Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Beach party door R.L. Stine

Beoordeling 7.7
Foto van een scholier
Boekcover Beach party
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas havo | 670 woorden
  • 6 december 2004
  • 26 keer beoordeeld
Cijfer 7.7
26 keer beoordeeld

Boekcover Beach party
Shadow
Beach party door R.L. Stine
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Titel: De Waarschuwing
Oorspronkelijke titel: Beach Party
Schrijver: Robert Lawence Stine
Nederlandse vertaling: Drs. Annelies Clements
Jaar van uitgave: 1990
©Copyright Nederlandse editie: Uitgeverij Kluitman Alkmaar B.V.

Ik heb dit boek gekozen omdat ik bij het lezen van de achterkant van het boek al dacht dat het een leuk boek zou zijn. Toen ik het eenmaal begon te lezen kon ik bijna niet meer stoppen.

Dit boek behoort tot de genre: avontuur/thriller, want als Karen (de hoofdpersoon) een jongen ontmoet, waar ze verliefd op wordt, gaat alles fout. Ze wordt de hele tijd gewaarschuwd dat ze bij die jongen uit de buurt moet blijven, ze wordt zelfs met de dood bedreigd.


De titel: “De waarschuwing” is de naam van het boek omdat Karen de hele tijd waarschuwingen krijgt dat ze bij een jongen die ze leuk vindt uit de buurt moet blijven.
Het verhaal speelt zich af in de zomervakantie in een klein plaatsje in Amerika.

Samenvatting:
Karen is een meisje die van spanning houdt en vindt het dan ook niet erg als haar beste vriendin Patricia in de zomervakantie bij haar komt logeren, terwijl haar ouders niet weten dat ze alleen in een huis zitten. De moeder van Karen denkt namelijk dat ze bij Karens vader logeren, maar de vader van Karen, is op vakantie in een andere stad.
Als Karen en Patricia op een avond over het strand lopen worden ze lastig gevallen door een stel jongens. Op het moment dat ze in paniek beginnen te raken worden ze gered door een jongen, Eric. Karen vindt Eric wel leuk, maar ze komt al snel te weten dat Eric een vriendin heeft. Dit krijgt ze te horen van Evelyn, de vriendin van Eric. Evelyn waarschuwt Karen dat ze uit Erics buurt moet blijven. Karen trekt zich hier niks van aan en blijft gewoon met Eric omgaan. Maar hoe meer ze bevriend raakt met Eric, hoe erger de waarschuwingen worden. Ze krijgt bedreigende telefoontjes en dreigbrieven, er wordt met verf op de deur van haar vaders huis geschreven en er wordt zoutzuur in haar zonnebrandolie gedaan. Steeds verdenkt ze Evelyn ervan degene te zijn die haar waarschuwt om bij haar vriendje uit de buurt te blijven, maar als Karen, Evelyn dood aantreft, blijkt ze te zijn vermoord. Karen is ze radeloos, want de waarschuwingen gaan door. Ze verdenkt zelfs haar beste vriendin, Patricia, ervan haar te hebben gewaarschuwd, maar als ze met Eric gaat snorkelen, krijgt het verhaal een andere wending. Eric blijkt schizofreen te zijn, zijn broertje is overleden en hij denkt dat hij de schuld daarvan krijgt. Eric probeert zichzelf te straffen door allemaal mensen waar hij van houdt bij hem uit de buurt te houden. Als de zus van Eric dit aan Karen vertelt gelooft ze haar niet, totdat Eric haar probeert te vermoorden. Hij zegt: ‘Ik heb je geprobeerd te waarschuwen, maar je luisterde maar niet, Evelyn luisterde ook niet, haar heb ik vermoord. Je laat me geen keus Karen.’ Maar Karen weet te ontsnappen en Eric wordt opgepakt. Nu kan de vakantie pas echt beginnen!

Het is een leuk verhaal. Het is vooral spannend omdat je tot het einde niet weet wie de waarschuwer is en wie Evelyn heeft vermoord, dus het is onvoorspelbaar wat er gaat gebeuren. Er zijn niet echt zwakkere momenten, want er gebeurt bij ieder hoofdstuk wel iets spannends. Een stuk dat me echt aansprak was het einde, toen bekend werd dat Eric schizofreen was en dat hij degene was die Evelyn had vermoord en Karen had gewaarschuwd.

Karen is een van de hoofdpersonen, ze houdt van spanning en is niet snel bang te maken.
Eric is ook een hoofdpersoon, hij is heel lief voor Karen, maar het blijkt later dat hij niet de lieve, zorgzame jongen blijkt te zijn die hij leek.
Evelyn is een bijpersoon, ze is bang haar vriendje kwijt te raken, en is snel jaloers.
Patricia is de beste vriendin van Karen, ze houdt niet echt van spannende dingen en is snel bang te maken, ook zij is snel jaloers.

REACTIES

J.

J.

dit boek heb ik bijna uit en ik vindt het zielig dat evelyn dood is maar dit is echt
het beste boek van de hele wereld
ik ben echt blij dat jullie dit boek hebben geschreven ik heb nog nooit zo,n leuk boek gelezen ik ga echter meer boeken van jullie lezen

-xxx- julie

12 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Beach party door R.L. Stine"