Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Moordmeiden door Mirjam Mous

Beoordeling 7.1
Foto van een scholier
Boekcover Moordmeiden
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas vwo | 979 woorden
  • 8 augustus 2004
  • 438 keer beoordeeld
Cijfer 7.1
438 keer beoordeeld

Boekcover Moordmeiden
Shadow
Moordmeiden door Mirjam Mous
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
2) Titel: Moordmeiden. Uitgever: in Houten: Van Holkema en Warendorf. Jaar: 2002. Auteur: Mirjam Mous 3) Genre: liefdesverhaal, want Laura en Anouk zijn allebei verliefd op een jongen die Max heet. 4) Samenvatting: Laura en Anouk zijn al vanaf de kleuterschool vriendinnen. Laura gelooft echt in zwarte kunst en Anouk gelooft daar alleen maar bij sommige gebeurtenissen in. In de pauze zien Laura en Anouk een jongen tegen muur staan. Hij is nieuw op school en hij heet Max. Laura, Anouk, Max en zijn vrienden gaan naar een disco, op het einde geeft Max Laura een lift en op die avond krijgen ze verkering. Anouk doet net of ze het niet erg vindt maar dat vindt ze wel. Anouk en Max hadden op een dag gezoend maar eigenlijk wilden ze dat niet. Volgens Laura kwam dat doordat Max wat van Anouk’s bloed had binnengekregen. Toen een wesp Anouk had gestoken, zoog Max het gif eruit. Als een jongen je bloed heeft geproefd werkt dat als een liefdesdrankje. Hierdoor maakt Laura het uit. Anouk voelt zich schuldig en daarom proberen Anouk en Laura hem samen door middel van voodoo en zwarte magie te beïnvloeden. 5) De hoofdpersonen zijn Laura en Anouk. - Laura heeft een mond die sneller werkt dan haar hersens en ze gelooft in tarotkaarten, pendelen en zwarte kunst. Laura heeft lang blond haar. Laura zingt als achtergrondkoortje in de band van Max. _ Anouk is rustig en nuchter. Ze heeft kort bruin haar en is 15 jaar. Anouk gelooft bij sommige gebeurtenissen in zwarte kunst. Ze zingt samen met Laura in het achtergrondkoortje. - De belangrijkste bijpersoon is Max. Max is stoer en cool en zit in de eindexamenklas. Hij heeft donkere ogen en donker krullend haar. Ook heeft hij sproetjes op zijn gezicht. Max speelt elektrische gitaar in een band. - Laura en Max maken geen ontwikkeling door in het verhaal. Anouk wel een beetje, want ze wil nooit meer aan zwarte magie doen. Laura en Anouk hadden samen een voodoopoppetje gemaakt van Jack de Wild, hun leraar voor Engels, ze braken zijn been en een paar dagen later had hij echt zijn been gebroken. Van Max hadden ze ook een voodoopoppetje gemaakt en zijn haren eraf geknipt en dit was echt gebeurd. Dat vond ze heel erg eng.
6) Het verhaal speelt zich eigenlijk gewoon in het dagelijks leven af zoals op school, in de disco, op straat, op school enz. Het speelt zich in Nederland af want er gaat een klasgenootje naar haar tante in Maastricht en ze zeggen dat het niet zo ver weg ligt, misschien speelt het zich dan wel af in Brabant want dat is niet zo heel ver weg van Maastricht. Ze hebben het ook een keer over de drukke Hoofdstraat en dat is volgens mij ook in Nederland. 