Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Als liefde pijn doet door J.F. van der Poel

Beoordeling 4.9
Foto van een scholier
Boekcover Als liefde pijn doet
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas vmbo | 317 woorden
  • 28 juni 2006
  • 18 keer beoordeeld
Cijfer 4.9
18 keer beoordeeld

Boekcover Als liefde pijn doet
Shadow
Als liefde pijn doet door J.F. van der Poel
Shadow
ADVERTENTIE
Nieuw seizoen Studententijd de podcast!

Studenten Joes, Tess en Annemoon zijn terug en bespreken alles wat jij wilt weten over het studentenleven. Ze hebben het onder andere over lentekriebels, studeren, backpacken, porno kijken, datediners, overthinken, break-ups en nog veel meer. Vanaf nu te luisteren via Spotify en andere podcast-apps! 

Luister nu
263 blz. De Banier - Utrecht Samenvatting: Jolanda gaat haar oma/opa wonen, omdat ze niet meer de nieuwe vriend, Erik van haar moeder kan opschieten. Ze heeft 1 jaar geen contact met haar gehad en is nu aan de sterke drank en rook de ene sigaret na de ander. Haar oma is al lange tijd vergeetachtig en ze komen nu tot ze conclusie dat de dement is. Op een nacht valt opa van de trap en moet als gevolg daarvan geopereerd worden aan zijn knie. Onder tussen moet oma naar het verpleeghuis de “De Tulp”. Opa hebben ze nog niet verteld dat zijn vrouw in een verpleeghuis ligt, omdat hij tot dat ze overlijd voor haar wilt zorgen. Het gaat slecht met oma. Bij opa op de kamer ligt een jongen die een paar jaar ouder is dan Jolanda, Arie, hij kan goed met Jolanda opschieten. Als opa naar huis mag, heeft hij het er moeilijk mee dat oma in een verpleeghuis ligt en als ze dan ook nog eens overlijd kan hij het echt niet meer aan. Jolanda en Arie kunnen het wel met elkaar vinden. Zij gaan dan ook samen een gelukkig leven proberen te lijden. Gedachten: Het boek ‘Als liefde pijn doet’ is een goed en duidelijk boek. Er worden veel problemen beschreven in het boek en allemaal hebben ze wel een belangrijke rol in het boek. Het grootse probleem is dat Jolanda’s oma dement blijkt te worden. Het is een moeilijke situatie voor allemaal, omdat ze het niet willen weten en de opa van Jolanda voor altijd voor zijn vrouw wil zorgen en niet wil toegeven dat ze ziek is. Het is een moeilijk stuk als opa naar het ziekenhuis moet om geopereerd te worden na de val en niet weet dat zijn vrouw naar een verpleeghuis is gebracht. Dat was een moeilijke beslissing voor Jolanda,maar ik vind zelf wel de goede.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.