Eindexamens 2024

Wij helpen je er doorheen ›

VAMP - pas op voor de webcam! door Caja Cazemier

Beoordeling 6.9
Foto van een scholier
Boekcover VAMP - pas op voor de webcam!
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vmbo | 2073 woorden
  • 3 juli 2007
  • 416 keer beoordeeld
Cijfer 6.9
416 keer beoordeeld

Boekcover VAMP - pas op voor de webcam!
Shadow
VAMP - pas op voor de webcam! door Caja Cazemier
Shadow
ADVERTENTIE
Nieuw seizoen Studententijd de podcast!

Studenten Joes, Tess en Annemoon zijn terug en bespreken alles wat jij wilt weten over het studentenleven. Ze hebben het onder andere over lentekriebels, studeren, backpacken, porno kijken, datediners, overthinken, break-ups en nog veel meer. Vanaf nu te luisteren via Spotify en andere podcast-apps! 

Luister nu
Algemene gegevens
v De titel van het boek is: Pas op voor de webcam! (VAMP)
v De schrijfster van het boek is : Caja Cazemier
v De uitgeverij van het boek is : Ploegsma
v Het boek is in 2006 uitgekomen
v Het omslagontwerp is gemaakt door: Jan De Boer

Hoofdstuk 1: Jade oefent voor leuke houdingen voor de spiegel. Ze gaat vandaag met Malini foto’s maken om op Sugababes ( dat is een site waar je foto’s vanjezelf op kan zetten en dat je daarvoor punten krijgt) te zetten. Om de foto's te maken gaan ze eerst naar de kapper van de vader van Jade daar laten ze hun haar doen en gaan in de danszaal van de moeder van Jade foto’s maken,

Hoofdstuk 2: Jade krijgt veel complimentjes van haar vrienden! Jade is er blij mee, de moeder van Jade vindt het maar niks dat ze half bloot op de foto’s staat. De vader van Jade haalt de moeder van Jade over om ze nog op internet te laten zitten. Van haar moesten ze eraf!


Hoofdstuk 3: In de avond spreken Jade, Sacha, Malini en Lian af, ze gaan in de avond G.T.S.T kijken. Jade en Sacha krijgen weer complimentjes van hun vriendin Lian die ze een tijdje niet gezien hadden. Ze zijn er erg trots op.

Hoofdstuk 4: Als Jade weer achter de computer gaat en bij sugababes gaat chatten, krijgt ze heel veel complimentje van Zuperzound. Zuperzound is verliefd op Jade en ze chatten een tijdje lang door. Als Zuperzound de hele tijd zo door blijft praten zegt ze dat ze weg moet gaan terwijl dat helemaal niet zo is. Jade had een time-out nodig, maar leuk vond ze het wel. Jade is blij dat ze eindelijk complimenten krijgt.

Hoofdstuk 5: De meivakantie is voorbij, Jade had er enorm tegenop gezien om naar school te gaan. Uit school gaat Jade weer achter de computer om sugababes.nl en ja hoor ZuperZound is online! Jade die chat al een week met ZuperZound en het gaat tot nu toe nog goed! Jade vind dat ZuperZound heel apart is, daarom vind ze hem ook leuk. ZuperZound wilt de msn van Jade om privé te chatten Jade geeft hem zonder te aarzelen.

Hoofdstuk 6: Als Jade naar haar oma gaat dan, verteld ze dat ze een profiel heeft aangemaakt op sugababes. Ze kon het niet verborgen houden dat ze een jongen heeft ontmoet op suagabes, dus verteld het aan haar oma. Haar oma schrikt ze wilt dat Jade alles gaat uitleggen, dat doet Jade ook. Malini heeft al veel punten, de oma van Jade is onder de indruk eigenlijk is Jade best wel jaloers op haar omdat Malini veel meer punten heeft als haar.

Hoofdstuk 7: Jade is aan het msnén met ZuperZound, ZuperZound wilt nog meer foto’s van Jade hebben. Jade stuurt de foto’s naar ZuperZound en krijgt weer foto’s terug van ZuperZound.


