Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

All I want door Margaret Johnson

Beoordeling 7.4
Foto van een scholier
Boekcover All I want
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vwo | 1144 woorden
  • 12 oktober 2007
  • 209 keer beoordeeld
Cijfer 7.4
209 keer beoordeeld

Boekcover All I want
Shadow
All I want door Margaret Johnson
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Alles wat ik wil.

Alex: persoonlijke assistent van Brad, op de kunstgalerie in Brighton.
Brad: baas van de kunstgalerie.
Barry: Alex haar vriendje.
Tania: Brad zijn vriendin.
Betty: Alex haar moeder.
Christopher: Brad zijn neef.

Een slechte start voor een verjaardag.
Alex is 30 geworden. Ze werkt voor Brad. Ze is verliefd op hem, maar hij heeft al een vriendin. Ze is laat voor haar werk en kan geen schoenen vinden. Normaal loopt ze, maar nu gaat ze met de bus. Op haar werk aangekomen is de deur op slot. Brad doet even later wel open en ze gaan koffie drinken. Hij moet lachen om haar verschillende kleur van schoenen. Dan komt Arthur binnen en vertelde dat hij zijn schilderijen niet wil showen. Brad is erg teleurgesteld. Hij geeft Alex de rest van de dag vrij en loopt weg zonder haar en laat haar betalen.

Een stukje over Alex haar eigenaardige familie.
Alex wil helemaal geen vrije dag, want nu is ze niet bij Brad. Diana komt langs met bloemen en wenst haar een fijne verjaardag. Alex en Diana praten samen over Brad. Diana stelt voor om samen naar Alex haar ouders te gaan, Betty en Jeff. Ze hebben bijnamen vernoemd naar de aarde, Betty heet wilg en Jeff heet maan. Ze gaan samen op weg naar Rottingdean, dat is waar de ouders van Alex wonen.


Het leven zou op een kleurrijke vaas moeten lijken.
De moeder van Alex vindt Barry een beetje saai, in tegenstelling tot Brad die ze een stuk beter vindt. Als verjaardagscadeau krijgt Alex een grote kleurrijke vaas. Thuis gekomen gaat ze even slapen, maar als ze wakker wordt is het al 7 uur. Terwijl ze met Barry afgesproken had dat ze om half 7 in het restaurant zou zijn. In het restaurant is Tania ook en waar Tania is, daar is Brad. Hij doet erg aardig tegen haar in tegenstelling tot Tania. Uiteindelijk komt Barry binnen en hij wenst haar een fijne verjaardag.

Praten is niet altijd gemakkelijk.
Een meisje met ballonnen wenst Alex een fijne verjaardag en zingt Happy Birthday. Barry verteld iedereen dat Alex 30 is geworden. Alex vindt dit alles vreselijk. Brad en Tania kregen een conflict. Alex kon zich alleen hierop concentreren, en niet op het verhaal van Barry. Tania loopt weg, Brad volgt haar. Bij de tafel van Alex feliciteert hij haar. Alex vertelt aan Barry dat Brad haar baas is.
Alex vindt zichzelf minderwaardig. Ze denkt dat Brad door de ruzie van Tania nu een vrij man is. Er is iets verkeerd. Journalisten staan voor de galerie. Ze herinnert de woorden van Tania en weet waar het conflict over gaat. Er moet een verband zijn tussen de journalisten en Tania’s en Brad’s conflict. Maar wat?

Het verkeerde plaatje.
Brad vertelt dat ze door de achterdeur naar binnen moeten. De Ralph Blackmen schilderijen op de galerie van Brad zijn namelijk nep. Het is een schandaal. Brad en Alex vluchten. De journalisten stellen vragen maar Brad en Alex antwoorden niet. Ze stappen in hun auto en rijden weg.

Het huis op de heuvel bekijken.
Ze gaan richting Firle Beacon. Alex ziet een huis. Tot haar grote verrassing stoppen ze daar. In het huis hangen overal schilderijen. Alex ziet een wit schilderij. Ze weet niet wat het voorstelt. Brad is verontwaardigd. Ze werkt voor Brad op de kunstgalerie, maar in werkelijkheid weet ze niets van de kunst af. Brad gaat schilderen, Alex gaat beneden een boek lezen. Misschien kan ze ontdekken wat het witte schilderij voorstelt.

Alleen met Brad.

Alex wil wat gaan koken om te laten zien hoe geweldige kokkin ze is. Ze vindt Brad’s boeken saai. Toch lees ze deze. Ze wil zijn kunst mooi gaan vinden. Ondertussen zit het eten in de oven. Ze valt in slaap. Als ze wakker wordt zegt Brad dat hij iets aangebrands ruikt. Het eten is mislukt. Brad kijkt een quiz, Alex haat ze. Brad deelt haar mede dat hij haar niet langer nodig heeft als assistente. Hij vindt haar mooi, ook al heeft ze ook haar slechte kanten. Alex huilt, Brad troost haar. Alex denkt dat ze gekust wordt………


Christopher komt logeren.

