Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Beach party door R.L. Stine

Beoordeling 5.8
Foto van een scholier
Boekcover Beach party
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas havo | 602 woorden
  • 22 mei 2005
  • 23 keer beoordeeld
Cijfer 5.8
23 keer beoordeeld

Boekcover Beach party
Shadow
Beach party door R.L. Stine
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
A1 Titel: De Waarschuwing
Auteur: R.L.Stine
Uitgever: Kluitman
Aantal bladzijde: 158 bladzijde
Genre: Thriller
Vertaling: Ja

A2 De hoofdpersonen zijn: Karen, zij houdt van spanning en is niet snel bang te maken. Eric, hij is heel lief voor Karen, maar het blijkt later dat hij niet de lieve, zorgzame jongen blijkt te zijn die hij leek.

A3 Andere belangrijke personen die voorkomen zijn: Evelyn ( vriendinnetje van Eric) en Patricia (de beste vriendin van Karen)

A4 het speelt zich in een bij zee en strand liggend stadje.


A5 Het verhaal speelt zich nu af.

B Karen gaat in de zomervakantie bij haar beste vriendin Patricia logeren, terwijl haar ouders niet weten dat ze alleen in een huis zitten.
Als Karen en Patricia op een avond over het strand lopen worden ze lastig gevallen door een stel jongens. Op het moment dat ze in paniek beginnen te raken worden ze geholpen door twee jongens, Eric en Martin. Karen vindt Eric wel leuk, maar ze komt al snel te weten dat Eric een vriendin heeft, Evelien. Zij waarschuwt Karen dat ze uit Eric's buurt moet blijven. Karen trekt zich hier niks van aan en blijft gewoon met Eric omgaan. Maar hoe meer ze bevriend raakt met Eric, hoe erger de waarschuwingen worden. Ze krijgt bedreigende telefoontjes en dreigbrieven, er wordt met verf op de deur van haar vaders huis geschreven en er wordt zoutzuur in haar zonnebrandolie gedaan. Steeds verdenkt ze Evelyn ervan degene te zijn die haar waarschuwt om bij haar vriendje uit de buurt te blijven. Maar nadat Evelyn vermoord is blijven de waarschuwingen door gaan. Ze verdenkt zelfs haar beste vriendin, Patricia, ervan haar te hebben gewaarschuwd, maar als ze met Eric gaat snorkelen veranderd dat. Eric blijkt schizofreen te zijn, zijn broertje is overleden en hij denkt dat hij de schuld daarvan heeft en krijgt. Eric probeert zichzelf te straffen door allemaal mensen waar hij van houdt bij hem uit de buurt te houden. Als de zus van Eric dit aan Karen vertelt gelooft ze haar niet, totdat Eric haar probeert te vermoorden. Hij vertelt dat hij haar heeft geprobeerd te waarschuwen, maar ze luisterde maar niet, net als Evelyn. Karen weet te ontsnappen en Eric vlucht voor de politie, zwemt naar de rotsen en is nooit meer terug gezien. Nu kan de vakantie pas echt beginnen!

C1 Het mooiste fragment vind ik wanneer ze erachter komt dat Eric haar heeft gewaarschuwd.

C2 Ik vind dat dit boek voor jongens en voor meisjes is omdat: wat er in het boek gebeurt, voor jongens en voor meisjes leuk is.

C3 Ik vond dit boek: een goed spannend boek, omdat je benieuwd bent wat er gaat gebeuren en wie de waarschuwingen geeft.

C4 Gegevens over de auteurs:
R.L.Stine is geboren op 8-10-1943 in de verenigde staten. Als kind hield R.L.Stine al heel veel van lezen. Toen hij 9 was vond hij op zolder een oude typemachine, waarop hij boeken en verhalen begon te schrijven. Hij wilde toen al schrijver worden. Hij verhuisde toen naar New York. In 1968 kwam hij bij de uitgever Scholastic, waar hij zestien jaar zou blijven. Hij werkte daar voor vier tijdschriften en ontmoette er zijn vrouw. In die tijd begon hij ook met het schrijven van boeken. Dat waren toen voornamelijk humoristische boeken. Toen het slecht ging bij de uitgever werd R.L. Stine ontslagen. Hij begon met het schrijven van griezelige boeken voor jongeren en dat werd een doorslaand succes. Voorbeelden van boeken zijn: Nachtfeest, Verblind, De bekentenis, Vergeet me niet!, Kastje 13, Hoi dagboek, ik ben dood, Ze noemen me een monster, Spoken! en Schaduwmeisje.

REACTIES

A.

A.

Er staat dat Karen gaat logeren bij Patricia, maar Patricia gaat bij Karen logeren.

18 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Beach party door R.L. Stine"