Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Na het licht door Johan Vandevelde

Beoordeling 5.4
Foto van een scholier
Boekcover Na het licht
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas havo/vwo | 323 woorden
  • 14 november 2007
  • 113 keer beoordeeld
Cijfer 5.4
113 keer beoordeeld

Boekcover Na het licht
Shadow
Na het licht door Johan Vandevelde
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
"Na het licht" is een science fiction verhaal geschreven door Johan Vandevelde.

Inhoud
Door de kernoorlog in de 21ste eeuw sterven bijna 6 miljard mensen. Honderd jaar later proberen Boran en zijn moeder Nalea te overleven op zoek naar water. Onderweg worden ze overvallen door de bende van de Cycloop. Nalea ontvoeren ze omdat zij weet waar de kaart ligt waar op staat waar water is te vinden. Boran laten ze achter en wordt geholpen door zijn vriend Mattia, samen met zijn wasbeer Bliksem.

Op zoek naar kerosine voor de supersnelle reactorbrommer van Mattia ontmoeten ze Leslie die hun zal helpen te zoeken naar de bende van de Cycloop en wordt overvallen door de Cycloop. Het bevrijdingsteam komt helaas te laat en Ken Rido sterft. Via een binnendoor route vinden ze alsnog de bende van Cyloop. In een gevecht vermoordt Boran met zijn kruisboog de cycloop. Mattia overleeft de aanslag op hem door de hondenpenningen die hij om heeft.


Personen
Hoofdpersoon
Boran, 11 jaar. Samen met zijn moeder Nalea op zoek naar water.

Mattia, zwerver, 13 jaar. Bloedbroeders samen met Boran. Rijdt op een supersnelle reactorbrommer en heeft als huisdier Bliksem een wasbeer.

Bijpersonen
Nalea de moeder van Boran

Renco, artificiële mens (robot) vriend van zijn overleden vader en grootvader. Wordt vermoord door de Cycloop.

Leslie, vriendin van Boran en Mattia. Ze heeft lang donkerbruin haar in een paardenstaart, Mattia wordt verliefd op haar.

De Cycloop, leider van de piratenbende. Heeft in één oog een cameralens.

Ken Rido, machtige leider van de onderstad, met een leger van 500 man. Heeft één dochter Kia.

Tijd en plaats
Dit verhaal speelt zich af in Europa, in de 21ste eeuw honderd jaar na een kernoorlog. Dit is realistisch omdat er nu ook kernwapens zijn en er een Derde Wereldoorlog zou kunnen uitbreken.

Probleem
Het probleem in dit verhaal is het gebrek aan water. Uiteindelijk komen ze, nadat Nalea bevrijdt is, bij de oceaan en met behulp van een ontziltings-installatie kunnen ze het zeewater gebruiken.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.