Cookies..
Door Scholieren.com te bezoeken ga je akkoord met het gebruik van cookies. Klik hier voor meer info.
Moeite met het kiezen van je PWS-onderwerp? Logisch. Klik hier om een goed onderwerp te kiezen. 

Vampier in de school

Paul van Loon

1990

137

6.9 / 10
  • anoniem
  • Nederlands
  • 1107 woorden
  • 14646 keer
    29 deze maand
  • 12 juni 2005
Titel: Vampier in de school
Schrijver: Paul van loon

2. Vertel wat over de schrijver:

Paul van Loon werd geboren op 17 april 1955 in Geleen. Hij is getrouwd en vader van een dochter. Paul is een schrijver voor kinderen en volwassenen van 7 tot 99 jaar oud. Hij is vooral bekend geworden door zijn boeken: de Griezelbus en Dofje Weerwolfje. Paul heeft ook verschillende verhalen voor tijdschriften geschreven, zoals de Donald Duck, Ezelsoor, Okki en de Taptoe. Zijn eerste boek verscheen in 1983 het boek heette: boven op tante Agaat. Sindsdien heeft Paul meer dan 60 boeken geschreven. Hij werd pas echt goed bekend als hij verhalen over de Griezelbus gaat schrijven. Vele van zijn boeken zijn al vertaald in andere landen o.a. in Duitsland, Frankrijk, Italië, Denemarken, Estland en Letland

3. Verklaar de titel, en vertel wat het onderwerp is:

Het boek heet zo omdat er in school een vampier rond dwaalt.

4. Wie waren de hoofdpersonen?

• Jacko
• Sara
• Gaspar
• Edje

5. Welke persoon sprak je het meest aan?

Jacko, want ik vind dat hij de moedigste van het verhaal is.

6. welke gebeurtenis sprak je het meest aan?
Dat Jacko achterna werd gezeten door 3 vampiers, want ik vond dat wel een spannend moment.

7. Waarom heb je dit boek gekozen?
• De titel trok me aan
• Ik heb al vaker van deze auteur gelezen

8. Bij welke genre hoort jou boek?
• Griezel verhaal/Horror
• Fantasie

9.Geef je mening over het boek:

Lengte : Goed van lengte
Inhoud : Spannend
Taal : Kinderachtig
Totaal : Gaat wel

Maak een korte samenvatting:
Jacko en Edje zijn 2 vrienden, ze zitten allebei in de brugklas van Dr. stokercollege. Vlak voor de kerst vakantie merkt Jacko dat er iets mis is met zijn vriend. Hij gaat Edje namelijk ophalen om naar school te gaan, maar het blijk dat Edje zich verslapen heeft. Jacko gaat naar zijn kamer om hem wakker te maken. Daar blijkt Edje onder zijn bed te liggen. Edjes gezicht is heel wit en heeft rode ogen. Edje verteld dat hij nachtmerries heeft over vampiers,en dat hij bezocht wordt door een vampier. Edje vindt het zelf belachelijk omdat vampiers niet bestaan, maar Jacko weet wel beter. Zijn familie komt namelijk uit Roemenië en zijn opa vertelt altijd verhalen over vampiers en weerwolven.

