Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Alex Leroc, L'ange gardien door Christian Lause

Beoordeling 5.7
Foto van een scholier
Boekcover Alex Leroc, L'ange gardien
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 1490 woorden
  • 11 december 2009
  • 122 keer beoordeeld
Cijfer 5.7
122 keer beoordeeld

Boekcover Alex Leroc, L'ange gardien
Shadow
Alex Leroc, L'ange gardien door Christian Lause
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Frans aantekeningen boekje
Hoofdpersonen: Alex Leroc, Jacky, Nina, Pierre Dulac, Martine et Pierre, Hélène

Hoofdstuk 1
· In Brussel (rijsbureau)
· Zijn zus en haar man gaan op 2 mei trouwen in Perpignan
· Hij wil vervoer naar de bruiloft (met het vliegtuig)
· Alle vluchten zitten vol
· Kan alleen 6 uur ’s ochtends op woensdag
· Alex moet zijn baas ervoor bellen
· De secretaresse zegt dat zijn baas niet in een goede bui is (zoals gewoonlijk) maar toch vraagt Alex voorzichtig of hij vrij kan krijgen voor de bruiloft van zijn zus
· Hij krijgt vrij en hij boekt de reis


Hoofdstuk 2
· Alex is in Perpignan
· Hij gaat naar de bakker
· Hij hoort een gesprek tussen een vrouw en de bakker over iets wat is gebeurd en het is mysterieus. Er is geprobeerd de persoon die het geld uit de automaten bij het zwembad haalt, te beroven. Er is toen een beschermengel gekomen. Dit was de 3e keer dat hij gezien in
· Alex gaat verder en gaat naar de bloemist een bloemetje voor zijn zus kopen. Hij vraagt de bloemist naar haar mening van het gebeuren.

Hoofdstuk 3
· Alex is met zijn zus over het huwelijk aan het praten
· Alex gaat ergens wat drinken waar hij in gesprek komt met de ober.
· Alex verlaat de bar en gaat naar het hotel waar Nina en Jacky arriveren

Hoofdstuk 4
· Alex gaat inchecken bij het hotel. De receptioniste vraagt zijn adres en of hij uit belgie komt. Alex zegt dat hij journalist is bij l’Avis en dat hij hier is voor het huwelijk van zijn zus is
· Alex en zijn zus gaan wat eten

Hoofdstuk 5
· ’s avonds zijn ze bij Martine, zijn ouders zijn er ook, waar hij met Pierre een gesprek over de engel heeft

Hoofdstuk 6
· Ze gaan met z’n alle naar een cafe/bar waar Alex over de engel begint

· Hij hoort daar dat de engel net een bmw gejat heeft maar dat hij zijn masker heeft laten liggen op de parkeerplaats
· Alex gaat op de parkeerplaats kijken en vind het masker (het masker is geel)

Hoofdstuk 7
· Het is 1 mei dus de trouwdag van zijn zus
· (14 uur later)
· Pierre stelt Hélène aan Alex voor. Ze hebben het over wat voor iets of iemand de engel is
· Ze gaan naar het huis van Hélène waar ze een gesprek hebben over….

Hoofdstuk 8
· Het is 2 mei (dag na de bruiloft)
· Het huwelijk heeft tot 11 uur geduurt

Hoofdstuk 9
· Het is 8 uur ’s avonds
· Nina en Jacky arriveren
· Ze hebben het over het werk (fotograferen)
· Ze gaan aan de tafel bij Hélène en Pierre zitten
· Daar komen ze te weten dat de engel geweld gebruikt heeft
· Ze gaan terug naar het hotel

Hoofdstuk 10
· Het is zaterdag 3 mei
· Om 9 uur ’s ochtends is er een gesprek aan het ontbijt over….
· Ze eten als buffet fruit en croissantjes


Hoofdstuk 11
· Alex gaat op zoek naar informatie over het masker
·
Hoofdstuk 12:
Alex bewondert Nina omdat ze altijd een oplossing vindt. Alleen vraagt hij hoe ze het uitgaat vinden dat het masker hetzelfde is. Alex voelt “intimiteit”als hij bij Nina is maar hij durft het niet te laten merken. Hij draagt ook een soort “masker” maar hij is geen engel. Ze gaan met z’n 2e lunchen maar Alex wil naar een snackbar en Nina niet. Nina vindt dat als je gezond wilt blijven je op tijd pauze moet nemen.

· Hoofdstuk 13:
Alex en Nina gaan aan het werk met de namen van de lijst van de winkel met de maskers. Ze zoeken de 1e persoon op. Hij woont in het centrum op de 3e etage. De man is blij dat er iemand komt want hij krijgt niet vaak visite. Het appartement ziet er chic uit. De man is 65 jaar en is een beetje grijs. Nina en Alex weten eigenlijk al heel snel dat hij de engel niet is.

