Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Zeeslag bij Shetland door Johan Veenhof

Beoordeling 6.5
Foto van een scholier
Boekcover Zeeslag bij Shetland
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 248 woorden
  • 24 maart 2009
  • 10 keer beoordeeld
Cijfer 6.5
10 keer beoordeeld

Boekcover Zeeslag bij Shetland
Shadow
Zeeslag bij Shetland door Johan Veenhof
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Samenvatting:

Kapitein Alen Rodney krijgt als opdracht om met zijn torpedojager de Rorqual militairen op te halen uit Noorwegen omdat deze hard nodig zijn in Engeland zelf. Als hij naar zijn boot gaat om te vertrekken wordt hij gebracht door chauffeuse Daphe Stanmore hij wordt hier in een klap verliefd op. Als hij in de haven is vertrekt hij met zijn schip de Rorqual op weg naar Noorwegen. Als ze onderweg zijn komen ze een brandend schip tegen en weten dan dat er een U-boot in de buurt is. Ze kunnen nog een paar bemanning leden van de brandende boot redden omdat die in een sloep zaten. Even later komen ze in gevecht met de U-boot maar uiteindelijk duikt de U-boot weer onder en hebben ze er geen last meer van. Tot dat ze een Condor tegen komen een zeer gevreesd vliegtuig omdat hij heel groot is en veel bommen en brandstof kan vervoeren. De Condor lost zijn bommen maar wonder boven wonder overleven ze het en gaan er geen bommen raak. Alleen dit zijn niet de enige problemen ze moeten namelijk ook nog op tijd komen voor de militairen die wachten. Dit lukt allemaal nog maar net door al het op onthoudt. Ook het weer zit niet mee het is ijskoud en het stormt heel vaak. Toch komen ze nog net op tijd voor de militairen die onderweg ook nog een Duits schip tegen zijn gekomen. Dan varen ze terug naar Engeland en verlooft Alen met Daphne.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Zeeslag bij Shetland door Johan Veenhof"