Hoofdstuk 8: Jade opent de foto’s van ZuperZound, ze is al helemaal in de wolken. Ze vindt hem knap en is erop verliefd, Jade dacht dat het ook foto’s van iemand anders kon zijn. Ze wilde graag geloven dat hij het toch was, ze is er heel blij om! Ze printte de foto’s uit en keek bij superdudes (dat is een site voor jongens waar jongens hun foto’s kunnen zetten en punten voor kunnen krijgen) maar geen een van de foto’s leken erop. Jade is in de wolken ze denkt heel de dag aan ZuperZound, ze is blij dat eindelijk iemand haar leuk vind.

Hoofdstuk 9: ZuperZound vraagt aan Jade of ze de webcam wilt aandoen, Jade belooft dat ze de webcam in de avond gaat aandoen. Jade is druk bezig met omkleden, als het avond is doet ze de webcam aan en gaat ze msn’en met ZuperZound. Hij vindt haar een echte schoonheid, ZuperZound kon zijn cam niet aandoen omdat hij kapot is. Hij belooft Jade ene nieuwe te kopen. ZuperZound verteld dat hij problemen had thuis en nu woont hij bij zijn vriend. ZuperZound wordt verliefd op Jade zegt hij, Jade is ook verliefd op ZuperZound en zegt het ook.

Hoofdstuk 10: De vriendin van Jade, Malini heeft de top-50 bereikt. Jade is niet jaloers. Jade verteld op school wat ze allemaal gedaan heeft met ZuperZound. Jade vindt zichzelf heel erg stoer omdat hij de hele tijd flirt met Jade.

Hoofdstuk 11: Jade moet in de avond onverwacht gaan oppassen maar erg vindt ze het niet. Als de kinderen op bed liggen zit Jade een mooi shirtje in de slaapkamer van de moeder van de kinderen liggen. Jade trok het aan en was het vergeten uit te doen.

Hoofdstuk 12: Jade kijkt in de avond nog even of ZuperZound online is en ja hoor hij is er nog! ZuperZound vroeg of de webcam aan mocht, Jade vond het goed. ZuperZound vroeg of hij meer mocht zien! Jade vond het niet erg en liet haar bovenlijf zien. Hij vroeg of haar shirtje uit mocht Jade vond dat ook niet erg! Ze had het hemdje aan die ze vergeten was uit te doen. De volgende keer wou ZuperZound steeds meer van haar, Jade vond het geen probleem en deed wat hij vroeg, ZuperZound had nog steeds geen webcam!

Hoofdstuk 13: ZuperZound vraagt de volgende dag weer aan Jade of ze haar topje uit wilt doen! Hij beveelt het omdat ze het de dag daarvoor ook gedaan had. ZuperZound bleef maar bevelen dat ze het moest doen, Jade wou het niet. Nu begint hij Jade te chanteren, hij heeft de foto’s va Jade bewerkt wat ze gisteren voor de cam gedaan heeft! Jade moet nu wel doen wat hij zegt want hij gaat het anders naar de school van Jade sturen!


Hoofdstuk 14: Jade is heel erg bang, maar het was haar eigen schuld. Ze vertrouwde ZuperZound heel erg. Jade kon het aan niemand vertellen door haar schaamte, ze gaat naar het balletzaal van haar moeder en voor het eerst heeft ze het daar niet naar haar zin.
Ze ging weer achter de computer om te zeggen aan ZuperZound dat ze het niet ze meer leuk vind. Maar hij luistert helemaal niet! Jade is heel erg bang ! Maar ZuperZound blijft haar nog steeds chanteren. ZuperZound heeft gisteravond alles opgenomen wat Jade allemaal voor de webcam deed!

Hoofdstuk 15: Jade geloofde nu ook al niet meer dat op de foto’s echt ZuperZound was. Als ze weer met zuperZound aan het msn'en is zegt ze dat hij zijn webcam aan moet doen! Hij deed de webcam aan, Jade geloofde niet wat ze zag! Wat moest ze nu doen? Ze kan het aan niemand vertellen, gaat ZuperZound nu de foto’s naar school en naar haar ouders sturen?

