Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

De eetclub door Saskia Noort

Beoordeling 6
Foto van een scholier
Boekcover De eetclub
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas vmbo | 673 woorden
  • 17 februari 2009
  • 4 keer beoordeeld
Cijfer 6
4 keer beoordeeld

Boekcover De eetclub
Shadow

Op een koude winternacht gaat een kapitale villa in vlammen op. Evert Struyk, getrouwd, vader van twee kinderen en succesvol zakenman, komt daarbij om het leven. Zijn vrouw Babette en zijn kinderen weten ternauwernood te ontsnappen. Hun vriendenclub, ‘de eetclub’, is geschokt en verbijsterd. Babette wordt opgevangen door haar vriendin Karen. Karen komt tot…

Op een koude winternacht gaat een kapitale villa in vlammen op. Evert Struyk, getrouwd, vader van twee kinderen en succesvol zakenman, komt daarbij om het leven. Zijn vrouw Babette…

Op een koude winternacht gaat een kapitale villa in vlammen op. Evert Struyk, getrouwd, vader van twee kinderen en succesvol zakenman, komt daarbij om het leven. Zijn vrouw Babette en zijn kinderen weten ternauwernood te ontsnappen. Hun vriendenclub, ‘de eetclub’, is geschokt en verbijsterd. Babette wordt opgevangen door haar vriendin Karen. Karen komt tot de ontdekking dat de vriendschappen binnen de eetclub niet zo onvoorwaardelijk zijn als zij leken. Langzaam maar zeker wordt het voor Karen duidelijk dat bepaalde mensen belang hebben bij de dood van Evert.

De eetclub door Saskia Noort
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
1. Titel+verklaring: De eetclub is de titel van het boek. Een vriendengroep richt een club op, die ze de eetclub noemen. Ze richten de eetclub op, die heet zo omdat ze tijdens de bijeenkomsten eten. Bijvoorbeeld een keer “ Mijn bijdrage bestond uit zalmmousse en twee appeltaarten, die nu op tafel stonden naast de schalen met knapperig stokbrood, brokken roquefort en boerenbrie, rivier kreeftjessalade, een mand vol hotdogs voor de kinderen en een hele verzameling knijpkanjers curry, mayo, mosterd, ketchup én American fritessaus.” Hieruit lees je dat Saskia alles heel erg veel te benadrukken
2. De naam van de schrijfster is Saskia Noort

3. Een korte beschrijving van de belangrijkste personen:
• De ikpersoon, Karen. Karen is getrouwd met Michel. Samen met hem is ze verhuisd. Zij wordt lid van de eetclub. Later in het boek gaat Karen vreemd met Simon.
• Babette is ook lid van de eetclub Aan het einde van het boek blijkt dat zij haar eigen man en Patricia vermoordt heeft.
4. Samenvatting in maximaal 15 woorden van je boek:
Karen is een vriendin van Babette die haar man en een andere vriendin heeft vermoord.
5. Stel 10 vragen aan jouw hoofdpersonage, en beantwoordt die ook.
Vraag 1: Waarom ben je vreemd gegaan?
Antwoord 1: Ik wist niet meer wie ik wel en niet moest doen. We waren ook behoorlijk aangeschoten die avond. Simon kon niet meer met zijn auto naar huis toe, en toen hebben we het bij ons in de schuur gedaan.
Vraag 2: Waarom heb jij je eigen man niet in vertrouwen genomen na de vrijpartij?
Antwoord 2: Ik wist niet meer wat en wie ik kon vertrouwen. Ik was heel erg met de moord op Evert bezig. En daar kwam later Hanneke ook nog eens bij.
Vraag 3: Waarom heb je de politie wel in vertrouwen genomen?

Antwoord 3: Ik wist dat de politie aan niemand iets door zou vertellen.
Vraag 4: Heb je na de vrijpartij nog contact met Simon gehad?
Antwoord 4: Ik heb een lange tijd geen contact meer met Simon gehad. Maar na een lange tijd dacht ik dat het gevoel voor hem wel weg zou zijn. Dat was niet zo, ik voelde nog heel veel voor hem.
Vraag 5: Heb je iets nog niet aan de politie of aan jou man vertelt?
Antwoord 5: Nee ik heb alles aan de politie, wat hun aan ging dan, en aan mijn man opgebiecht.
Vraag 6: Schrok je toen je hoorde dat Hanneke gesprongen, of van haar hotelbalkon geduwd was?
Antwoord 6: Ja natuurlijk schrok ik! Wie zou er nou niet schrikken als een dierbare op de intensive care komt te liggen? Iedereen toch!
Vraag 7: Vind je het erg wat Babette gedaan heeft, met haar eigen man en Hanneke?
Antwoord 7: Ja, en dan ook nog op de afscheidsceremonie van Hanneke komen opdagen. Hoe durft ze. Ik vond het echt gek dat zij daar kwam!
Vraag 8: Vind je het gek dat Babette haar man en Hanneke vermoord heeft?
Antwoord 8: Nee eigenlijk niet. Evert was niet helemaal 100% en Hanneke had een relatie met hem.
Vraag 9: Waarom vind je het niet gek dat Babette haar man en Hanneke vermoord heeft?
Antwoord 9: Haar man Evert had een relatie met Hanneke, zoals ik net al zei. Zij was er zelf helemaal niet trots op. Ze wilde hem en haar voorgoed uit haar leven hebben. Dat heeft zij dus zo gedaan.

Vraag 10: Was het moeilijk voor je toen je doorkreeg dat Babette je betrapte tijdens de afspraak met Simon?
Antwoord 10: Het was inderdaad moeilijk. Toen kreeg ik dus pas door dat Simon ook een geheime relatie met Babette had: “ Als je van me houdt Babette, dan geef je me de tijd. Dan komt alles goed dat beloof ik je…’ `Ik heb je genoeg tijd gegeven. En niemand staat ons geluk nog in de weg, Simon! Waarom laat je me dan vallen? Waarom ga je haar dan neuken?’ ze duwde haar knie in mijn nek, zo hard dat mijn nekwervels kraakten. Ik dacht aan Hanneke, stuiptrekkend op een koude, smerige Amsterdamse stoep, aan Evert stervend in de vlammen, aan de wanhopige betraande gezichtjes van hun kinderen. Ik mocht niet bang zijn.”

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "De eetclub door Saskia Noort"