Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Kleur bekennen door Hans Mijnders

Beoordeling 7.1
Foto van een scholier
Boekcover Kleur bekennen
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas vmbo/havo | 617 woorden
  • 3 juni 2008
  • 43 keer beoordeeld
Cijfer 7.1
43 keer beoordeeld

Boekcover Kleur bekennen
Shadow
Kleur bekennen door Hans Mijnders
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
1 Korte uitleg

Ik heb het boek gekozen omdat ik het boek wel eens had gelezen,en er toen erg enthousiast over was. In het boek zitten ook veel emoties.

2 Titel en schrijver van het boek

De titel van het boek is: Kleur bekennen
Hans Mijnders heeft het boek geschreven.

3 Verklaring van de titel

Kleur bekennen: Je mening uiten/partij kiezen.
Xander (hoofdpersoon) wil zijn mening geven maar durft niet goed. Hij is bang dat hij daardoor uit de groep valt.

4 Naam en plaats van de uitgever

De uitgeverij: Callenbach

Plaats: Kampen

5 Gegevens over de schrijver

Hans Mijnders werd op 29 oktober 1958 in Rhoon geboren. Na kleuterschool, lagere school en HAVO is hij naar PA (=Pedagogische Academie) De Driestar in Gouda gegaan.Hij wilde (net als zijn vader) graag onderwijzer worden. In die tijd duurde de PA 3 jaar. In 1982 werd hij leerkracht op de christelijke basisschool ‘De Ark’ in Ridderkerk en vervolgens directeur van de Rehobothschool in Ridderkerk.
Hans Mijnders is getrouwd en heeft drie kinderen.
Deze boeken heeft Hans Mijnders ook geschreven:

* Schuld! (1999)
* Lef (2000)
* Verdacht (2001)
* Stress in groep zes (2001)
* Verdacht (2001)
* De kracht van groep 8 (2002)
* Kleur bekennen (2003)
* Overleven in groep 7 (2003)
* Lawaaisaus (2004)
* Cirkels (2004)

6 Soort boek

Het boek is een eigentijds verhaal.
Veel dingen in het boek komen in deze tijd ook veel voor bijv. verkeerde vrienden.

7 Waar het boek over gaat

Het boek gaat over Xander hij heeft niet veel vrienden maar maakt vrienden met Richard. Richard spuit graffiti Xander mag een keer mee. Op de laatste dag (kolderdag) maakt Xander een graffiti tekening op de muur, maar hij wordt verraden. Door wie!?

8 De Hoofdpersoon

Xander is de hoofdpersoon, hij zit in de examenklas van het VMBO. Hij is bevriend met een paar kinderen uit zijn klas. Xander gaat graffiti spuiten met Richard maar blijft toch goed zichzelf. Zelfs als Richard zegt dat hij spuitbussen beter kan stelen doet hij het niet.


9 De gebeurtenissen

De gebeurtenissen worden vertelt zoals ze gebeuren. Dus zonder terugblikken enz.

10 De Samenvatting

Xander zit in de examenklas van het VMBO. Hij heeft niet zoveel vrienden, hij vind Lianne heel leuk ze werken samen bij de klusser maar Lianne heeft al verkering met Lorenzo. Xander vertrouwt Lorenzo niet, Xander vertrouwd Richard ook niet maar als hij Richard leert kennen blijkt hij heel aardig te zijn. Ook raakt hij bevriend met Roos een vriendin van Lianne, en Robbert een vriend van Richard.
Richard spuit graffiti, dat vind Xander erg tof, hij mag zelfs een keer mee met Richard! Samen gaan ze er ’s nachts op uit om muren te versieren, zelfs een trein! Maar als Richard zegt dat Xander beter de spuitbussen kan stelen en dat ze ze vast niet zullen missen begint hij te twijfelen. Maar Richard blijft door gaan voor jou is het toch een makkie, je werkt bij De Klusser!
Wat is Richard eigenlijk voor vriend? Soms begint Richard ook opeens te schreeuwen als Xander wat vraagt. En zegt dan geërgerd dat hij niet zoveel moet vragen. Hij steelt uiteindelijk geen spuitbussen en stuurt een sms’je : Als je spuitbussen nodig hebt koop je ze zelf maar! Nadat hij dat sms’je heeft gestuurd is de volgende dag hun garage deur ondergespoten met spuitbussen. Er staat op: MSN maniakken stoppen nooit; weet Xander dat heeft Richard hem al verteld.
Xander vermoed dat Richard hun garage deur heeft ondergespoten maar Richard ontkent. De laatste dag is in zicht Lorenzo probeert Xander, Richard, Roos en Lianne over te halen om een paar vergaande grappen uit te halen. Xander heeft er geen zin in, zometeen komt hij in de problemen! Hij moet er niet aan denken.
Helaas klopt zijn voorgevoel, als hij op kolderdag een graffiti tekening op de muur spuit staat er de volgende dag met rode letters onder: XANDER. Hij is verraden maar door wie!?

REACTIES

A.

A.

hartelijk bedankt, ik moet mijn boekbespreking over dit boek houden dus ik heb hier heel veel aan.
succes verder! Andrea

13 jaar geleden

G.

G.

het is wel goed:(

11 jaar geleden

G.

G.

het is wel handig maar niet egt geweldig

10 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Kleur bekennen door Hans Mijnders"