……… maar Brad is in slaap gevallen. Ze gaan allebei slapen. In de ochtend hoort Alex een vrouwenstem. Ook ziet ze een jongetje. Ze denkt dat het Brad’s zoontje is, maar het is Brad’s zus met haar kind Christopher. Dan gaat de zus weg. Brad gaat even boodschappen doen. Na veel smeken blijft Alex bij Christopher om een tijdje op hem te passen. Ze vertelt hem een mooi verhaal. Brad komt weer thuis.

Wensen komen niet altijd uit.
Christopher lag in bed. Alex maakte zich mooi voor Brad en had 10 wensen met het zelfde onderwerp. Geen van de wensen kwam uit. Brad keek niet eens naar haar op, maar hij ging stappen. Alex was zeer teleurgesteld.

Alex zonder Brad.

Alex telefoneerde veel. Alex probeerde een verhaal te schrijven. Het lukt nog niet al te best. Alex is bezorgd. Het is elf uur en Brad is er nog steeds niet. Ze kruipt uit angst bij Christopher in bed. Dan belt Tania haar en ze schrikt wakker. Nu weet Alex helemaal niet meer waar Brad is. Ze dacht namelijk bij Tania.

Alex – kinderschrijfster.
Christopher is wakker geworden door de telefoon. Hij ontdekt het begin van Alex verhaal en wil dat ze het voorleest. Christopher geeft haar aanwijzingen hoe ze het beter zou kunnen doen. Het wordt uiteindelijk toch een goed verhaal. Brad komt thuis met een blauw oog veroorzaakt door de vervalser van de Ralph Blackmen schilderijen. Brad schaamt zich voor het blauwe oog, daarom ontliep hij Christopher.
Alex en Christopher zagen Barry’s auto. Ze reden mee om een kerstboom te kopen voor bij Brad thuis.


De 2 B’s (Barry en Brad)

Na het opzetten van de kerstboom hoorde Alex een vrouwenstem. Het was Diana. Dan komt Brad al scheldend binnen. Brad past dezelfde versiertruc toe bij Diana. Alex dacht dat zij speciaal was voor Brad, maar hij deed dit bij iedereen.

Gekleurd wit.
Diana is niet geïnteresseerd in Brad. Wat een goede vriendin is ze toch. Barry en Diana gaan de salsa dansen. Het lijkt op liefde maken. Alex is jaloers. Brad wil Diana en Barry jaloers maken en kust Alex. Ze duwt hem weg. Dan komt Christopher binnen met een schilderij van een kerstboom. Bad wordt boos. Dit was zijn “witte” schilderij. Brad stuurt iedereen weg. De vader en moeder van Christopher komen om hem op te halen. Barry en Alex gaan wandelen.

Fijne kerst.

Het is Kerstmis. Ze eten een speciaal diner. Barry gaat mee naar Alex ouders. Brad en Tania gaan trouwen. Barry en Alex gaan samen op salsadansen. Tijd voor de cadeautjes. Barry krijgt een schilderij van een brug (niet van de kunstgalerie!!!). Alex krijgt skischoenen. Barry heeft 2 tickets geregeld voor een skivakantie in Australie. Dan kust Alex Barry.

EINDE !!!!!!!!!

REACTIES

L.

L.

ik heb dit boekje ook gelezen, en volgens mij werd ze 13, niet 30. en ze hebben niet om half 7 afgesproken, maar om half 8!



15 jaar geleden

L.

L.

Ze word echt wel 30.
nooit geen 13!

13 jaar geleden

F.

F.

Ze gaan op skivakantie in oostenrijk niet in australie!
Verder goede samenvatting!

13 jaar geleden

L.

L.

sorry hoor maar ze wordt dertig, lees een keer wat beter en ga geen mensen beschuldigen als je het niet weet pff

11 jaar geleden

A.

A.

Bedankt voor de samenvatting! Barry geeft Alex kaarten voor een ski vakantie in Oostenrijk, niet in Australië.

10 jaar geleden

N.

N.

De moeder gaf de tickets naar een skivakantie naar Oostenrijk en niet naar Australië.

8 jaar geleden

D.

D.

@Nobodyknows: Ze krijgt het cadeau van Barry, er staat namelijk op blz. 94: 'Then it's time for me to open my present FROM HIM". En ik mag hopen dat die moeder geen man is.

8 jaar geleden

L.

L.

Leuk verslag

5 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "All I want door Margaret Johnson"