Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Nee! door Mirjam Mous

Beoordeling 7
Foto van een scholier
Boekcover Nee!
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas havo | 435 woorden
  • 10 november 2010
  • 97 keer beoordeeld
Cijfer 7
97 keer beoordeeld

Boekcover Nee!
Shadow
Nee! door Mirjam Mous
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

De titel van het boek is Nee!! Het is geschreven door Mirjam Mous. Het genre van het boek is liefde. De uitgever is Van Holkema & Warendorf.


Samenvatting:
Denise is een meisje, dat alweer moet verhuizen omdat haar moeder een nieuwe baan krijgt. Als Denise voor de eerste dag naar haar nieuwe school moet, is ze zenuwachtig. Ze is bang dat iedereen haar uit zal lachen, maar toch krijgt ze er een vriendin bij. Ze heet Lindy, en zij is bevriend met Rik, Benito, Marko en Fernando. Denise is meteen verliefd op benito, wat ze niet weet is dat de jongens alles samen delen. Benito wordt Denise’s vriendje. Maar alles lijkt opeens mis te gaan bij Denise thuis. En ze gaat naar de jongens, maar daar wordt ze twee keer verkracht. Uiteindelijk gaat Denise naar de politie.

Ik heb het boek gekozen omdat ik het al vaker heb gelezen, en het nog steeds leuk vind. Ook vind ik het boek spannend.

Het boek is ook zeer realistisch, alles wat er in voorkomt kan echt gebeurd zijn. Er zijn in het verhaal verschillende momenten met spanning, maar richting het einde wordt het steeds spannender.


Personen:
Denise zit met het probleem dat ze meer wil, en ze wil erbij horen. Dat lukt dan ook aardig, want ze zegt tegen haar moeder allemaal smoesjes zodat ze kan doen wat ze wil. In het begin van het boek is Denise een rustig en verlegen meisje, maar daarna gaat ze zich stoerder gedragen. Aan het einde van het boek nadat ze verkracht is wordt ze weer verlegen en wil ze niets meer weten van jongens.

Lindy is een vriendin van Denise, en haar vriendje heet Marko. Hij is een van Benito’s vrienden. Benito is weer Denise’s vriendje. Dan heb je nog Rik en Fernando, dat zijn ook vrienden van Benito en Marko. Ze zijn ook allemaal bevriend met elkaar.

Waar&Wanneer:
Het verhaal speelt zich in deze tijd af, rond de zomer of lente. Het speelt zich af op de school van Denise, bij Denise en Lindy thuis en op Rik’s place (dat is de flat van de oom van Rik waar Rik op mag letten).
Het verhaal heeft maar een verhaallijn. En is in een chronologische volgorde verteld.


Perspectief:
Het verhaal wordt vooral uit de ‘ogen’ van Denise verteld, maar soms wordt er ook over haar verteld.

Mening:
Ik vond het een leuk boek, omdat het erg realistisch is. Ook is het spannend want er gebeuren dingen in die je niet zou verwachten. Het boek is ook romantisch omdat er veel liefde in voorkomt.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Nee! door Mirjam Mous"