7) Het verhaal speelt zich rond deze tijd af, het speelt zich niet in het verleden af. Het verhaal speelt zich waarschijnlijk in de zomer af, want het is mooi weer. De moeder zegt ook dat de opa van Anouk kan niet tegen de hitte, dus is het warm. - De verteltijd is 120 blz. Maar ik weet niet precies hoelang ik over het boek heb gedaan, ik denk ongeveer 4 uur ( iets meer als1 week, iedere dag ongeveer een half uur). - In het boek staat niet echt duidelijk wat de vertelde tijd is. Ik denk de zomer. Want ze hebben het in het boek alleen maar over mooie dagen. En over de opa die niet tegen de hitte kan. - In het boek komt geen opvallende tijdversnelling of tijdvertraging voor. - Het verhaal wordt niet in chronologische volgorde verteld. Er begint in het eerste hoofdstuk eerst een gebeurtenis die, als het in chronologische volgorde zou staan, tussen hoofdstuk 3 en hoofdstuk 4 zou moeten staan. In het eerste hoofdstuk staat dat ze de voodoo bij Max uitgaan proberen. En een hoofdstuk erna moeten Laura en Anouk Max nog leren kennen. - Er zijn geen flashbacks in het verhaal. 8) Het verhaal begint ergens middenin de gebeurtenissen. Er komt eerst dat ze de voodoo bij Max gaan uitproberen en daarna gaan ze alles pas een beetje uitleggen. Wie Max is. 9) Het belangrijkste probleem in het boek is dat Laura en Anouk allebei op dezelfde jongen verliefd zijn namelijk op Max. - Het boek heeft een goede afloop, want het is dan wel uit tussen Laura en Max, dat vindt ze niet zo heel erg want ze vindt nu iemand anders leuk; Jelle, dat is de broer van Anouk. Laura wil graag dat Anouk, die nog steeds verliefd is op Max, met Max verkering krijgt, dus probeert ze daarvoor te zorgen. - Het boek heeft een open einde want Max komt op het laatst naar haar toe en zegt: ‘ik kreeg je berichtje’. Dan verschijnen er lichtjes in zijn donkere ogen. Maar je weet dus niet of ze nou verkering krijgen of niet en je weet ook niet of Laura nou met Jelle verkering krijgt. - Het is een realistisch verhaal als je in voodoo en zwarte kunst gelooft. Het zou misschien wel echt kunnen gebeuren, maar ik weet alleen die voodoo niet echt zeker. Verder geloof ik wel in van die dingen die eigenlijk niet kunnen met geesten enz. Maar van voodoo weet ik het niet zeker. 10) Het verhaal is geschreven in het vertellers perspectief, want de verteller kan alle gebeurtenissen, alle gedachten en alle gevoelens van alle personen in het verhaal beschrijven, en dat blijft in het hele boek hetzelfde, het wisselt dus niet.
11) De titel is ‘moordmeiden’, de titel gaat dus over twee meiden, Laura en Anouk. Door middel van voodoo en zwarte kunst zouden ze een moord kunnen plegen. 12) Het thema is, onverklaarbare gebeurtenissen want ineens krijgt Max zomaar ineens een gebroken been. Verliefdheid: Laura en Anouk zijn verliefd op dezelfde jongen. Belang van vriendschap: als ze allebei niks met Max hebben gaat het beter tussen Laura en Anouk.

REACTIES

S.

S.

heeyheey..meissiejj
ik heb veel aan je verslag gehad:)
thnx..kussiejj
liefs, sjuul

19 jaar geleden

M.

M.

heeeyy Larissie..
ik vind het heel goed van je..dat je dit hebt gedaan.!
want ik heb het van jou overgeschreven:D
erg goed.!
ik weet verder niks meer te vertellen
doei xxxies van michelle

19 jaar geleden

J.

J.

kan beter

18 jaar geleden

A.

A.

eey thanx he :P hoef ik het boek niet helmaal te lezen :P

18 jaar geleden

L.

L.

wooow goed hoor!!
ik heb er wel wat aan gehad!!
thnx hoot

13 jaar geleden

G.

G.

HEY DANKJE ZEG,
IK GA DIT BOEK DUS ECHT LEZEN LIJKT ME LEUK BOEK :P

13 jaar geleden

J.

J.

heeeeeey, ik heb allleeees over geschreven en hoef nu niks te doen ahahha
bedankt hea !

p.s let op je spelling niffo !

12 jaar geleden

S.

S.

bedankt ik heb er niets aan gehad en max had niks gebroken dat was de wilde

10 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Moordmeiden door Mirjam Mous"