Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

De vos van de Biesbosch door Ad van Gils

Beoordeling 5.4
Foto van een scholier
Boekcover De vos van de Biesbosch
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 535 woorden
  • 11 april 2008
  • 8 keer beoordeeld
Cijfer 5.4
8 keer beoordeeld

Boekcover De vos van de Biesbosch
Shadow
De vos van de Biesbosch door Ad van Gils
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Motivatie voor het gelezen boek:
Ik heb dit boek gekozen omdat ik de meeste oorlog boeken erg spannend en interessant vind. Ik had ook al een keer eerder een leuk boek van Ad van Gils gelezen, dus ik verwachtte van te voren al een beetje dat dit boek niet saai zou zijn.

Gegevens van het gelezen boek:
Titel: De Vos van de Biesbosch
Schrijver: Ad van Gils
Uitgeverij: Kluitman
Druk: 10e druk

Beschrijving van de omslag:
Op de afbeelding op de voorkant zie je een jongen die een andere jongen meesleept het lijkt of de meegesleepte jongen gewond is. Er loopt ook nog een man met de jongens mee achter hun aan komen 3 Duitse soldaten aan rennen.

Ze lopen midden in hoog riet en in het midden staat een klein huisje met 1 raam en op de muur is een vossenkop getekend met krijt.
Ik vind dat de afbeelding goed bij het verhaal past want in het verhaal hebben ze het steeds over grienden( heel erg hoog riet). De sfeer op de afbeelding is erg spannend want je wil weten wat er gaat gebeuren als je de foto ziet.

Titelverklaring:
De titel “De Vos van de Biesbosch” is ontstaan om dat Dirk in het boek steeds gevaarlijke acties uitvoerde en dat hij altijd heel sluw was en soms ook onvoorzichtig maar hij werd nooit gepakt.
Toen hebben zijn vrienden hem de naam gegeven De Vos van de Biesbosch.

Genre of verhaalsoort:
De genre van het boek is Oorlog want het hele verhaal speelt zich af in de tweede wereld oorlog. dat weet ik omdat ze in het boek vertellen dat de joden onderduiken voor de Duitsers en veel mensen gaan naar de Biesbosch als schuilplaats.

De belangrijkste gebeurtenis in het verhaal is denk ik dat Dirk een jongen helpt die op straat achter naar word gezeten door Duitse soldaten Dirk riep de jongen en de jongen kwam naar hem toe , Dirk liep de steeg in met een jongen en zag dat hij gewond hij verstopte de gewonde jongen achter wat struiken en zij dat hij zo weer terug kwam.
Toen de Duitsers gestopt waren met zoeken ging Dirk weer naar de struiken alleen de gewonde jongen was er niet meer. Een man deed de deur open en zij kom snel naar binnen de gewonde is hier, toen Dirk eenmaal binnen was en keek de jongen eens goed aan zag hij dat het zijn oude schoolvriend was Chiel van Kerkum.
Chiel en Dirk werden een beetje geholpen door de mensen maar moesten daarnaar weer weg ze mochten de boot van de meneer mee want anders kwamen ze nog niet ver. Dirk was van plan naar het huis van zijn ouders te gaan midden in de Biesbosch daar durfde geen Duitser zich te wagen want het was een gevaarlijk gebied als je er onbekend was. Toen Dirk en Chiel bij Dirk zijn huis waren zijn ouders nog al boos omdat hij een gevaarlijk iets had gedaan, nu zat de zwarte meester (leider van een groepje WA mannen) achter hem aan en die zal niet opgeven voor hij Dirk te pakken had. Dus besloten Dirk en Chiel zelf samen een goede schuilplaats te zoeken dan brachten ze zijn ouders ook niet in gevaar.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "De vos van de Biesbosch door Ad van Gils"