Hoofdstuk 16: Als Jade uit school is gaat ze met Sacha mee huiswerk maken, omdat ze te bang is dat haar ouders de foto’s hebben ontvangen. Als ze in de avond thuis is, is er niks aan de hand ze denkt dat ZuperZound misschien wel gelogen heeft. Jade wist het er is iets mis! De hele week ging Jade met Sacha mee om te gaan leren ze was te bang dat haar ouders de foto’s hebben ontvangen. Ze durft het nog steeds aan niemand te vertellen.

Hoofdstuk 17: Jade wist niet meer wat ze most doen op een zondagmiddag, het zat haar heel erg dwars. Ze ging maar even weg ze gaat nu naar haar oma Hetty daar kan ze het niet uithouden. Ze barst in huilen uit en ze vertelt alles aan haar oma. Haar oma is erg boos, niet op Jade maar op ZuperZound hoe hij dat allemaal zo ver heeft kunnen krijgen!

Hoofdstuk 18: Op de sportdag horen Malini, Sacha en Lian mensen domme opmerkingen maken over Jade ze zeggen : ‘Sexy foto’s, blote borsten, sexy look!’ Jade kon het niet meer geheim houden ze vertelde het aan haar vriendinnen ze zijn heel erg geschrokken en waren heel erg boos op ZuperZound!

Hoofdstuk 19: Jade heeft inmiddels al alles aan haar vader en moeder verteld, ze gaan naar de politiebureau om aangifte te gaan doen. Jade moet haar PC inleveren en ze zien alle gesprekken. Het gebeurt niet voor het eerst heeft de rechercheur gezegd. Jade is erg blij dat ze het verteld heeft. Uiteindelijk hebben ze niet kunnen vinden wie het is maar Jade vind het niet erg!


Waarom heb ik dit boek gekozen?
Ik heb dit boek gekozen omdat ik een korte samenvatting achter het boek gelezen had en mij wel een goede boek leek! En het is het ook, dit boek is heel erg leerzaam. Er staan realistische dingen in waar je goed van kan leren dat je niet fout met chatten om gaat. Er staan ook tips in voor veilig chatten en ik denk dat ze wel goed te gebruiken kunnen worden! Er zijn best wel veel mensen met dit soort problemen!

Wat is mijn eerste persoonlijke reactie?
Mijn eerste reactie was dat Jade de verkeerde kant op ging! Ze had ZuperZound niet moeten toevoegen en niet naar hem moeten luisteren. Ik was best wel benieuwd hoe het zou aflopen met Jade, of ze het nog steeds geheim zou houden of dat ze uiteindelijk toch aangifte gaat doen! Het lijkt me echt heel erg moeilijk om in zo een periode te zitten, ik begrijp ook wel dat Jade door ging op de webcam, ze was heel erg bang dat haar ouders het te weten zouden komen! Het boek maakt mij heel erg niewsgierig hoe het zou aflopen. Het is heel erg indrukwekkend wat Jade allemaal meemaakt, is echt zielig.

Leeservaringen beschrijven
Heb je door het lezen van het boek iets geleerd? Wat?
Ik heb door dit boek geleerd dat het gevaarlijk kan zijn om met mensen te chatten die je helemaal niet ken!
Ik heb geleerd hoe erg fout het kan lopen!

Bevat het verhaal voldoende gebeurtenissen om te blijven boeien?
Ik vind dat het verhaal wel voldoende gebeurtenissen bevat omdat er steeds interessante dingen gebeuren wat je eigenlijk helmaal niet verwacht.

Reageren de personages voorspelbaar of juist helemaal niet> Wat vind je daarvan?
Ik vind Jade heel erg onvoorspelbaar reageren, ze luistert gewoon naar ZuperZound! En dat had ik helemaal niet verwacht, de dingen die hij allemaal aan haar vraagt en dat Jade ernaar gaat luisteren is al helmaal dom!
Ik vind dat Jade wel wat strenger mocht reageren omdat het zo helemaal verkeerd afloopt!


Wat vind je van het eind? Blijft er veel onduidelijk ?
Ik vind dat het eind wel wat duidelijker kan want Jade die weet nog steeds niet wie ZuperZound is! Dat had denk wel wat duidelijker gemogen

Wind je het lastig om het te lezen? Hoe komt dat?
Ik vind het verhaal niet lastig om het te lezen, het is meer ‘’jongeren taal’’ en als er een moeilijk woord bij staat word het uitgelegd.