Hoofdstuk 14:
Ze zijn aan de buitenkant van de stad in een klein dorpje op de route: de Céret. Ze zijn bij de 2e persoon op de lijst. Hij woont in een klein kerkje. Hij is ook de eigenaar van de kerk. De “binnenkant”van de kerk lijkt op een strak appartement. Met daarin een groot schildersatelier. Hij heeft de verlaten kerk gekocht en gerenoveerd en hij heeft nu altijd inspiratie. Hij mengt verf en gips en gebruikt daarvoor een masker. Ze vragen meneer Lebrun iets over engelen. Hij schildert geen figuren ook geen engelen. Hij reageert heel koel op de vragen van Alex. Dus of hij is de engel en kan goed liegen of hij is het niet. Ze bedanken hem en gaan terug naar Perpignan. Alex denkt dat meneer Lebrun een leugenaar is en verschillende maskers heeft.


Hoofdstuk 15
· Ze zijn vlakbij het station in Perpignan de 3e schilder van de lijst aan het zoeken maar hij is niet thuis hij is voor een maand weg. Hij zit 300 km verderop om schilderles te geven. De laatste 2 namen zijn vrouwennamen

· Alex wil ook nog met de eigenaar van de kerk praten
· Alex gaat niet mee naar de kick boks wedstrijd omdat hij vind dat Nina haar leven er mee riskeert met die sport
· De rest gaat naar de wedstrijd terwijl Alex door gaat met zijn onderzoek

Hoofdstuk 16
· Alex is in het café waar hij word gebeld door zijn baas. Zijn baas vraagt of hij iets over de engel gehoord heeft. Alex zegt dat hij er al mee bezig is. Zijn baas vraagt of Alex een dag langer wil blijven. Alex vind dit niet nodig omdat hij denkt dat als de pers erover begint de engel niet meer zal verschijnen dus komt Alex gewoon maandag terug.
· Alex gaat wat eten en praat met de serveerder.

Hoofdstuk 17
· Na het eten loopt Alex het centrum in langs de rivier.
· Op een gegeven moment hoort hij geschreeuw en bedreigingen en hij gaat kijken. Hij ziet een jongenman die door anderen word achtervolgd. De jongen stopt bij de rivier en zegt dat de jongens moeten stoppen hem te achtervolgen want anders gooit hij de drugs in de rivier. De jongens zeggen dat als hij dat doet ze hem vermoorden
· Dan is de engel er. Hij draagt dit keer geen masker maar heeft een doek om zijn hoofd. De engel wenkt dat de jongen de drugs moet geven aan hem en de jongen geeft het. De achtervolgers rennen naar de engel toe maar de engel ontwijkt met acrobatische bewegingen. Dit schrikt de jongens af en dus gaat ze weg.
· Alex gaat naar de engel toe, de engel kijkt Alex een paar seconden aan en rent weg. Alex probeert hem te volgen maar is niet sportief genoeg. Hij komt nu op een pleintje aan. Hij hoort niks meer dus hij denkt dat de engel een huis is binnengegaan. Er is 1 deur verlicht dus daar gaan Alex naar binnen. Dit blijkt een Turks bad te zijn. Alex ziet iemand achter de balie zitten en vraagt aan hem of hij net iemand binnen heeft zien komen. De man zegt misschien want de man vind het nogal grappig. Alex gaat naar binnen en kijk of hij de engel ziet maar hij ziet hem niet. Alex is boos op de man en gaat weg en hij vind het onvergefelijk dat hij de engel gemist heeft.


Hoofdstuk 18
· Zondagochtend 9 uur ontbijt Alex met zijn collega’s. hij verteld wat er de avond daarvoor is gebeurt.
· Nina vraagt of hij foto’s van de wedstrijd wil zien. Op de foto’s herkent hij de bewegingen die de engel ook maakte.
· Nina vat samen: de beschermengel kan ook een vrouw zijn, doet aan schilderen en draagt een masker om dit te verbergen en doet misschien aan kickboksen. Jacky zegt dat ze een kunstenaar in Perpignan kent: Hélène, de vriendin van mijn broer. Jacky heeft in haar huis foto’s gezien van kickboksen en ze woont naast het plein.
· Nina heeft een plannetje

Hoofdstuk 19
· Ze gaan met zijn alle naar het huis van Hélène toe.
· Daar aangekomen doet Hélène verbaasd de deur open en vraagt of ze binnen koffie willen komen drinken. Binnen kijkt Nina naar de foto’s van het kickboksen. Nina vraagt aan Hélène of ze aan kickboksen doet en ze antwoord onhandig dat het foto’s van vrienden zijn.
· Nina maakt een kickboks beweging om te kijken hoe Hélène reageert. Hélène reageert met een afwerende kickboks beweging.
· Hélène geeft toe dat zij de engel was. Ze had iets gehoord over een aanval en heeft er lang over na gedacht om de politie te bellen of om de daders zelf bang te maken. Ze heeft toen voor het laatste gekozen. De jongens die dit bespraken kwamen bijeen op het pleintje waar zij via haar achterraam op uitkijkt. De jongeren dachten waarschijnlijk dat er niemand in het gebouw woonde omdat het al heel lang leegstond.
· Hélène vraagt of ze het niet in de krant willen zetten. Jacky en Nina vinden dat Alex het moet beslissen.

· Alex weet het nog niet

REACTIES

M.

M.

goed verslag wel wat foutjes.
Ik heb er veel aan gehad

11 jaar geleden

T.

T.

Weet iemand hoeveel bladzijdes dit boek heeft?

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.