Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

De stalker door Helen Vreeswijk

Beoordeling 4.9
Foto van een scholier
Boekcover De stalker
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas vmbo | 709 woorden
  • 5 februari 2012
  • 31 keer beoordeeld
Cijfer 4.9
31 keer beoordeeld

Boekcover De stalker
Shadow

Leonie ziet er leuk uit, heeft een vaste relatie en veel vrienden. Haar leven loopt op rolletjes tot ze op een dag een vreemd telefoontje krijgt. Eerst denkt ze dat het een flauwe grap is van twee van haar vrienden. Maar dat blijkt niet zo te zijn. De onbekende belt steeds vaker en het gaat steeds verder. Hij maakt haar leven tot een hel. 

Helen Vreeswijk was ze…

Leonie ziet er leuk uit, heeft een vaste relatie en veel vrienden. Haar leven loopt op rolletjes tot ze op een dag een vreemd telefoontje krijgt. Eerst denkt ze dat het een flauwe …

Leonie ziet er leuk uit, heeft een vaste relatie en veel vrienden. Haar leven loopt op rolletjes tot ze op een dag een vreemd telefoontje krijgt. Eerst denkt ze dat het een flauwe grap is van twee van haar vrienden. Maar dat blijkt niet zo te zijn. De onbekende belt steeds vaker en het gaat steeds verder. Hij maakt haar leven tot een hel. 

Helen Vreeswijk was zelf dyslectisch en werkte jarenlang bij de recherche. Haar ervaringen gaven haar inspiratie voor spannende en meeslepende verhalen. Inmiddels zijn al ruim 300.000 exemplaren van haar boeken verkocht en zijn meerdere titels vertaald. 

De stalker door Helen Vreeswijk
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Algemene gegevens
Het boek: De stalker.
De schrijfster: Helen Vreeswijk.

1. Samenvatting.
Leonie Vanstraten is een vrolijk meisje en erg knap ze heeft een vriend en is populair. Alles gaat goed tot dat alles in een keer veranderd doordat ze via haar gsm wordt benaderd door een vreemde man die haar en haar vrienden bedrijgt. Ze gaat samen met haar vrienden op zoek naar de psygopaat die haar telkens benaderd. Maar hoe meer mensen ze erbij betrekt hoe meer de man haar benanerd niet alleen meer via haar gsm maar ook via post/ pakketjes. Wie zou haar nou willen bedrijgen en kleineren ze is populair en de meeste mensen mogen haar?... ze denkt dat het Rene is een jongen uit de Soos waar ze veel mee omgaat. Ze beschuldigt hem ervan dat hij haar stalkt tot dat ze bij hem is en haar gsm afgaat en de vreemde man aan de lijn is. De politie is onder tussen al ingeschakeld maar de stalker is nog niet gevonden. Haar zusje Karma wordt ook bedrijgt door de psygopaat om Leonie klijn te krijgen. Ze heeft het moeilijk en Lex en Nancy helpen haar veel. Nu het uit is met haar vriend heeft Jeroen (haar exvriend) het er moeilijk mee dat ze veel met Lex (zijn broertje) omgaat. De politie kan door een nootgeval niet zo veel meer voor Leonie beteken tot dat ze op eens het verontrustende bericht krijgt dat de stalker is gepakt maar dat het een goeie vriend van haar is. Wie kun je nu nog vertrouwen???
Aantal woorden: 245.


2. De hoofdpersoon van het boek:
Leonie is een 15 jarige puber met een grote mond en opvalt. Die grote mond brengt docenten vaak tot wanhoop. Dat maakt haar populair. Ze woont bij haar ouders en bij haar zusje Karma. Ze is altijd vrolijk en aardig, maar dat vrolijke verdwijnt doordat ze wordt benaderd door een vreemde man. Ze durft uiteindelijk de deur niet meer uit doordat ze zo bang is.
Aantal woorden: 64.

3. Mijn mening:
Ik vind het een erg leuk boek. Ik heb hem alleen zelf niet gelezen want de docent las hem voor. Ik vind het een spannend boek want: Leonie wordt benaderd door een onbekend persoon, daardoor wil je blijven lezen wat er gaat gebeuren en je wil weten wie de stalker is. Ook vind ik het een interessant boek want: ik lees nooit boeken (dit keer werd ie voorgelezen) maar ik hield mijn aandacht er wel bij ik wou weten wat er verder zou gebeuren met Leonie en wie de stalker was. En ik vind het een geloofwaardig boek want: het kan je zomaar zelf over komen dat je opeens wordt gebeld door voor jou een onbekend persoon en dat dat over gaat in stalking. Ik moet er zelf niet aan denken dat ik opeens wordt gebeld door mijn beste vriend en door hem wordt gestalkt zonder dat ik het weet.

4. De schrijfster van het boek.
Over Helen Vreeswijk:
Vroeger had Helen Vreeswijk dyslexie, ze moest boekjes lezen. Zo begon ze met het schrijven. Ze besloot dat ze later schrijfster of politieagente wilde worden. Door haar werk is ze nauw betrokken geweest bij meerdere onderzoeken eng in contact gekomen met daders en slachtoffers van gedwongen prostitutie. Haar ervaringen bij de recherche heeft ze verwerkt in haar boeken, waarin misdaad tegen en door jonge volwassenen een grote rol speelt. De misdaadverhalen zijn speciaal voor jongeren geschreven en zijn gebaseerd op waar gebeurde verhalen. Per 1 januari 2010 is ze gestopt met het politiewerk. Helen Vreeswijk is getrouwd, heeft twee dochters en woont in een klein dorpje in Gelderland. Zij geeft ook lezingen op school over werken bij de politie en de onderwerpen van haar boeken.
Aantal woorden: 125.


5. Verklaring van de titel.
De titel is De Stalker; ik denk dat Helen deze titel voor dit boek heeft gekozen omdat Leonie(de hoofdrolspeelster) wordt gestalkt en daar gaat het hele boek over. Dus Leonie wordt gestalkt---------titel is De Stalker.

6. 2 plaatjes die volgens mij bij het boek passen.
1.-plaatje-
want: in het boek komt het fragment voor dat de stalker een brief op het prikbord van hun school heeft gehangen en dat daar veel leerlingehbjikn naar kijken.

2. -plaatje-
want: in het boek wordt Leonie zo wanhopig en krijgt ze huilbuien hier is het meisje net klaar met huilen.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "De stalker door Helen Vreeswijk"