Op school en in de schouwburg wordt er geoefend voor een toneel stuk, over vampiers. Edje heeft hier ook een rol in, namelijk een handlanger van een vampier. Jacko heeft Edje beloofd om een keer te komen kijken bij de repetitie in de schouwburg. Jacko wil namelijk niet naar de voorstelling zelf omdat hij op die dag dat het toneelstuk wordt opgevoerd jarig is. Als ze van school weg willen gaan naar de schouwburg toe komen ze de nachtwaker van de school tegen.(Op school is er namelijk al verschillende keren ingebroken en daarom hebben ze een nachtwaker). Hij is een magere man met pikzwart haar en heeft altijd een zonnebril op. De nachtwaker heeft ook altijd een grote wolfshond bij zich.En hij draagt een ring in de vorm van een vleermuis om zijn pink.De jongens vinden het een enge man en zijn een beetje bang voor hem en helemaal als die middag de wolfshond Edje aanvalt. Gelukkig roept de nachtwaker de hond op tijd weer bij zich voordat er echt wat gebeurt. Ze komen wel te laat voor de repetitie van het vampiertoneelstuk. Jacko vindt het ook maar een saai toneelstuk en gaat de schouwburg verkennen. In het magazijn staat een doodskist. De doodskist gaat dan langzaam open en er komt een gedaante in een wijde mantel uit. Jacko schrikt heel erg en is bang.Hij denkt dat het een vampier is, maar het blijkt een jongen van zijn school te zijn die een grap uithaalt. Jacko gaat hierna meteen naar huis en eenmaal thuis vertelt hij aan zijn moeder en opa over het toneelstuk en over Edje. Jackos moeder gelooft niet in vampiers maar zijn opa wel. Opa vertelt er deze keer echter niets over en gaat ’s avonds naar zijn handboog club, met allemaal andere oude mensen. Jacko droomt die nacht over Sara (een meisje van school die hij erg leuk vindt).In zijn droom is Sara een vampier.
De volgende dag hoort Jacko dat Edje in het ziekenhuis ligt. Edje was flauwgevallen en heeft bloedarmoede. Jacko schrikt hiervan want dan zou het kunnen zijn dat Edje echt door een vampier bezocht wordt vampiers drinken namelijk mensen bloed.Jacko gaat bij Edje op bezoek en ziet dan ook dat Edje heel erg bleek is en twee hele kleine gaatjes in zijn hals heeft. Dan weet Jacko het zeker er is inderdaad een vampier.
Op school valt het Jacko op dat heel veel kinderen heel erg bleek zien en dar er best veel kinderen ziek zijn. Jacko denkt dat er een vampiervirus is op school, en dat hij de enige is die dat in de gaten heeft.Jacko denkt dat de nachtwaker de vampier is. Hij gaat naar de schooldirecteur om het te vertellen, maar die gelooft hem niet. Daarom wil hij naar Sara om het haar te vertellen. Maar voor dat hij bij haar is wordt hij achtervolgd door drie vampiers die op een gegeven moment veranderen in vleermuizen.gelukkig wordt hij gered door een man in een rolstoel. Eenmaal bij Sara vertelt hij haar het hele verhaal. Ze gaan samen op jacht om de nachtwaker te doden met een houten staak. Als Jacko de houtenstaak in het hart van de nachtwaker wil steken houd de nachtwaker hem tegen. De nachtwaker vertelt dat hij ook achter de vampier aan zit, hij is vampier jager. De nachtwaker Gaspar heeft een serum gemaakt om kinderen die gebeten zijn door een vampier weer beter te maken. Ze gaan naar Edje om het serum bij hem in te spuiten, gelukkig zijn ze net op tijd, en wordt Edje weer beter. Daar na gaan ze met z’n drieën opjacht naar de vampier. Ze komen er op de vrijdag van het toneelstuk achter dat de directeur van de school de koningsvampier is. De vampier heeft de directeur vermoordt en zijn gedaante in genomen. Op deze vrijdag is de vampier in de schouwburg, Jacko, Sara en Gaspar gaan ook naar de schouwburg om te proberen de vampier te doden. In de schouwburg gekomen is Sara ineens verdwenen en blijkt dat iedereen in de zaal al bijna een vampier is ze hebben allemaal al een bleke huid en rode ogen. Dan blijkt dat varlok de vampier Sara al gevangen heeft en dat hij Jacko een vampier wil laten worden, vooral omdat Jacko vandaag ook zijn 13e verjaardag viert. Gaspar probeert Varlok te doden maar dit mislukt. Dan ineens komt opa en de OVD (onbevreesde vampier doders) binnen en opa schiet met zijn handboog een pijl op het hart van de vampier. Varlok is dood. En omdat Varlok dood is worden alle mensen weer gewoon.

Let op

De verslagen op Scholieren.com zijn gemaakt door middelbare scholieren en bedoeld als naslagwerk. Gebruik je hoofd en plagieer niet: je leraar weet ook dat Scholieren.com bestaat.

Heb je een aanvulling op dit verslag? Laat hem hier achter.

voeg reactie toe

6537

reacties

het is geen jacko maar jack volgens mij?
door _-_-_-ANGELOTTI_-_-_- (reageren) op 26 mei 2007 om 20:14
nee het is jacko
door diederik (reageren) op 13 oktober 2010 om 18:05
Het is wel Jacko. In het boek staat ook Jacko.
door Ashley (reageren) op 6 februari 2011 om 20:55
ik vond het een SUUUPERLEUK boek! IK zou het wel 100 keer willen lezen!!!
door sjon (reageren) op 4 oktober 2011 om 19:41
ik vond het echt een saai boek
door anoniempje (reageren) op 27 mei 2017 om 9:27

Welkom!

Goed dat je er bent. Scholieren.com is de plek waar scholieren elkaar helpen. Al onze informatie is gratis en openbaar. Met een profiel kun je méér:

snel zien welke verslagen je hebt bekeken
de verslagen die je liket terugvinden
snel uploaden en reacties achterlaten

Log in op Scholieren.com

Maak een profiel aan of log in om te stemmen.

Geef dit een cijfer
Hou ervan

Hoge waardering

anoniem4e klas vmbo7.3
anoniem 6.9
anoniem7.1
Loosje 2e klas vwo6.9
anoniem3e klas vwo6.4
Meer verslagen ›