Schrijfopdrachten
Schrijf voor een populair tijdschrift een artikel met als titel:
‘’ik was een dagje te gast bij..’’ Beschrijf wat je meemaakte.

Beste lezers op 01-03-2007 was ik te gast bij Jade,
Jade is een meisje van 15 jaar oud, ze houd/hield heel erg veel van chatten met vrienden. Op een dag is ze met haar goede vriendin Malini foto’s gaan maken voor sugabes.nl Sugabes.nl is een site waar je foto’s op kan zetten en van de leden van sugababes.nl punten voor kan krijgen. Jade kreeg heel veel aandacht van een jongen met zijn naam ZuperZound. Jade was er erg trots op en al snel verwisselden ze e-mails, Jade kreeg foto’s van ZuperZound en hij weer van Jade! Jade vertrouwde hem volop, hij vroeg of ze konden cammen. ZuperZound had geen webcam dus hij kon dat niet Jade vond het niet erg en zette haar webcam aan! Als snel vroeg hij aan haar of ze zich wou uitkleden, Jade had er geen problemen mee ze verrouwde hem volop! Hij sloeg al die beelden van Jade op en driegde haar ! Jade was zo geschokt dat ze maar verder ging, hij chanteerde haar. Uiteindelijk heeft ZuperZound al die video’s opgeslagen en naar de schoolsite gestuurd! Jade had geen keus meer ze vertelde het aan haar oma die ze heel erg vertrouwd haar oma gaf haar moed. Jade vertelde het aan haar ouders en samen gingen ze naar het politiebureau. Niemand weet wie die ZuperZound nu is het blift voor altijd een raadsel!
Jade hartstikke bedankt dat je, je verhaal aan ons heb durven vertellen. Nog veel sterkte in de toekomst!

REACTIES

C.

C.

In het boek zijn er 20 hoofdstukken en hier in de samenvatting staan maar 19 hoofdstukken weer geven. Het is niet erg maar dat jullie dit gewoon even weten dat het niet klopt.

15 jaar geleden

C.

C.

dit boek is egt te gek en we doen zelfs ons project erover.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxzies

12 jaar geleden

J.

J.

Dit is echt super gemaakt. Ik moet een boekverslag schrijven over dit boek. En ik weet nog alles... behalve dat stukje met haar oma. En daar hebben jullie mij mee geholpen. Heel erg bedankt daarvoor!!
xxxxxxxziesssssss julia

12 jaar geleden

L.

L.

bestr wel leuk boek, k moet er een poster over maken, ;s
xxx

12 jaar geleden

S.

S.

ik had het boek moeten lezen... geen tijd :$ nu ken ik hem tog haha tnx xoxoxo

12 jaar geleden

L.

L.

ik moet een boekverslag maken best wel moeilijk hoor haha! maar het is echt een leuk verhaal je kan leren dat je niet met vreemde moet praten en al hellemaal geen persoonlijke dingen geven en geen msn! maarjaa.. ze was egt onzeker en ze voelde dr goed bij thjaa.. nuu weet ze tenminste dat ze het niet meer moet doen :P maarja,. byee ! moet snel me boekverslag afmakenn!! :D p.s ik hou ook super veek van chatten :$:$ BOEIENNDD !! xd

11 jaar geleden

F.

F.

ik heb dit boek ook en het is een 10 waard ik heb het in 2uurtje uitgelezen

11 jaar geleden

W.

W.

dankjewel, dit is super handig!!1

11 jaar geleden

I.

I.

wij moesten dit boek voor school lezen hebben wij een boektoets over het was echt een super leuk boek jammer dat dit echt gebeurd in Nederland want het is gewoon niet nodig dat sommige mensen zo doen dus denk ook echt goed na wat je doet op het internet! kus

11 jaar geleden

I.

I.

best een goed verslag, je hebt hier best veel aan ! dankje wel en die 7 heb je wel verdient !

10 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "VAMP - pas op voor de webcam! door Caja Cazemier"