
Kerry word de volgende dag gevolgd naar huis door Billy. De moeder van Kerry riep ze naar binnen voor thee en cake. Billy was wat verlegen en had modder onder zijn schoenen waar die zich voor schaamde. Billy heeft aangegeven dat die het spelen als slaaf al een beetje zat aan het worden is.
June kwam die avond op bezoek zoals afgesproken met haar kleine zusje. De ouders van Kerry gingen met het kleine zusje verkleden. Want ze hielden van kinderen. Kerry liet June haar oude medailles zien en praatte over Billy en over het feit dat ze enigs kind is. Toen June en haar zusje vertrokken keek Kerry hun even na. Ze zag Wayne achter een boom, en maakte oogcontact. Wayne deed alsof die een pistool in zijn hand had en schiet. Ze was geschrokken. Ze ging op bed liggen. Het pesten is weer begonnen.

Blz .55 t/m 65

Kerry kon zich de volgende dag op school niet goed concentreren omdat ze aan het denken was wat de ''bully's'' gingen doen. Ze was die avond alleen thuis en was van dat de ''bully's'' het zouden weten. June had gezegd dat ze bij Kerry zou blijven tot dat haar vader die avond thuis zou komen van werk. Dat deed ze ook, er is die avond niets gebeurd.

Blz. 66 t/m 76
Kerry liep de volgende dag alleen naar school, normaal deed ze dit met June. De lerares zag dat Kerry niet lekker in haar vel zat. Ze praatte over Kerry's verleden met turnen. Kerry mocht in haar vrije tijd eens wat uitproberen in de gym. Toen ze daar was kwam Wayne. Die heeft haar geslagen, en wou dat ze ging dansen. Toen kwam de lerares binnen. Wayne loog dat die aan het praten was met Kerry en Kerry accepteerde dat. Ze zag zich zelf in de spiegel met haar bloedende neus. Ze sloeg de spiegel kapot.

Blz. 77 t/m 87
Kerry is nadat ze de spiegel had gemold naar de administratie gegaan. Ze is naar binnen geslopen en heeft het adres van Billy opgezocht. Ze heeft Billy bezocht. Billy legde haar uit dat die niet meer naar school zou gaan, wegens zijn thuis situatie. Kerry had medelijden met Billy. Billy gaf haar advies om van Wayne af te komen.

Blz. 88 t/m 99
Kerry is betrapt met het spijbelen (omdat ze naar Billy ging) en vroeg June om hulp. Wayne was opgedraaid voor de spiegel omdat mensen hem de gymzaal in zagen gaan en Kerry niet. Kerry heeft aan haar moeder deels verteld hoe het zat met het spijbelen. Ze werd naar boven gestuurd.

Blz. 100 t/m 112
Ze zag Wayne buiten in het park lopen. Ze glipte door de gang naar buiten en sprong in de bosjes. Ze wachtte op het perfecte moment en duwde Wayne naar de grond. Ze heeft hem goed toegetakeld tot bloedend toe. Kerry Hollis was BACK!

Hoofdpersonen
Hoofdpersoon 1
Naam: Kerry Hollis
Karakter: Verlegen, lief, aardig.
Uiterlijk: Gebroken been (gips)

Hoofdpersoon 2
Naam: Billy Taggart
Karakter: Verlegen, stoer,behulpzaam
Uiterlijk: -


Hoofdpersoon 3
Naam: Wayne Shaw
Karakter: Meeloper, stoer
Uiterlijk: -

Hoofdpersoon 4
Naam: June
Karakter: Behulpzaam, lief, aardig.
Uiterlijk: -

Tijd&Plaats
Tijd
Eind 20ste eeuw – begin 21ste eeuw.

Plaats
Zuiden van Groot-Brittannië omdat Billy Taggart vanuit Schotland naar het zuiden is verhuisd.

Eigen mening
A Beste deel van het verhaal:
Dat Kerry Wayne heeft opgewacht en heeft geslagen. Ik vond dit het beste deel omdat Kerry eindelijk voor zichzelf opkomt nadat ze tal keer is opgewacht en is gepest.

B Zwakste deel van het verhaal:
Dat Billy naar binnen gaat bij Kerry. Hij pest haar, en hij gaat toch naar binnen toe als de niets vermoedende moeder hem naar binnen roept voor thee te komen drinken en ik vind dat die niet naar binnen had moeten gaan.


Moeilijkheidsgraad
Moeilijkheidgraad 1/10.
Ik vond het boek makkelijk te lezen, en heb geen woorden moeten opzoeken op het internet of in een woordenboek. Ik heb wel eens gehad dat ik het woord niet precies kon, maar dat werd weer helder door de context.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Bully door Yvonne Coppard"