Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Aventure a Fronac door J.G. Marash

Beoordeling 5.7
Foto van een scholier
Boekcover Aventure a Fronac
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas vmbo | 371 woorden
  • 13 augustus 2004
  • 29 keer beoordeeld
Cijfer 5.7
29 keer beoordeeld

Boekcover Aventure a Fronac
Shadow
Aventure a Fronac door J.G. Marash
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Samenvatting Anne 12 jaar oud en David 14 jaar oud moeten een paar maanden bij hun tante Fouguier logeren. Hun ouders zijn met hun zieke oma naar Amerika. Het is een lange en vermoeiende reis. Eerst gingen ze vanuit London met de trein naar Southampton, dan met de boot over het kanaal naar Le Havre, waar ze om 6 uur ‘s morgens aankwamen, toen met de trein naar Parijs, die 4 uur duurde. Ze hebben Parijs bekeken. Daarna gingen ze ’s avonds om 9 uur met de trein naar St. Etiennue, toen weer in een klein treintje naar Tence. Hun neef André van 15 jaar en zijn zus Simone van 13 jaar stonden al op hen te wachten. André en Simone lieten hun gelijk de omgeving en hun huis zien, de koffers werden later opgehaald door Georges. Georges is een knecht. Anne en David waren erg onder de indruk van het grote Fronac, een prachtig gebouw met nog eens heel veel beesten, koeien, kalveren, konijnen, paarden, 3 honden en 2 katten. De volgende ochtend als ze aan het ontbijt zitten gaat de bel. Het blijkt de politie te zijn die de hulp van de 4 kinderen wil. Het gaat om een diamantroof, waarschijnlijk gepleegd met een zwarte Amerikaanse auto. De vorige avond in Chambou is om ongeveer half 9 een Amerikaanse auto gestopt bij het hotel en daar stapten 2 mannen en 2 vrouwen uit. Toen die 2 mannen en 2 vrouwen hoorden dat de politie een bende op het spoor was zijn ze snel gevlucht. De koffers met het geld en de diamanten zijn spoorloos. De kinderen probeerde de bende te vinden maar ze moesten wel voorzichtig doen want de man van de bende had een revolver. Waarschijnlijk is het de bende die in Cote d’Azur ook bekend is. Iedereen gaat een kant op om de boeven te zoeken. Anne en Simone op 2 koeien en de rest gaat op paarden. Voor Pierre loopt dit minder goed af. Sultan de merrie waar hij op zat wierp hem eraf. Toen zag André een zwarte wagen. De kinderen gingen op onderzoek uit en zagen dat het die mensen waren uit het hotel met de koffers volg geld en diamanten. Ze hebben toen de politie gebeld en de politie heeft de bende opgepakt. De kinderen waren grote helden.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.