Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Afblijven de filmeditie door Carry Slee

Beoordeling 7.1
Foto van een scholier
Boekcover Afblijven de filmeditie
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas vmbo/havo | 521 woorden
  • 26 juni 2009
  • 285 keer beoordeeld
Cijfer 7.1
285 keer beoordeeld

Boekcover Afblijven de filmeditie
Shadow
Afblijven de filmeditie door Carry Slee
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Samenvatting:

Melissa vindt het helemaal geweldig als haar gevraagd wordt mee te dansen in een videoclip. Jordi, de beste vriend van melissa, is ook enthousiast. Melissa kan héél erg goed dansen dat ze vast en zeker ontdekt wordt. Maar al snel komt uit dat het niet goed gaat met Melissa. Om haar onzekerheid te verbergen en beter te kunnen dansen, slikt ze pillen(XTC). En dat worden er steeds meer. Haar vrienden weten niet wat ze moeten doen. Ineens is Melissa verdwenen, niemand weet waar ze is. Opeens belt Melissa Jordy. Ze zegt dat ze niet meer terugkomt, ze gaat ’s avonds ‘Housen’ om alles te vergeten. Maar ’s nachts wordt Jordy ineens wakker, hij denkt aan die houseparty. Bij het basketbalveld hing er een papier van een houseparty. Hij ging er meteen naartoe. Er waren ambulances en politie. En op de brancard...lag Melissa. Ze was in coma geraakt. Ze moest naar het ziekenhuis. Toen ze weer bijwas zei ze dat ze er voortaan vanaf ging blijven. Een dag later wordt Jim en zijn vriend opgepakt door Jordy, hij heeft er voor gezorgd dat ze gesnapt werden. De politie vond bolletjes in de kofferbak. Jim moest de bak in. En alles kwam weer goed...!

Acteurs:


Hoofdpersonen: Sem Veeger (Melissa) drugsverslaafde, Matthijs van de Sande Bakhuyzen (Jordi) beste vriend van Melissa, Melody Klaver (Debby) denkt dat ze HET is, Tommie Venneker (Jim) heeft Melissa aan de XTC geholpen, Juliann Ubbergen (Kevin) Speelt in een band , Tessa Schram (Fleur) heeft verkering met Toine, Jim Bakkum (Toine) speelt in een band en heeft verkering met Fleur.

Bijpersonen: Anneke Blok (Jordi’s moeder), Geert Lageveen (Jordi’s vader), Gijs Scholten van Aschat (Sander de Raaf, Melissa’s vader), Loes Wouterson (Anne de Raaf, Melissa’s moeder), Brainpower, Thijs Römer (clipregisseur), Tjebbo Gerritsma, Michiel Romeyn, Carry Slee (buspassagier), Plien van Bennekom (lerares Duits), Stefan de Walle, Stijn Westenend.
Mening over de acteerprestaties, de spanning, de beeldkwaliteit, de kleding en het taalgebruik:

De acteerprestaties waren goed, er was soms wel wat spanning en actie, vooral op het einde, toen Jim en zijn maat opgepakt werden. De beeldkwaliteit was heel erg goed. Er zijn goede locaties uitgekozen. De kleding was niks op aan te merken. En het taalgebruik was over het algemeen goed, behalve bij Jim af en toe, maar bij die rol past dat goed.

De Locaties:

In een grote stad in Nederland, in verschillende wijken, een school, discotheken, een studio, een ziekenhuis, bij verschillende hoofdpersonen thuis en in een wasstraat.

Het doel van de Film:

Hij wil met de film bereiken dat je nooit aan drugs wilt beginnen, want het kan je hele leven verpesten.

Het meest aangrijpende moment:

Dat er ambulances bij de discotheek stonden.

Verdere informatie:

Genre: Drama, Muziek
Land: Nederland
Lengte: 100 min.
Jaar: 2006
Première: 07 oktober 2006

Leeftijd voor het Publiek:

12 Jaar en ouder.

Mijn mening over de Film:

Ik vind dat met de film Afblijven een goed voorbeeld is gegeven van hoe het niet moet. En ze laten ook goed zien van wat er gebeurd áls je onder invloed bent. Ik vind het een heel aangrijpende en interessante film om te zien.

REACTIES

A.

A.

Ik vind het echt een heel slecht boekverslag net zoals die andere!
Ik snap er niks van en zo kan ik toch mijn eigen boekverslag niet goed maken! OMG

13 jaar geleden

P.

P.

Heel slecht vooral die samenvatting...

13 jaar geleden

E.

E.

vraag je om een boekverslag,, wat krijg je?! een verslag van de film

13 jaar geleden

H.

H.

wajo weetje hoe slecht, donder een eind op of maak een betere

12 jaar geleden

U.

U.

Dit verslag is gewoon goed +Er staat toch duidelijk: Filmeditie. Stelletje kneuzen!

12 jaar geleden

R.

R.

gwn goed verslag

12 jaar geleden

B.

B.

jullie kunnen netzohard oprotten deze persoon heeft moeite gedaan voor dit verslag!

12 jaar geleden

M.

M.

k snap jullie echt nie hoor. ik ben nu ook een boekverslag aan het maken en dit verslag helpt me supergoed, dus zoek dan de versie van het normale boek ipv de filmeditie.

11 jaar geleden

N.

N.

je moet niet lopen zeiken. het is een goed verslag en het helpt me. en als je zo commentaar hebt maak dan zelf maar een verslag als je het zo goed weet!!!!!!!!!!!!!!!1

11 jaar geleden

F.

F.

het is een goed verslag. ik hou namelijk ook mijn boekverslag over de filmeditie. ik heb er heel wat informatie vandaan gehaald. dus ik weet niet wat jullie lopen te zijken

10 jaar geleden

K.

K.

Goed verslag alleen de samenvatting had iets uitgebreider gemogen x

10 jaar geleden

T.

T.

is het nou Jordi of Jordy want bij hoofdpersonen staat Jordi maar in de samenvatting staat Jordy

9 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Afblijven de filmeditie door Carry Slee"